• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    CMLKA: jen pro doplneni, jelikoz je to vlastne forma falafelu, tak je skutecne hodne dulezity tu cizrnu jen namocit a nevarit, jinak se to hrozne rozpada. V tom receptu to je, jen vim ze dost lidi ma tendenci tu cizrnu varit a pak nadava:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Jen si tu odlozim tenhle recept na cizrnovy placicky, ktery jsou strasne jednoduchy na vyboru a pokazdy me prekvapi, jak jsou skvely
    Pan Fried Chickpea Patties - Well Seasoned Studio
    https://www.wellseasonedstudio.com/chickpea-patties/
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    REFLEX: Tu Teslu mám a jsem s ním spokojená. Funguje super jako pomalý hrnec i jako tlakový. Ovládá se dobře, má dost možností a přednastavených programů...Nemám co vytknout. Jen tedy nemá skleněné víko a někomu může vadit, že v průběhu vaření nevidí dovnitř.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    REFLEX: my jsme koupili klasický CrockPot a jsme velmi happy.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Pomalý hrnec
    Uz to tu probehlo, ale ty co se doporucili uz se neprodavaji :)

    Jaky koupit?

    Nejlip hodnoceny je tento https://www.alza.cz/tesla-elitecook-k70-d5620418.htm


    V cizine tento https://www.amazon.com/Instant-Pot-Pressure-Steamer-Sterilizer/dp/B08PQ2KWHS?th=1 (ale ten se u nas nesezene)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DOOMBRINGER: No jo, to je ale pak záhada, proč jsou ty brambory slaný.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ADELHAIDA: Ne, vodní pára při 100°C opravdu neobsahuje sůl. :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    SMOKY: Musíš ji vosolit fakt hodně. Nebo posolit ty brambory na pařáku.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    SMOKY: musis to ohrat na cca 1500°C, pak se ta sul zacne odparovat ;)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Ještě mi tu chybí vaření brambor v elektrickým papinaku, co se řešilo onehda vedle
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    ADELHAIDA: počkej jak ta pára vosoli ty brambory?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ETERNITY: A to jestě neví, že kmín, sůl a třeba i libeček může dát do té vody pod pařák a bude je mít slaný a ovoněný kmínem a libečkem:-D
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    CMLKA: tchyne dela brambory v pare celozivotne (loupane i neloupane). Kdyz jsem ji je poprve foukla do vody, vytrestila na me oci, ze se to muze.
    Dobre je ma, coz o to, ale taky brambory celozivotne soli az na taliri. Nic moc teda, varit bez kminu a soli.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    btw ja mam z Tescomy takovej malej kartacek na zeleninu, alebrz miluju brambory peceny se slupkou, pouzivam to celkem casto

    jo a jinak k bramboram muj posledni hack na brambory vareny ve slupce treba na knedliky ci salat, je vareni v pare, fakt je to mnohem lepsi
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ETERNITY: Přesně tak :-D to je taková ta věc, kterou si uvedomim, ze potrebuju, když to chci použit, ale nezvladam si to koupit
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    RUTHLESS: Protoze po odchodu od rodicu se veci nezjevuji doma samy a musel by sis ji sam poridit?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    RUTHLESS: Don’t even get me started on loupani mrkvi :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Obecně miluju takovou tu rukavici na zeleninu, chybí mi od odchodu od rodičů. Mama ji má. To je nej. Tehda jsem se naučil nic neloupat. Bohužel to mi vydrželo i když ji nemám a tak asi jim zahnojeny mrkve a brambory. Ale fakt mi to neva.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    CERMI_FOX: No někdy chceš dělat brambory se šlupkou, ze jo. A tu šlupku chceš jíst, třeba v případě brambor na loupačku, jacket potatoes, nebo americkejch brambor. Takže to nechceš péct/vařit s hlínou.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KURE: To opravdu nevím, páč jsem to nezkoušela. Ale nějak nevidím důvod, proč by fungovat neměl. Já ty myté brambory kupuji v nouzi největší, takže tak do kila a snažím se je rychle spotřebovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam