• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PALEONTOLOG: mám vakuovačku a nebojím se ji použít, takhle jsem skladoval (vakuovaný mražený) kopr přes půl roku a byl jako čerstvý, rozhodně nenačichl
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PALEONTOLOG: On to chtěl zamrazit, ne nechávat venku.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CERMI_FOX: nesmi to stat na mrazaku dlouho, jinak to nacichne, jinak v pohode
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    vzhledem k tomu, že už nemám v blízkosti vietnamské bistro a tedy nemám kde ukojit svou úchylku na pho bo, tak přemýšlím, jak z toho ven. Jak moc je to mrazitelné? Vývar půjde zmrazit v pohodě, ale rád bych mrazil (asi zavakuované) i maso (ideálně naplátkované) s bylinkama tak, abych si jen uvařil nudle a hodil obsah do hrnce s vařícím vývarem a hotovo. Jak moc je tenhle plán odsouzen k neúspěchu?
    Můj cíl je, že bych rád uvařil velký kýbl, nasekal bylinky, které se mi blbě shání, vzal si pár porcí a zbytek takhle po porcích zamrazil, abych pak měl instantní polévku kdykoliv bude chuť nebp nutnost.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    HRAFNAIN: játra až na konec :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ANDREJKA: moje ukrajinská paní v těchto vedrech ráda připravuje okrošku. Každá rodina ji dělá trošku jinak, takže můžeš experimentovat a pokaždý ji zkusit na jiný způsob. No a samo základ je udělat toho hrnec, mít v chladničce a kdykoliv si naložit :)

    Okroška – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Okro%C5%A1ka
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Staráme se o cizí zahradu a teď jsem olámala náruč česnekovejch květů. Prej se to dá jíst, třeba jako fazolky. Fakt? Jíte to někdo? Mám si dát na něco pozor (dřevnatost, hořkost...) a máte oblíbenej recept?
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ANDREJKA: Vcera jsem udělal salát se soba nudlema a soy-peanut butter dressingem (ty dve veci rozhaseny spolu s medem, srirachou, medem, cesnekem, linetkovou stavou…a burakama kvuli křupu) zamichal jsem do toho cerveny zeli, redkvicky, avokado, jarni cibulku, tofu, okurku, mrkev….podle chuti prostě (klidne bych tam poslal i kure)
    Co mě ale bavilo, ze vcera cerstvy to bylo celkem hutny, ale dneska totez mnozstvi mi prislo lehci a takovy vic fresh. Trochu mam za to, ze ta zele pustila vic stavy a ten dressing naredila.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Zajimavy. Ja varim jen v osolene vode, se slupkou, s kminem. A uz na taliri nedosoluju.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    DEVIL: ja je varim v osoleny a jim to i se slupkama :)))
    KURE
    KURE --- ---
    HRAFNAIN: a z fazolema...
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    DAWIDOS: podobný dilema je s játrama, někdo řiká, že se maj solit až pak, jinak že prej ztvrdnou

    no a jiní je bez problému vosolí předem
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DAWIDOS: Vsechny brambory varim v osoleny vode, nasledne solim i na taliri :D
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    HRAFNAIN: Dyť to říkám, solit!! :-)))

    Díky.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    DOOMBRINGER: mas vyzkoušený recept? jedli jsme kdysi jedno naprosto božské v cordobe a cokoli, co jsem zatím zkusila udělat, bylo velké zklamání
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DAWIDOS: podle myho kdyz varis novy brambors ve slupce, tak je jedno kolik do ty vody nasypes soli, stejne nebudou dostatecne ochuceny az se uvarej a pak je voloupes. schvalne si to zkus vs. s oloupanejma a nakrajenejma posolenejma. ja to delam s novejma taky jako tva tchyne se zenou... dosoluju pak podle pouziti az na miste
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Máme doma teď zásadní spor - vařit nové brambory v osolené vodě nebo bez soli? Žena i tchyně vaří brambory v neosolené vodě, solí se až na talíři a já to úplně nenávidím (nerad cokoli dosoluju, možná snad polívku), protože pak je to nerovnoměrně osolený a vůbec :) má to nějaký důvod kromě toho “že u nás se to tak léta dělá”?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ANDREJKA: Salmorejo
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    ANDREJKA: Tarator, nebo jakákoliv variace na bulharské téma :)

    Země, která dala světu jogurt: Odhalte kouzlo bulharské kuchyně! | Apetit Online
    https://www.apetitonline.cz/poradna/zeme-ktera-dala-svetu-jogurt-odhalte-kouzlo-bulharske-kuchyne
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANDREJKA: salaty na vsechny zpusoby - testovinove, rýžové, bulgurove, kuskusove, zeleninove s bilkovinovou slozkou...
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    ojojoj díky všem, to je super! zítra začneme!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam