• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MOIRAIN: Dělej to v pytliku nebo pod vodou :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE:





    pecky vyšťouchány jídelní hůlkou, ještě by to chtělo vymyslet, jak docílit toho, aby po tom kuchyně nevypadala jak Dexterova učebnice

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tohle si tu odložím

    How To Fillet Every Fish | Method Mastery | Epicurious
    https://www.youtube.com/watch?v=wcueSXGueJs
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOIRAIN: ja sem vypeckovaval pomoci rozebrany propisky, tak ten jakoby vnitrni mensi prumer toho dilu propisky
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MOIRAIN: já mám dobrou zkušenost s použitím plastového brčka
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    TRISSIE: MacGyver style! :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE: to nevypadá zle
    teď ještě trik na vypeckování bez příslušného nástroje
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Dostala jsem trochu višní, tak na jeden koláč
    krom klasické jogurtové buchty, poradíte něco, co se dá upéct zítra po práci? (tj. nekynuté)
    PETATA
    PETATA --- ---
    Nemáte prosím někdo osvědčený recept na foccaiu nebo i jakékoliv jiné pečivo z kypřícího prášku?
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    ANNIKA: čerstvá zkušenost, vlákna si říct nedaj :)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ETERNITY: Ne ze by to bylo zasyrova uplne nejedle, ale lepsi prohrat predem.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ADELHAIDA: Jíme. Jako fazolky, nakrájené na tenké plátky kamkoliv, kde chceš něco krupaveho a cesnekoveho - do číny, grilované zeleniny, prilohove zeleniny na pánev a tak. Plus je můžeš je ke konci vaření přihodit ke krémové bramborové polévce a mít něco jako polévku z medvediho česneku...
    Cche to ale sbírat mladé, a když se to propasne, tak jen kousky blíz květu. Poznáš to při lámání (jestli je to vodovate, lupne to a je ulomeno, tak ok, jestli už to má tuhá vlákna a moc se tomu nechce, tak už ne) i u krájení. Jestli by si ta vlákna při delším vaření dala říct, to nevím, moc k tomu není důvod, protože zase znicis skoro veškerou chuť.
    Občas to mají i v hogo fogo restauracich, něco na vyhoncich mladého česneku - a u nás se přebytky hází do komposteru :-D
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BOTA01: Ja chci prave delat jenom paru (mam doma prilis vypaseneho stravnika), ale zrovna to mam nachystane - smes jsem nakonec prohrala a odlozila si na jednu tasticku z total syroveho. Vyzkousim, jak to dopadne.
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    ETERNITY: Ja je teda radsi osmahnu z obou stran v litinovem hrnci a pak podliju vodou a ve vznikle pare dodelam. Ale tak 15min urcite.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    LADY_MYSKA: cha, já zrovna vymyslela co a darovanou cuketou, dík!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    LADY_MYSKA: Chce to hodně koření, víc, než bys čekala. Dělala jsem cukeťáka ze dvou kil cukety dneska a padla do toho velká miska čerstvýho koření - šalvěj, oregáno, tymián. A česnek je fajn, ale ten by asi tu mozarellu definitivně přebil, já měla gorgonzolu a goudu.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    LADY_MYSKA: Nastrouhanou cuketu vymačkat.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Mam tu dva pary mladych cuket a tak si myslim na cuketaka ( postrouhat cukety, koreni, vajicko, mozzarellu) a sup do formy zapect. Bude to fungovat podle predstav a nebo neco prodat ci upravit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam