• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZCR
    ZCR --- ---
    VOMAJDA: "Pro představu například v uplynulém loveckém [2018] roce prohlédli veterinární inspektoři ve zvěřinových závodech bezmála 30 000 kusů srnčí zvěře, 25 000 jelenů a srovnatelné množství černé zvěře." (Zdroj: SVSČR)
    (Zda se předpisy změnily, nezkoumal jsem, ale pochybuju.)
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    ZCR: dost pečlivě se veterinárně hlídaj akorát prasata, který můžou mít svalovce (spoiler: nemívaj ho). Ostatní zvěřina se v ČR nehlídá vůbec nijak.
    GALE
    GALE --- ---
    GENEVIEVE: V pomaláči bych ho udělala na mrkví, vínem, divokým kořením a hnědými žampiony. Něco jako hovězí po burgunsku jen s jiným kořením. Miluju tu měkkou ale pevnou mrkev, co umí udělat jen pomaláč. K tomu šťouchačky nebo pečené brambory s rozmarýnem.
    ZCR
    ZCR --- ---
    KOCHANSKA_CH: ovšem pokud to chce člověk žrát polosyrový, dbal bych na důvěryhodný zdroj a jasný původ (tím nechci nikomu kazit chuť, ale ne nadarmo se zvěřina dost pečlivě veterinárně hlídá)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GENEVIEVE: Kdybyste chtěli luxusnější zvěřinu, opatři hřbet z nějakého parožnatca. Stačí ho den nechat ležet třeba v kefíru a pak na minutkovou úpravu. Lepší steak nežli ze svíčkové.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GENEVIEVE: Teta z toho dela svíčkovou, což je teda i u Krausu v peliskach klasika. Jen bych se teda posnazil a udelal knedliky a ne noky, aby nebyla rodinná hádka :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    THINWHITEDUKE: jj, guláš je sázka na jistotu (akorát imho je lepší prvně orestovat maso do zlatova, dát stranou, udělat cibuli + papriku(česnek/chilli...), pak přidat maso, podlít, vařit... ale kolik kanců, tolik gulášů)
    THINWHITEDUKE
    THINWHITEDUKE --- ---
    GENEVIEVE: Já nedávno vařil https://www.myslivost.cz/O-myslivosti/Myslivecka-kucharka/Divocak-cerna-zver/Kanci-gulas-1
    Výborný, jen to chce fakt dost dlouho táhnout.
    ZCR
    ZCR --- ---
    GENEVIEVE: Divočáka se zelím, nebo se šípkovou. Hlasujme.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    přemýšlíme, že bychom na 25. udělali nějakou zvěřinu. ROhlík má divočáka. Nějaký tip jak to zajímavě připravit? Když to bude v pomalém hrnci, tak to je velká výhoda.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MEANKITTY11: hele uprimne, ja uz radsi mlcim. na smene udelam denne par desitek tyhle zumpy... podle tabulek ma nas 'mc and jizz' 1621 kalorii pricemz pasty je tam 225g kolinek (cca 300 kalorii). snazim se jako 'nutricni jezis' sirit osvetu alespon mezi uz tak prdelaty servirky, ktery si na tuhle 'mnamku' kazdej den brousej zuby a kupujou ji s 50% employee off... valka s vetrnymi mlyny
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ZUZKAOU: kde je DEVIL, aby ti vysvětlil že rozmrdat těstoviny v roztaveným sejru je nanic :-D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    How to Make ARROSTICINI like a Butcher from Abruzzo | Italian Sheep Skewers
    https://www.youtube.com/watch?v=lxz6v3LyRCY
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: á nejsem odpůrce, já prostě jen nechápu hype, jakkoliv si ho dokážu racionálně vysvětlit :-D A opakovaně jsem zkoušela jestli někde není něco, co jsem nepochoppila a porozumím tomu, když uvařím ještě nějakou verzi a ne. A na tu historickou Jefersenovu verzi s chlli, muškátovm květem a opečeou strouhakou už nenaletím :-D
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KURE: Prej jako cinamon roll, rikali nejaky lidi ve videu z Iowa State Fair, co sveho casu kolovalo po food klubech na nyxu.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: tak ale dle toho, co zuzka pise, tak ten problem neni u nas, ale v anglosaskych hipster mistech.

    Podle me ta analogie se smazakem dost dobra. Mne to neurazi, ani jedno. Je to typicky americky jidlo z krabice, ale v americe se prece doma nijak extra nevari, tak co jako. Hledali nejaky cesty, jak vsehcno zjednodusit.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ZUZKAOU: když to ale třeba vytuníš trhanym vepřovým, restovanou cibulkou a semtam nějakou bylinou, tak je to o řád dva jinde. Budou to furt těstoviny se sejrem, ale už mi to nepřijde taková nuda a šeď.
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: no sladký to je tak pro děti, nebo jednu za rok ke kafi. Naštěstí palačinka nemusí bejt sladká.

    RUTHLESS: Je to prostě úplně hloupý, zbytečný jídlo. smrt mac'n'cheese!
    Jako, asi nejsem tak zapálenej odpůrce jako je Zuzka, ale celkem s ní souhlasim, že to je americká babicovina a její přebírání nás teda neobohatí. Už jen pro to, že gastro prasáren máme svejch dost :D

    Ale zajímalo by mě jak chutná deep-fried butter :D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ZUZKAOU: Tak jasne, ale jak uz tu bylo receno, je to jak hranolky, da se to udelat na mnoho zpusobu, narvat do toho vsechno mozny, stejne jako mame Faency Fries, tak muze byt Faency Mac&Cheese.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam