• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: á nejsem odpůrce, já prostě jen nechápu hype, jakkoliv si ho dokážu racionálně vysvětlit :-D A opakovaně jsem zkoušela jestli někde není něco, co jsem nepochoppila a porozumím tomu, když uvařím ještě nějakou verzi a ne. A na tu historickou Jefersenovu verzi s chlli, muškátovm květem a opečeou strouhakou už nenaletím :-D
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KURE: Prej jako cinamon roll, rikali nejaky lidi ve videu z Iowa State Fair, co sveho casu kolovalo po food klubech na nyxu.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: tak ale dle toho, co zuzka pise, tak ten problem neni u nas, ale v anglosaskych hipster mistech.

    Podle me ta analogie se smazakem dost dobra. Mne to neurazi, ani jedno. Je to typicky americky jidlo z krabice, ale v americe se prece doma nijak extra nevari, tak co jako. Hledali nejaky cesty, jak vsehcno zjednodusit.
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: no sladký to je tak pro děti, nebo jednu za rok ke kafi. Naštěstí palačinka nemusí bejt sladká.

    RUTHLESS: Je to prostě úplně hloupý, zbytečný jídlo. smrt mac'n'cheese!
    Jako, asi nejsem tak zapálenej odpůrce jako je Zuzka, ale celkem s ní souhlasim, že to je americká babicovina a její přebírání nás teda neobohatí. Už jen pro to, že gastro prasáren máme svejch dost :D

    Ale zajímalo by mě jak chutná deep-fried butter :D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ZUZKAOU: Tak jasne, ale jak uz tu bylo receno, je to jak hranolky, da se to udelat na mnoho zpusobu, narvat do toho vsechno mozny, stejne jako mame Faency Fries, tak muze byt Faency Mac&Cheese.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: tak tam je to jak smazak. To je jasny, u nich je to klasicky jidlo proste :-) Ja myslel, ze si stezujes na nase podniky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: no na to stačí věnovat pozornosta anglosaské gastro scéně, že.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: to podle me vidis ale jen ty :-) ja si teda fakt nemyslim, ze je to nejaka hipster shit moderni trend vec :-) videl jsem nekde smazeny koule, nekde jako prilohu (k burgerum imho), ale to je vse. Nikde jsem nezaznamenal, aby vedle avotoastu byly MnC...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: no jo, ale není z nich hipsterský trend stokrát zopakovaná v lifestyle byznysu :-D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: to je fakt, nudle jsou mnohem lepsi :-) (nejsem zadnej fanousek saldkych jidel obecne :-) ale je fakt, ze zrovna palacinky jsou vlastne dost dobry :-D)

    MnC je proste neco jako hranolky. Zdravy to neni, ale je to dobrý, protoze je v tom hodne tuku a je to slany.

    A zuzko... ted si predstav, ze se to pomerne uspesne smazi :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: V USA jsem to na jedné hotelové snídani viděla. Z mašiny vypadávaly palačinky. Chlapi si to museli natočit. :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ETERNITY: navíc se tím dá i vyhrožovat - jestli nedáte pokoj a budu muset řešit vás, nemůžu stát u palačinek / palačinky se spálí...
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    KURE: nekdy, kdyz mas klapzubovu jedenactku, je cokoliv, co trva dlouho, a musis se tomu venovat (takze mi vsichni dejte svaty pokoj s vasimi problemy), vysvobozeni;)
    KURE
    KURE --- ---
    ETERNITY: no Trissie má doma něco jako klapzubovu jedenactku, ne? :) Já to pro sebe taky stihnu rychlejc.


    CERMI_FOX: :D já myslel civilní verzi pro domácnost .
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    KURE: ja teda nemam deseticlennou rodinu, ale palacinky mi zaberou deset minut:)
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: unfair srovnání :D palačinky jsou úplně něco jinyho než nudle.
    A neexistuje jednodušší způsob jak udělat palačinky bez toho stát hodinu u plotny. Ale existuje snazší způsob jak vyrobit nudle se sejrem.

    Proč vlastně není automatický palacinkovač?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: palačinky s marmeládou taky maj hodně nic moc výživové hodnoty, je s nima daleko víc sraní, a stejně je lidi furt vařej!
    prostě ti to nechutná, to je cajk, někdo nejí celer, někdo zas mac and cheese, lidi jsou různý :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: ano. Jako rozumím konceptu, prostě rychlá večeře a to i když to dělám ze základních surovin, něco nad čím se děti spíš nebudou ofrňvoat. Ale teda dělat z toho třeba finediningový hype?

    (jinak ty těstoviny s vajíčkem, kdy do uvařených nudlí přidáte vajíčko na porci a pak to posypete strouhaným sýrem zkuste. Rozhodně to není carbonara. Ale je to rychlé, dá se to použít na těstoviny ze včerejška a děti to dlabou velmi ochotně a je tam nějaká ta bílkovina a o něco méně tuku. A kečup k tomu vůbec není marnej)
    KURE
    KURE --- ---
    ZUZKAOU: mě taky přijde že udělat nudle se sejrem nebo sejrovou omáčkou lze o hodně jednodušeji, než mak"n"číz.
    Mě to připomíná takový ty babicoviny typu,
    nakrájej medailonky, obal v trojobalu, osmaž, naskládej do pekáče, polej majonezou, upeč, pak posypej sejrem, dej pod gril, a pak už si všichni můžou čvachtat.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ZUZKAOU: Čokoláda by tomu určitě dodala ten extra pocit :))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CERMI_FOX: tavenak, ale s větším podílem sušiny, vysvětlené je to v tom videu. Proto ho sem postuju.

    A ano hipsterske posh verze v Evropě je nejvíc wtf.

    A ano v rámci své snaze najít na tom čokoláda v zajímavého jsem ochutnávala i vařila nejrůznější varianty a furt je to prostě nuda se sýrem.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ZUZKAOU: co je podivný zprocesovaný sušený sýr? chci to vědet?
    Já teda nejsem na tohle jídlo žádný odborník, dělal ho si 2x a to jsem tam nacpal hodně dobrého sýra, takže vlastně to bylo spíš dražší jídlo než lowcost. A jednou jsem to měl v někde v Karlíně v Praze a tam to taky připravovali spíš z lepších ingrediencí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam