• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja to asi ani nebudu rikat :DD
    na studenou kuchyni mam nejaky OO z Italie, co jsem si privezla z Toskanska a Tyrolska
    ale na teplou spotrebu mam neco velkyho z makra :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Co kupujete za olivac? Takvoej ten "obyc", kterej davate do teply kuchyne? ja mam par litru z Italie, ktery mam fakt na studeny pokrmy (je to z farmy, kde jsem delal, takze tam mam vlastni etiketu :)), ale hledam neco v dobrem pomeru cena/vykon, co se da dat na panev pripadne je dobrej i na tvoreni ochucenych oleju...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: tuhle brávám dlouhodobě a je moc dobrá. Respektive zatím jsem nenašel žádnou, která by měla stejně dlouhá zrna a dobře se mi vařila.

    Edit: vždy mě pobaví odlišnosti v manuálu na obalu. Cizojazyčný je oproti českému poměrně zásadně rozdílný.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DAWIDOS: Www.dortikovo.cz
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    DAWIDOS: https://www.cukrarstvicp1.cz/ Maj výborný dobroty.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Trošku nevím kam s tím, ale - měl by někdo tip na fakt dobrý home-made dorty na zakázku v Praze? Potřebujeme tchánovi a juniorovi k narozkám a nechce se mi do těch “velkých” výrobců typu Erhart a tak. Moc díky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: jasně, bude to ještě lepší.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: bude to pls fungovat, kdyz to cele provedu v pomalem hrnci a misto 120 pojedu treba 80 na devet hodin? Omacku pak mohu samo taky redukovat.

    Diky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Artyčoky ve vodě v mikrovlnce jsou cca za 10 minut (podle velikosti)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ADELHAIDA: Z jeleního hřbetu je stejk velmi měkkej a dobře kousatelnej. Zkus to maso osahat, jak je poddajný.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    tady je vege verze, jen teda brambory nejdřív uvařit, když je budeš vařit kyselé polévce s okurkami a protlakem, tak budou tvrdé

    How to make vegan Russian solyanka: best recipe with mushrooms
    https://www.inspirationforall.de/en/russian-solyanka-vegan-recipe/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No jeslti máš kvašáky s lákem, tak chceš soljanku.

    Klasická masová soljanka | iReceptář.cz
    https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/klasicka-masova-soljanka.html

    Солянка сборная. БЫСТРАЯ СОЛЯНКА!!! ❗️ НАДЁЖНЫЙ РЕЦЕПТ ❗️
    https://www.youtube.com/watch?v=HjBGY1sWxBU
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    KEMENTARI: Těch tady mám z pl trhu 5l :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    LOVE_DALI: Nikdy jsem ji doma nevarila, ale chutna mi. :) Akorat bacha, ogorki kiszone nejsou jako cesky nakladacky, ale jako kvasaky.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    LOVE_DALI: pokukoval jsem na tohle
    Zupa ogórkowa | Kwestia Smaku
    https://www.kwestiasmaku.com/przepis/zupa-ogorkowa
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Děláte někdo okurkovou polívku? Láká mě polský směr. Někdo nějaké tipy?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Mám tady nějaký čerstvý kousky jelena, jehož stáří neznám, a zítra má na návštěvu přijít tchán stižený paradentózou. Z přední nohy můžu dnes udělat kýtu po burgundsku, to je sázka na jistotu. Mám zde ovšem i roštěnou, ale bojím se, že coby minutkovej steak by to nemuselo vyjít měkký. Co s tím? Není škoda dávat je do mrazáku? Dusit to jako klasickou roštěnku s divokým kořením moc nemůžu, neb zítra na to nebude čas.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: do závinu z listového těsta, pokud to je to, na co máš chuť, se určitě salám dát dá - buď se sýrem, nebo na nějaký rajský základ, taky bych si dala :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    vykašlat se na český prinicp chleba se salámem



    a přejít na americký sendvič - tedy s výrazně silnější vrstvou salámu..



    nejjednoduší jsou takovéhle vrstvy - bageta, máslo, tvaroh se solí a nějakou bylinkou, salám v dostatečných vrstvách, kyselá okurka a červená cibule, salát ochucenej olejem, solí a citronovou šťávou, máslo bageta.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam