• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BRUKEV: hele ten recept se tak proste jmenuje
    Gulášová polévka z hlívy ústřičné | Prima Fresh
    https://fresh.iprima.cz/recepty/gulasova-polevka-z-hlivy-ustricne
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CMLKA: KOCHANSKA_CH: CMLKA: dršťkovka z hlívy co je gulášovka?
    To je něco jako Afričan z Martiniku, co byl z Antil?
    Drž hubu - Kentán a nový spolubývajúci ( Joseph )
    https://www.youtube.com/watch?v=cYTvz38_XCQ
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ni ja tomu rikam gulasovka
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CMLKA: Viděla jsem. Z hlívy je jak dršťkovka.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: A cukrtka ted mel nekolikrat gulasovku z fazoli, plus gulasovka z hlivy
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DOCKINEZ: Co je norská rybí nevím, ale vzpomněl sem si díky tomu eště na finský lohikeitto.

    Lohikeitto
    https://recepty.cuketka.cz/lohikeitto/
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    ANNIKA: mě se osvědčila miso polévka. Vařila jsem si ji 2x týdně a dávala si jí ke každé večeři. Mezitím v klidu odpočívala v lednici. Dělala jsem ji s vejcem a tofu, takže byla sytější.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNIKA: Květáková s bramborama, rajská s červenou čočkou.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ANNIKA: kukuřičný chowder
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNIKA: hrstkova a frankfurtska!
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ANNIKA: ještě taky fazolova, ta může být na tisíc způsobů. A jako eintopf mám ráda bramborový guláš s fazolema podle cuketky.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Chtěl jsem poradit ještě tatranskou kapustnicu "f plný pabě" s houbama a sušenejma švestkama, ale když nejede zelňačka, tak tohle by taky nemuselo.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    KURE: Ty první tři u nás nejdou na odbyt, posledního adepta pogooglim :-)


    ZUZKAOU: Ha, cizrnu v seznamu nemám! Díky.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANNIKA: Gulášovka z mletýho masa, přidat dost brambor.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANNIKA: harira. tohle je slušný minimalistický recept, co bude fungovat (místo harisy -paprikové pasty klidně použij papriku sušenou). Obohatit to jde masem, nudlema - co zrovna je doma.

    Marocká harira | Prima Fresh
    https://fresh.iprima.cz/marocka-harira

    Dále pak chilli con carne a klidně to udělej řidší jako polévku.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Nebo norská rybí polévka. V našem podání je to díky velkýmu množství ryb konzistencí spíš takovej bílej rybí "guláš". A je to hned hotový.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ANNIKA: Minestrone. Navíc to má strašnou spoustu variant.
    KURE
    KURE --- ---
    ANNIKA: nemáš tam zelňačku, kulajdu, boršč, halásle (pokud jste teda kámoši s rybama)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Máte někdo prosím tip na nějaký hustý svačinový polévky/eintopfy, prostě něco, co předem navařím, ideálně to nebude trvat věčnost, a pak to můžeme podle chuti lovit z lednice na různý rychlý svačiny a večeře z edice "Je to teplý, je to tady".

    Zeleninový, masový, různý kuchyně, je mi to celkem jedno, jen, ať je to dobrý a nemusí už se k tomu nic dodělávat, vařit příloha atd, prostě bafnu a jdu.

    Teď hodně točím ty sytý klasiky - čočková, hrachová, dýňová, bramboračka, česnečka, případně takovou tu čínskou kuřecí s kukuřicí nebo nějakou indickou čočkovou variaci, ale chtěla bych to zase trochu zpestřit.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ADELHAIDA: Když není čas, dělám takovou jednoduchou omáčku. Rajčata z plechovky, česnek a pak co je doma, zbytečný oliv, kaparů, nebo právě sušený rajčata, daj tomu hodně umami. Pepř, sůl, pokud je potřeba, tak přisladím, bazalku, oregano a projedu tyčákem. Pak už to stačí jenom prohřát s těstovinama, nebo dát jako základ na pizzu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam