• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    KURE: Ty první tři u nás nejdou na odbyt, posledního adepta pogooglim :-)


    ZUZKAOU: Ha, cizrnu v seznamu nemám! Díky.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANNIKA: Gulášovka z mletýho masa, přidat dost brambor.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANNIKA: harira. tohle je slušný minimalistický recept, co bude fungovat (místo harisy -paprikové pasty klidně použij papriku sušenou). Obohatit to jde masem, nudlema - co zrovna je doma.

    Marocká harira | Prima Fresh
    https://fresh.iprima.cz/marocka-harira

    Dále pak chilli con carne a klidně to udělej řidší jako polévku.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Nebo norská rybí polévka. V našem podání je to díky velkýmu množství ryb konzistencí spíš takovej bílej rybí "guláš". A je to hned hotový.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ANNIKA: Minestrone. Navíc to má strašnou spoustu variant.
    KURE
    KURE --- ---
    ANNIKA: nemáš tam zelňačku, kulajdu, boršč, halásle (pokud jste teda kámoši s rybama)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Máte někdo prosím tip na nějaký hustý svačinový polévky/eintopfy, prostě něco, co předem navařím, ideálně to nebude trvat věčnost, a pak to můžeme podle chuti lovit z lednice na různý rychlý svačiny a večeře z edice "Je to teplý, je to tady".

    Zeleninový, masový, různý kuchyně, je mi to celkem jedno, jen, ať je to dobrý a nemusí už se k tomu nic dodělávat, vařit příloha atd, prostě bafnu a jdu.

    Teď hodně točím ty sytý klasiky - čočková, hrachová, dýňová, bramboračka, česnečka, případně takovou tu čínskou kuřecí s kukuřicí nebo nějakou indickou čočkovou variaci, ale chtěla bych to zase trochu zpestřit.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ADELHAIDA: Když není čas, dělám takovou jednoduchou omáčku. Rajčata z plechovky, česnek a pak co je doma, zbytečný oliv, kaparů, nebo právě sušený rajčata, daj tomu hodně umami. Pepř, sůl, pokud je potřeba, tak přisladím, bazalku, oregano a projedu tyčákem. Pak už to stačí jenom prohřát s těstovinama, nebo dát jako základ na pizzu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KAIAFOX: Minestone rajčata chce, sušené to jenom vytuní.
    Já je používám třeba do závitků z drůbežích prsou ještě se sýrem nebo špenátem.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIAFOX: Zapomněla jsem na polévky - táta dělá takovou svoji "minestrone" (pokaždý jiná, podle toho, co je doma) a ta sušená rajčata jí dodají výbornou chuť, na tohle počasí ideální a dá se jich tam vrznout víc :).
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BRUKEV: Říká míchaná vejce se sušenými rajčaty.
    Ne sušená rajčatas vejcem.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BUNDA: to si nedokazu predstavit vubec, kolik tech rajcat tam davas? Predpokladam, ze mene, nez do klasickeho leca
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ADELHAIDA: když dělám tohle kuře. Ramsay tam dá tak 4ks sušených rajčat, já jich dávám cca 15, mám je moc rád :)

    Stuffed Roast Chicken with Chorizo | Gordon Ramsay
    https://youtu.be/SrpR1qH3NN4
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ADELHAIDA: mně chutná krůtí steak s kozím sýrem a sušenými rajčaty.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ADELHAIDA: Dávám do restované/dodušené zeleniny (všechno možné, od mrkve, fazolek, kapustiček, cukety.. dle sezóny), do ragú - drůbeží se spoustou zeleniny, do salátů jen tak, do rychlého kuskusu, do chleba i s pestem, těstovin, do rizota, luštěnin... A do těch míchaných vajec jsou taky skvělá :).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADELHAIDA: míchaná vejce se sušenými rajčaty.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ADELHAIDA: zapeceny bagel, nebo jine vhodne pecivo, s pestem, susenymi rajcaty a mozzarellou (kdysi sem si to davala v bohemia bagelu)
    GALE
    GALE --- ---
    ADELHAIDA: Bageta s čerstvým sýrem a sušenými rajčaty,
    čočkový salát (vařená čočka, sušená rajčata, feta, červená cibule, zelené bylinky, vinný ocet), ale stejně jich nejvíc sním jen tak.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ADELHAIDA: gnocchi, cesnek, sušený rajčata, dělat to na tom oleji z rajcat, něco zelenýho, posypat syrem
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ADELHAIDA: těstoviny s pestem a navrch opečené na nudličky krutí/kuřecí maso se sušenými rajčaty :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam