• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SMOKY: OK. Vaření jí zjevně jde. (respektive neumí nutriční tabulky, té vlákniny tam bude víc.

    Určitě, ráda vám pomohu s receptem na vegetariánské jídlo s vysokým obsahem vlákniny. Zde je recept na fazolový guláš, který obsahuje přibližně 5 g vlákniny na porci.

    Potřebné suroviny:

    1 cibule
    2 stroužky česneku
    2 lžíce olivového oleje
    1 paprika
    2 mrkve
    1 plechovka červených fazolí (cca 400 g)
    1 plechovka bílých fazolí (cca 400 g)
    1 plechovka krájených rajčat (cca 400 g)
    1 lžička papriky
    1/2 lžičky kmínu
    sůl a pepř dle chuti
    čerstvá petrželka na ozdobení
    Postup:

    Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky. Papriku a mrkev nakrájíme na menší kousky.

    V hrnci rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.

    Přidáme nakrájenou papriku a mrkev a krátce orestujeme.

    Přidáme papriku, kmín a trochu soli a pepře. Promícháme.

    Přidáme plechovky s fazolemi a rajčaty. Osolíme a opepříme podle chuti.

    Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu na střední. Přikryjeme a vaříme asi 20 minut.

    Pokud je guláš příliš hustý, můžete přidat trochu vody.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SMOKY: Slusny, ze to da takhle do kupy :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MIKE_HEKTIK: Zkusil sem to dát ChatGPT :)

    Gnocchi s tuňákem a zeleninou.



    mam gnocchi, kapary, suseny rajcata, gran padano, tunaka, zeleninu, slaninu
    Recept

    Jistě, zde je recept na gnocchi s kapary, sušenými rajčaty, gran padano, tuňákem, zeleninou a slaninou:

    Suroviny:

    500 g gnocchi (můžete použít i domácí nebo z obchodu)
    2 lžíce kaparů
    1 šálek sušených rajčat
    1/2 šálku strouhaného gran padana
    1 konzerva tuňáka v oleji
    2 hrsti zeleniny (např. špenát, cuketu, brokolici, papriku)
    4 plátky slaniny
    2 stroužky česneku
    2 lžíce olivového oleje
    sůl a pepř podle chuti
    Postup:

    Nejprve si připravte všechny suroviny. Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky a kapary opláchněte vodou. Zeleninu omyjte a nakrájejte na menší kousky. Tuňáka sceďte a olej si nechte stranou.

    Gnocchi uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, asi 2-3 minuty, nebo dokud nevyplavou na hladinu. Poté je sceďte a nechte stranou.

    Na pánvi opečte slaninu do křupava. Poté ji vyjměte z pánve a nechte na ubrousku odležet.

    Do stejné pánve přidejte olivový olej a rozpálte ho. Přidejte nakrájený česnek a restujte ho asi 1 minutu, nebo dokud nezačne vonět. Poté přidejte zeleninu a restujte ji asi 5 minut, dokud nezměkne.

    Přidejte nakrájená sušená rajčata a kapary. Orestujte je asi 2 minuty.

    Přidejte na pánev tuňáka v oleji a nechte ho asi 1 minutu prohřát.

    Nakonec přidejte gnocchi a směs promíchejte. Přidejte strouhaný gran padano a orestovanou slaninu, promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.

    Hotové gnocchi můžete podávat s dalším strouhaným gran padanem a bylinkami podle chuti.

    Dobrou chuť!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LORAIN: tohle je podle me chutove nejdotazenejsi butter chicken https://www.youtube.com/watch?v=DYju2MySBDc&ab_channel=Vahchef-VahRehVah
    misto khoya muzes pouzit milk powder a jogurt. namisto smazeni cibule do hneda se da koupit pekne tmava smazena cibule v mouce a tudiz mouku pridavat nemusis. ja delam s kuretem na kosti a tak tomu dam 6 minut v papinaku.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    VSICHNIMAME: Já taky, včera padla za vlast.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN:
    Stovetop Butter Chicken | The Modern Proper
    https://themodernproper.com/stovetop-butter-chicken
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Podle jakého receptu vaříte butter chicken?
    Včera jsem vyzkoušela tenhle https://kitchenette.cz/clanek/butter-chicken podle Kitchenette, ale jestli jsem neudělala někde chybu, je trochu jiný, než jsem čekala.
    Dobrý ano, ale něco mi tam chybělo. Nebo přebývalo.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VSICHNIMAME: Na to som totálne zabudla :)) dík. V tomto počasí super.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MART1NKA: Miluji mrkvovou polevku se zázvorem.
    KURE
    KURE --- ---
    KURE: eh, sorry za double post, ruce rychlejší než mozeg...
    ještě jednou mistr cuketka :)
    Carrotto! | Cuketka
    https://www.cuketka.cz/?p=8773
    KURE
    KURE --- ---
    MART1NKA: jsem přesvědčen že to bude fungovat i bez těch zelenejch kousků
    Pečená mrkev s natí a soleným tvarohem
    https://recepty.cuketka.cz/pecena-mrkev-s-nati-solenym-tvarohem/?mwg_rnd=9978829
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Šéfova žena omylom objednala 10kg mrkve, tak sme všetci dostali. Máte nejaký recept na slano (ne salát), ktorý nie je vepřové na mrkvi, kde by sa dala použiť?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MIKE_HEKTIK: Vynechala bych tunaka a netusim, co se skryva pod zeleninou
    MIKE_HEKTIK
    MIKE_HEKTIK --- ---
    mam gnocchi, kapary, suseny rajcata, gran padano, tunaka, zeleninu, slaninu

    mam zvolit nejaky sofistikovanejsi pristup, nez jen to hodit vsechno na panev?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jedli jsme psy. Pátrání po historii konzumace psího masa v Podkrkonoší | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/jedli-jsme-psy-patrani-po-historii-konzumace-psiho-masa-v-podkrkonosi-8913933

    Jako fakt to stojí za poslech.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KRISHNA: Divnej seznam
    Jakoze vegemite je lepsi jak nudle s makem? Pff :)

    Nicmene mac and cheese tam je

    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: toto je ovšem nejvíc moc č. 1 je česká vánoční rybí polévka ilustrovaná jakousi polévkou s mušlemi a krevetami
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: část jsou anglosaské hnusnověci, na kterých se shodly uživatelé, pak cokoliv s krví a dršťami a pak věci co nejsou dostatečně hodnoceé, ale někdo tomu dal mínus :-D Plus tam někde v prostřední části je dost holandských věcí, takže tipuju že holadňadné ten web používají něja statisticky významně, nejspíš tam proběhla nějaká kampaň :-D
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KRISHNA: jsem cca u č. 50 a úplně jsem nepochopila, co má na těch jídlech být strašného
    RUTHLESS: č. 42 "Kraft dinner"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam