• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Hmm, když jsme u tipů do kuchyně. Nějaký tip na horkovzdušnou fritézu?
    Větší, cena tak do 4k.
    Díky :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: akorat amazon asi nepojede ve dnech marianne :D
    BAAL
    BAAL --- ---
    KASUMI: Neměla by ses spokojit s ničím méně, než s tím nejlepším:)

    https://www.amazon.com/Zojirushi-NS-TSC10-Uncooked-Cooker-1-0-Liter/dp/B0074CDG6C?th=1

    Do You Need a Fancy Rice Cooker? 🤔
    https://youtu.be/SdX8ox25eow
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    zatim kooukam po tomhle
    Rýžovar ETA Granellino 4131 90000 černý | DATART
    https://www.datart.cz/ryzovar-eta-granellino-4131-90000-cerny.html#moreDescription
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    nejakej tip na dobrej ryzovar? blizi se dny marianne, tak toho chci konecne vyuzit :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    ZUZKAOU: kdo chce jen recept na ultimátní boršč, tak můžete rovnou skočit na 3 minuty od konce:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Akorát teď koukám, že to je ke spotřebě během několika dnů. No ale možná když to daš do ledničky a do zavřený sklenice, tak to vydrží dýl
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Konecne jsem to nasla :)

    Fabulous Marinated Red Onions MAGIC ELIXIRS (TM) - nocrumbsleft
    https://nocrumbsleft.net/2017/03/18/marinated-red-onions/

    Priznam se, nezkusila jsem je, ale uz dlouho chci :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Na netflixu je ukrajinský dokument o boršči - z roku 2020

    Watch Borsch. The Secret Ingredient | Netflix
    https://www.netflix.com/title/81676070

    Primárně to je výtčený dokument zachycující kulturu jídla- jak gastro, tak regionálních domácích kuchařů a kuchařek v předválečné ukrajině
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TOOMIX: jo
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MOIRAIN: jo, todle delam taky, to me naucil jamie oliver, jeste s chilli. Jen zalit na zacatku vreni octem se soli cibuli a chilli a kdyz to konci, tak to pouzit, genialni vec.

    Ale ja bych proste rad oloupal cibuli a prdnul ji do laku jak kyselou okurku/chrest/cukety/whatever a doufal, ze to bude dobry. Asi to proste ykusim nejak :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    RUTHLESS: https://www.gimmesomeoven.com/quick-pickled-red-onions/ dělala jsem něco jako tohle, ale je to už pár let, tak nevím co to přesně bylo za recept, ke grilovanému masu fakt dobrý https://www.loveandlemons.com/pickled-red-onions/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    S2FI: to je fakt, to je varianta, ale radsi bych to zkusil nalozit no. Ale je pravda, ze az se to bude blizit, tak to proste upecu.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    RUTHLESS: dá se zfermentovat
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ahoj,


    mam dotaz. Kpupil jsem (debil) snad dve kila cerveny cibule a fak nevim co s ni. Da se nejak nejak nalozit treba? abych ji mel na leto ke grilovani? Docela me ta predstava laka, sladko-kysela cervena cibule, ktera je trochu polomekka a da se lehce ogrilovat a nebo jen tak tahat k masu co di salatu.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    CERMI_FOX: jak píše ANNIKA - taky ji mám, používám hodně a nepřijde mi, že by se nějak vlnila, když dotáhnu všechno na doraz
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mám hroznou chuť na záhorácký závitek. Jak ho děláte? Krkovice, hořčice, slanina, zelí?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Tak jsem tedy udělal Kimchi podle:
    Kimchi salát - ASIAFOOD.CZ
    https://www.asiafood.cz/recepty/kimchi-salat/
    a je to lahoda.
    Jako chilli jsem dal Morugu a trochu domácí chilli omáčky od zelinářky ze Sapy.
    2kg zelí jako základ.
    Používáno jako součást diety :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam