• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    BAAL
    BAAL --- ---
    ZUZKAOU: kdo chce jen recept na ultimátní boršč, tak můžete rovnou skočit na 3 minuty od konce:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Na netflixu je ukrajinský dokument o boršči - z roku 2020

    Watch Borsch. The Secret Ingredient | Netflix
    https://www.netflix.com/title/81676070

    Primárně to je výtčený dokument zachycující kulturu jídla- jak gastro, tak regionálních domácích kuchařů a kuchařek v předválečné ukrajině
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TOOMIX: jo
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MOIRAIN: jo, todle delam taky, to me naucil jamie oliver, jeste s chilli. Jen zalit na zacatku vreni octem se soli cibuli a chilli a kdyz to konci, tak to pouzit, genialni vec.

    Ale ja bych proste rad oloupal cibuli a prdnul ji do laku jak kyselou okurku/chrest/cukety/whatever a doufal, ze to bude dobry. Asi to proste ykusim nejak :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    RUTHLESS: https://www.gimmesomeoven.com/quick-pickled-red-onions/ dělala jsem něco jako tohle, ale je to už pár let, tak nevím co to přesně bylo za recept, ke grilovanému masu fakt dobrý https://www.loveandlemons.com/pickled-red-onions/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    S2FI: to je fakt, to je varianta, ale radsi bych to zkusil nalozit no. Ale je pravda, ze az se to bude blizit, tak to proste upecu.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    RUTHLESS: dá se zfermentovat
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ahoj,


    mam dotaz. Kpupil jsem (debil) snad dve kila cerveny cibule a fak nevim co s ni. Da se nejak nejak nalozit treba? abych ji mel na leto ke grilovani? Docela me ta predstava laka, sladko-kysela cervena cibule, ktera je trochu polomekka a da se lehce ogrilovat a nebo jen tak tahat k masu co di salatu.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    CERMI_FOX: jak píše ANNIKA - taky ji mám, používám hodně a nepřijde mi, že by se nějak vlnila, když dotáhnu všechno na doraz
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mám hroznou chuť na záhorácký závitek. Jak ho děláte? Krkovice, hořčice, slanina, zelí?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Tak jsem tedy udělal Kimchi podle:
    Kimchi salát - ASIAFOOD.CZ
    https://www.asiafood.cz/recepty/kimchi-salat/
    a je to lahoda.
    Jako chilli jsem dal Morugu a trochu domácí chilli omáčky od zelinářky ze Sapy.
    2kg zelí jako základ.
    Používáno jako součást diety :)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    CERMI_FOX: Vidíš, to mi nepřijde. Rvu do ní dvojité dávky mastneho a těžkého těsta na Vankovu vanocku, div to pak nevykopne dveře od trouby, a nepřijde mi, že by nějak bojovala. A máme ji cca pět let.

    Debilní mi na ni přijde jen ten krouhaci nástavec, ten není dobře vyřešený.
    IRINA
    IRINA --- ---
    ANNIKA: to zní vlastně úplně super, pekárnu jsem kdysi měla, byla skvělá i na knedlíky, dokonce i marmelády a prostě na všechno (byla to eta duplica vital).
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ANNIKA: ETA Gratus nezná bratra? No nevim, přesně to mám, nechal jsem se zlákat popisem, že má kovová střeva. ale když ji nechám hníst těsto, tak se tak celá podivně vlní, jako kdyby se měla každou chvíli rozskočit. Jinak je to funkčně super stroj, ale obávám se o životnost.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    IRINA: Mám podobný typ, miluju ho, protože mi seká cibuli a zeleninu, ořechy atd, ale těžkým testem by se zalknul. Na těsto mám velkou kovovou ETU Gratus, a ta teda nezná bratra, vymicha cokoliv. Ale zase není moc praktická na tu zeleninu a tak.

    Každopádně jako ukrok stranou by ti třeba pomohla domácí pekárna? Vymicha a vykyne? Já kupovala za 500 Kč na fb, jen na zkoušku, aby to nebyl zbytečnej krám do baráku... A používám ji hodně. Je to nejmíň práce (ingredience jen nasypu), stabilně teplé prostředí na kynuti, tak nebeham s mísou po baráku a vykynuto je vždycky přibližně za stejnou dobu, žádný překvapení, a to těsto je z ní fakt krásný.
    Plus má odložený start, takže ráno s minimální námahou vstáváme k čerstvému teplemu pecivu nebo rýžové kaši.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    DA_NIELA: a uzavřu svoji bydlenčí samomluvu konstatováním že hrášek, slanina a rozmarýn did the job and did it great.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    DA_NIELA: vlastne mam klasicky bydlenci dilema. Spenat jsme si snedli dneska. Veci typu kapary s ancovickama do toho patlat nechci, idealne nechci do ty doby ani chodit do obchodu. Nejaka jednoducha kombinace obycejnych veci. Hrasek a slanina? Jabka a orechy?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Vy mi tady vzdycky tak hezky poradite. Nasla jsem v mrazaku balicek jehnecich zeber. S tema bych si asi poradila, opekla bych je zprudka na panvi a dala je pect s troskou nejake zeleniny a rozmarynu.
    Z zeber ale visela tenka plachta masa, asi brisni stena. Co s ni? Roladu? A co se da pripadne dat do rolady, aby to nebylo vajicko a nebylo to divny?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    POHODAVOLE: Jinak ještě moc dobrý věci jsou tady :)
    https://www.youtube.com/@olgaskuche
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LOVE_DALI: tento recept mi poslal kamos a insipruju se z nej na cesky "rillettes", takze zachovam pomery, ale dam na devet hodin na 80/90, zaleju pivem a pridam cesnek s cibuli. Nemuzu se toho ujist :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam