• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ZUZKAOU: ha! a pak ze to italove NIKDY nejedi s vidlickou A LZICI tady je videt ze po lzici take sahnou! :O) potesilo... ja to tak jim nejradeji... vyuka z detstvi se nezapomene...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: do toho ještě prijdej okurku, super svěží jídlo:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: pokud ti to nejde namotat a pokud ti to cáká všude okolo, tak to prostě neděláš dobře.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: těstoviny se vaří al dente proto, že se pak ještě dodělají v omáčce. POkud se ti lámou, místo toho aby se ohýbaly, tak to je nedovařený...

    viz třeba sem, máš tam pak i to namotávání a správnou strutkru omáčky, aby to drželo a necákalo.

    CÓMO HACER PASTA A LA AMATRICIANA (RECETA TRADICIONAL ITALIANA) 🍝 PIZZAMETRO
    https://www.youtube.com/watch?v=vs7d_LrbRNk


    Řídké omáčky chceš vařit k něčemu, do čeho se nasáknou- knedlík, pečivo, pohanka či jiné zrní, nebo třeba i brambor, když se rozmačká. Na těstoviny všeho druhu chceš omáčky které je obalí
    FAT
    FAT --- ---
    ZUZKAOU: Fakt vařím už tak dlouho těstoviny al dente, že alespoň tuším, co to znamená a jak to vypadá. Omáčka měla konzistenci dobrou, krásné držela, navíc v ní byl i strouhaný parmazán, napůl rozpuštěný, takže fakt držela. No, musím se zamyslet, kde soudruzi z NDR...
    😉
    FAT
    FAT --- ---
    ZUZKAOU: Jo, to se řekne "normálně na vidličku"... Mám asi málo široké mezery mezi bodcema a navíc je to, i dobře uvařené, poněkud méně ohebné. Ládoval jsem to do sebe o samotě, tak jsem si různé společenské přešlapy odpustil.
    😄
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: normálně namotat na vidličku a mít dostatečně emulgovanou omáčku, aby držela na těstovině a necákala moc :-D
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ZUZKAOU: ze sobích nudlí dělám salát, na způsob poké. Jen tu omáčku dělám z burákovýho másla (+sojovky, trochu sezamovýho oleje, limetka, rejžovej ocet....) V těchhle teplotách je to skvělý.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    studený soba nudle!

    Omáčku jsem dělalal sojovka, instantní daši, citron, sůl, cukr, sezamový olej a trocha chilli oleje. Na to jarní cibzlku a opražený, podrcený sezam.

    Sobanudle uvařit, propláchnout studenou, smíchat s omáčkou a na talíři posypat posypkama. do 5 minut hotový. Kdo chce bílkovinu, přidá k tomu vajíčko.
    FAT
    FAT --- ---
    Viděl jsem minule v obchodě bucatini. Vzpomněl jsem si na makarony a koupil jsem si je. Dneska jsem si je vařil k nějakému kuřecímu, ale jde mi o to, jak je správně jíst, aby člověk obstál i ve slušné společnosti bez znehodnocení oděvu?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LADY_MYSKA: opečená jitrnice s lepenicí ♥️
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    já dneska dělala marockou rajčatovou a salát s řepou. Byl to blbej nápad, řepu je třeba upéct :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: u nas jede cokoli, co jde nacpat do crock potu. A idealne s prilohou, kvuli niz nemusim byt v kuchyni (nebo co se vari bez dohledu).
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Vlastne tu mam jeste posledni sklenici kysaneho zeli a v lidlu meli jitrnice, takze obdoba bucku, zeli a brambor
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    JAJITA: co chces porad vymyslet.. vubec netusim, co varit pristi tyden. Karbenatky z kapusty budu delat zitra a nebo v noci, takze nakyp nekdy v tydnu, asi ve stredu, ale co do stredy a po ni
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    LADY_MYSKA: Aha, díky za uklidnění, že v tom nejsem sama ;-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    JAJITA: asi jo, i kdyz dnes pochybuji uplne o vsem
    no, kdyz se podivam, co jsem varila v tydnu ... spanelsky ptacky s ryzi, plnene papriky s rajskou omackou a knedlikem, kureci stehna na paprice s testoviny, leco, pecenou zeleninu ( repa, vodnice, mrkev, brambory), sunkofleky ... tedy nazvala jsem jidla obedem, ale zacinala varit nejdrive v 18 hod a jedlo se po zapadu
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    LADY_MYSKA: Tyjo, lenošná? Ty jsi z Moravy/Hané, jako já?

    Mně jeblo někdy ve středu, dostala jsem šílenou chuť na pečený bůček se zelím a bramborami, prostě letní klasika, že? :D
    Bůček už se pomalí v crock potu, zelí bude z cukety, kterou jsem dnes dostala na službě od kolegyně, brambory budou raz dva a pivo v lednici je taky ;-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    pulka kapusty prijde do nakypu a druha do karbenatku ;-)))
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    JAJITA: prijde mi, ze na vsechno, co jsem vymyslela je prilis horko a ja lenosna
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam