• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    LADY_MYSKA: Tyjo, lenošná? Ty jsi z Moravy/Hané, jako já?

    Mně jeblo někdy ve středu, dostala jsem šílenou chuť na pečený bůček se zelím a bramborami, prostě letní klasika, že? :D
    Bůček už se pomalí v crock potu, zelí bude z cukety, kterou jsem dnes dostala na službě od kolegyně, brambory budou raz dva a pivo v lednici je taky ;-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    JAJITA: prijde mi, ze na vsechno, co jsem vymyslela je prilis horko a ja lenosna
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    LADY_MYSKA: No, to asi ne :D
    Ale s přistálou kapustou bych nejspíš naložila jedním z tebou zamítnutých receptů ;-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    JAJITA: jako ze mi uvaris? Beru ;-)))


    RUTHLESS: moc dekuji, tohle vypada nadejne
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LADY_MYSKA: Zadelanava. A nákyp. Klidně studeny se to dá :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    LADY_MYSKA: Mám ti poslat adresu? :-P
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    prosim, co uvarit z kapusty? Pristala mi tu jedna hlavka a jen tedy na kusenou kapustu, polivku ani salat ci zavitky neni chut
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    DAWIDOS: cukrarna Mucenka u metra Borislavka ☺️ paradne nazdobeny za super cenu na Prahu a z top surovin....zadny krem z prasku jako ve Svetozoru.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    DAWIDOS: Měli jsme moc dobrý dort od Alenky
    Kavárna a Cukrárna Alenka v říši divů (@kavarna_alenka_v_risi_divu) • Instagram photos and videos
    https://instagram.com/kavarna_alenka_v_risi_divu?igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    KASUMI: Děkuju moc!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DAWIDOS: Ja horuju za dortikovo.cz
    Chutove skvele
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Nemáte někdo v Praze zkušenost s narozeninovými dorty na zakázku? Nehledám nic extra speciálního, ale podle googlu se neumím orientovat, je toho hromada a raději bych něco ne tak profláklého, jako je Erhart.
    MIST
    MIST --- ---
    PETATA: pozole
    PETATA
    PETATA --- ---
    Co s hromadou nepovedeného rillettes?

    Zkoušela jsem poprvé v pomalém hrnci rillettes (vepřovku) a očividně jsem tam dala hodně tekutiny, takže je to dost řídké a taky dost mastné

    Už jsem udělala obyč české rizoto, asi padne něco do červené omáčky, ale co dál? Nějaké nápady?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: Přesně tak
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Jsk se delaj takovy ty rizky obalovany v cornflacich? Normální trojobal a cornflakes podrtit treba v pytliku palickou na maso?

    Zn: na chalupe prisla chut na rizek v chlebu na vylet a došla strouhanka :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOCKINEZ: blumy? Zkvaš z česnekem a bylinkma po kavkazsku

    Nakládané švestky – Gavalı Turşusu | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/nakladane-svestky-gavali-tursusu

    Případně udělej shrub s perníkovám kořením 1 díl blum 1 díl octa 1 díl cukru + koření. Nechat týden macerovat, zcedit a používat jako sirup.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    QUIP: A nebo zkvasit a vypálit, že jo :)
    QUIP
    QUIP --- ---
    DOCKINEZ: Pokud mas moc ovoce, delej marmelady. Na to ho padne vic nez na knedliky :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Díky všem, knedlíčky byly super. Volně jsem vyšel z kublanky, přičemž nemaje mouku polohrubého typu, poradil jsem si po svém (a na prasáka smíchal hrubou a hladkou 1:1).

    Výsledek byl chutný, jen teda jako metoda zpracování ovoce dost neefektivní - měl jsem blumy, do knedlíku se vešla vždy čtvrtka, takže ve výsledku jsem měl knedlíky a z kupy ovoce příliš neubylo :) Ale to není chyba receptu :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: uplne v klidu jde tvaroh zamenit s riccotou. Jen je potreba si zvyknout, jak je co vlhke, tuhe, atd. Je to stejne jak s ruznymi druhy tvarohu. K jednomu dam mouky vic, k jinymu mene.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam