• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: nic, kouzlo té omáčky podle Hazanové je v tom že jsou tam jen rajčata, sůl, trocha vvyvařené cibule a spousta másla.

    Best Tomato Sauce Recipe from Marcella Hazan - Easy Red Pasta Sauce
    https://food52.com/recipes/13722-marcella-hazan-s-tomato-sauce-with-onion-butter
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Takže dáváte i vnitrky? Ja si říkal, ze bych je oloupal a zbavil ten vnitřků…

    Cesnek? Bazalka…? Něco k tomu?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ZUZKAOU: Ne, nemixuj, protoze to bude od rozmixovanych zrnicek kysely.
    ZCR
    ZCR --- ---
    (jenom takový life hack - nařízlá rajčata k oloupání si vždycky spařím přímo v té vodě, co v ní pak vařím těstoviny)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AXTHEB: tak to pak propasíruj, nebo rozmixuj. Ale slupk = vláknina!
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZUZKAOU: Dík. Já to z plechovek dělám už léta, do čerstvých se mi nikdy nechtělo (hlavně kvůli těm slupkám), ale zkusím to.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AXTHEB: dělám to i se šlupkou a nechala jsem to vařit docela dlouho, aby se odvařilo docela velké množství tekutiny, na co nejmenším plamenu a došla jsem si mezi tím na nákup.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RUTHLESS: Já si zpracovávám jen neochucený polotovar. Na pánvi stříknuté olivovým olejem rozvařím neloupané čtvrtky rajčat a docela dlouho redukuju aby hmota byla hustá. Slupky nevadí, dají se posléze pasírovat nebo rozmixovat, záleží do čeho rajčata potřebuju. Výsledný produkt je teda sladší než italská rajčata v pixle.
    Horkou hmotu leju do sklenic vypláchlých vřelou vodou. Schladím rychle ve studené vodě, vrazím do lednice, víka se přichytnou, lze skladovat aj ve sklepě.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Jakej mate tip na recept na sugo nebo ještě lip na “loupany rajčata v plechovce”? Jedu na chatu a je tam toho prej mraky
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZUZKAOU: Jak dlouho se to dělá z čerstvých? Děláš to i se slupkou?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Awww, udělala jsem omáčku podle Hazanové z čerstvých rajčat a je to tak boží! Jen s těstoviama a parmazánem.
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    FAT: hrušky, ořechy, gorgonzola
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    FAT: Taky sardinky s rajčaty.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    FAT: pršut, rajče, rucola ;)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DOCKINEZ: *zeleninkou ::)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zajímavý a neokoukaný jsou i jatýrka hezky na minutku s oblíbenou zeleninou.
    QUIP
    QUIP --- ---
    FAT: kozi syr, vlasske orechy, cervena repa, balzamiko
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    FAT: Sejry, sunky, houby, trhany masa, zelenina,…you name it :) kdybys je chtel jen zamotat, tak muj oblibenej uzenej losos s žervé (nebo jinym kremovym sejrem)
    FAT
    FAT --- ---
    Poraďte co do palačinek, když je chci zapéct naslano? Ne špenát, to znám...
    Díky
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BONEMINA: Musím to znova přečíst :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam