• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KEMENTARI: v kynutým chlebovým těstě se dá cukr ubrat v pohodě.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ZUZKAOU: Tenhle je hrozne sladkej, da se v tom receptu ubrat cukr, nebo to udela neplechu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jako zrovna tousťák je fakt celkem jednoduché upéct, zejména pokud má člověk hnětacího robota

    Toastový chléb
    https://recepty.cuketka.cz/toastovy-chleb-videorecept/

    kdo chce trvanlivější tak přidá blemc, tedy tangzong

    Shokupan – japonský chleba - Tabetai
    https://www.tabetai.cz/shokupan-japonsky-chleba
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CMLKA: A je takovej mensi no...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ONDRAT: Tosstovej asi 110
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    CMLKA: To bezpochyby, ale nestoji u nich chleba uz dve stovky?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GOLDBERRY: bozi ma Arctic bakehouse
    AIJA
    AIJA --- ---
    LYNCH:
    smetanovou omáčku...
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    MARIPOSA:
    RUTHLESS:
    ONDRAT:
    Diky moc!
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    GOLDBERRY: Decagram na Palmovce
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: Já taky a je to bozi. Podle mě jsem poprvé v životě dělal těstoviny bez olilovyho oleje :-)
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    GOLDBERRY: Zrno zrnko
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GOLDBERRY: Toastarna na maninach
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    Nevím, kde se zeptat - kde prosím v Praze kupuje kvalitni toustový chleba, který není narvaný éčky? Rohlík můj oblíbený máslový dlouhodobě nemá.
    Péct nechci. Děkuju!
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ADELHAIDA: ale je.akorat to neni videt))
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    LYNCH: Jak to, že není plnej hlíny a jehličí:-D?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ZUZKAOU: super dik!
    mě se zadařilo ))

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    V karbanátkách to chutná tak nějak jako karbanátky, což mi přijde škoda.

    V těstíčku je super, chce ho to nejdřív uvařit ve vývaru ve větších kusech a ty pak osmažit. Zároveň ti vznikne božský kotrčový vývar. S kotrčem a žloutkem a nebo s se svítkem.

    Stejně tak se dá použít do stir fry - prostě orestuješ paprička, zázvor a česnek, přidíš kotrč a bílou část jarní cibulkuy, pak k tomu přidáš omáčku. Klasika je sojovka + rýžové víno+ cukr + bílý pepř + msg + černý ocet) a na závěr chilli olej a zelenou část jarní cibulky a k tomu rýži a nebo nudle.

    A výborný je kotrč jen orestovaný na másle s cibulí, vínem a zelenou petrželkou na opečenou bagetu.

    Kurník, potřebuju více kotrčů!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    LYNCH: Já ho dělala v těstíčku, už nevím jakej recept z netu, ale trojobal to nebyl a přidávala jsem tam dost tymiánu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam