úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
ADELHAIDA
---
---
20:37:48 24.10.2023
ZUZKAOU
: Špenát s česnekem a slaninou, šla by i niva.
ZUZKAOU
---
---
18:54:49 24.10.2023
3 odpovědi
Co dáváte do strapačků a podobných věcí?
Jsem opekla cibuli, česnek, uzený, kysaný zelí a zbylé špecle, osolila a opepřila. Ale je to nějaké takové plané a suché. Varianta přidat více sádla by to celé jistě zlepšila, ale to není to co chci dělat.
Klasický sejra se mi na to dávat nechce, bryndzu nemám.
MEANKITTY11
---
---
1:42:20 24.10.2023
+3
TRISSIE
: moje (pra)teta se vdala na slovensko, strejda byl zubař. ona byla z takový prdele na vysočině, tak se jí tam líbilo a říkala věci jako kávička sa podáva, místo laďo, máš tu ten plecháč s meltou. bylo tomilý, slovenština je taková hezčí. a naučila se tam halušky a měla je strašně dobrý.
TRISSIE
---
---
9:43:19 23.10.2023
1 odpověď
+1
MOIRAIN
: takhle dělá moje slovenská babička halušky :-)
RUTHLESS
---
---
9:23:03 23.10.2023
MOIRAIN
: To děla máma taky. Já se toho silene prejedl a nemuzu to ani vidět už pomalu :-) ale dobrý to je. Hlavně asi za 5 minut
MOIRAIN
---
---
8:51:57 23.10.2023
GENEVIEVE
: možná trochu pepře, jinak nic, slané je to obvykle dost od toho uzeného
GENEVIEVE
---
---
8:50:33 23.10.2023
1 odpověď
MOIRAIN
: nějak to kořeníš?
GENEVIEVE
---
---
8:50:23 23.10.2023
MOIRAIN
: tohle ale nezní špatně :-D
MOIRAIN
---
---
8:43:17 23.10.2023
4 odpovědi
+4
GENEVIEVE
: nevím, jestli je to "fun"
dělávám si to, že osmahnu cibuli, k tomu hodím takové ty masité slaninové kostky, nebo uzené na kostky, odkapané kyselé zelí a k tomu hodím ty špecle a až špecle začnou hnědnout/zlátnout, je hotovo
GENEVIEVE
---
---
22:48:37 22.10.2023
1 odpověď
Mám v lednici Špecle. Nějaký Fun způsob jak je zpracovat?
KOCHANSKA_CH
---
---
17:28:59 17.10.2023
+8
RUTHLESS
: Do husího sádla nasekat játra a smaženou cibul a vyrobit kanapky s kyselou okurkou a třeba brusinkama.
RUTHLESS
---
---
15:52:10 17.10.2023
1 odpověď
+1
Díky vše za brainstorm... Co byste udělali za překrm k nějaký takový kachně? Rohlíčky zkusim zmáknout, ty jsou jasný, jako svatomartinský. Ale jestli se něco hodí ještě před...
KASUMI
---
---
13:40:54 17.10.2023
RUTHLESS
: to ne :) ja myslela, ze to bude nejaky tydenni akce nebo tak
RUTHLESS
---
---
13:33:48 17.10.2023
1 odpověď
KASUMI
: jako az do vanoc?
RUTHLESS
---
---
13:33:23 17.10.2023
TRISSIE
: to ted delala mama! To bylo famozni. To je super napad.
TRISSIE
---
---
13:32:14 17.10.2023
1 odpověď
RUTHLESS
: ha, a co rozpeky?
Domácí rozpeky neboli vdolky | Recepty na každý den
https://www.receptynakazdyden.cz/recept/rozpeky-vdolky/
(teď je někdo linkoval v babicáriu, tak jsem si vzpomněla)
KASUMI
---
---
13:31:20 17.10.2023
1 odpověď
jsem mimo prahu
RUTHLESS
---
---
13:30:36 17.10.2023
KASUMI
: tak se stav do Ansamblu :-) budeme je tam mit ted na menu, dam vedet :-) (zacal jsem tam jdnou tydne pinglovat, protoze Karol potrebuje cas na syna a mne chybi gastro)
KASUMI
---
---
13:29:50 17.10.2023
1 odpověď
+2
NELLAS
: jezis mnam
KURE
---
---
13:28:01 17.10.2023
+1
RUTHLESS
: a co opačnym směrem. knedliky nakrájet na kostky, maso natrhat, všechno smíchat dohromady, a podávat do mističek. jíst se to bude jen vidličkou na stojáka celkem v pohodě.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam