• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ...sem nesolil sem chtel rict
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: ja sem tu tmavou stavu vlil dycky do zhnedeny cibule. nakonec sem s tim jakoby odpalil ten cibulovej napek na panvi, poredukoval trochu a pak sem z toho mel dobrou 'falesno kachni' pomazanku. tu cibuli sem nesol, pze ta stava bejva dobre slana
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ja si to davam na chleba
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ale ona je to spis stavicka než tuk :-/
    MIST
    MIST --- ---
    FAT: ne, my na tom jen opeceme knedliky do krupava.
    FAT
    FAT --- ---
    MIST: Myslíš na knedlíky s vajíčkem?
    :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RUTHLESS: zalít s ním základ na šoulet a upéct
    MIST
    MIST --- ---
    RUTHLESS: opect na tom knedliky
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    RUTHLESS: Tak sebrat to sádlo a namazat na chleba :)
    Mňam :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prosím vás, co se dá dělat s výpekem z kachny? Máme ho poměrně dost a nějak mě nenapadá co s nim. Ideálně zpracovat. Ne podlévat jako sósík.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    My ted btw meli výbornou z Kantyny, akorat byla dost tlustá, tak se hur propejkala...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: To zní skvěle. To udelam. Upéct ji v troubě
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    no jasne, pect to na mrizce nad pekacem s bramborama. to je daleko efektnejsi nez pak brecet nad vypecenym sadlem pri klasickym hnedeni v panvi
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a když se upeče v troubě, tak to vypečený sádlo z ní je boží s bramborama - vždycky musím udělat brambor víc, protože zbytek si někdo nasype do pekáčku a rozmačká to tam, aby ani kapka nepřišla nazmar :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    z (ne)vinnejch klobas bude dycky chcat hodne tuku, protoze je to druh kutrem emulzifikovany klobasy. to ze z toho chcije hodne tuku je znamka toho, ze tam neni prehrsel ty zemle, ktera vsakuje stavy. pokud je klobasa 'dietni', bez sadla na panvi, pak je to znamka toho, ze zerete dobre ochucenou zemli ;)
    GALE
    GALE --- ---
    AIJA: Vinná klobása s Globusu pustí opravdu hodně tuku. Naposledy jsem měla v pánvi pulcentimetrovou vrstvu sádla. A taky mi přijdou jejich výrobky slanější, ale to může být jen můj subjektivní vjem.
    AIJA
    AIJA --- ---
    AXTHEB:
    Globus má kvalitnější, ale nakupuju u řezníka. U balených mi vadí i to, že to jaksi teče...stejně jako balené šunky.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    AIJA: Balená lidl:
    vepřové maso 47 %
    hovězí maso 14 %
    vepřové sádlo 10 %
    světlá žemle
    pitná voda
    bílé víno suché jakostní (Mueller-Thurgau) 6 %
    mléko
    skopové střívko
    koření (pepř černý mletý, muškátový květ mletý, hřebíček mletý)
    sušená vaječná melanž

    Kde máš "tolik chemie a dalších konzervantů"? (mimochodem maso je opravdu maso, žádný separát)
    AIJA
    AIJA --- ---
    FERRYH:
    Hlavně nekupovat ty zabalené v marketech. Chce to koupit u řezníka, není v nich tolik chemie a dalších konzervantů
    GALE
    GALE --- ---
    FERRYH: Nejlepší je z Lidlu. Má chuť a není tolik mastná. Stačí ji rozdělit do šneků dle porce a opéct na troše oleje na pánvi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam