• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    no jasne, pect to na mrizce nad pekacem s bramborama. to je daleko efektnejsi nez pak brecet nad vypecenym sadlem pri klasickym hnedeni v panvi
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a když se upeče v troubě, tak to vypečený sádlo z ní je boží s bramborama - vždycky musím udělat brambor víc, protože zbytek si někdo nasype do pekáčku a rozmačká to tam, aby ani kapka nepřišla nazmar :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    z (ne)vinnejch klobas bude dycky chcat hodne tuku, protoze je to druh kutrem emulzifikovany klobasy. to ze z toho chcije hodne tuku je znamka toho, ze tam neni prehrsel ty zemle, ktera vsakuje stavy. pokud je klobasa 'dietni', bez sadla na panvi, pak je to znamka toho, ze zerete dobre ochucenou zemli ;)
    GALE
    GALE --- ---
    AIJA: Vinná klobása s Globusu pustí opravdu hodně tuku. Naposledy jsem měla v pánvi pulcentimetrovou vrstvu sádla. A taky mi přijdou jejich výrobky slanější, ale to může být jen můj subjektivní vjem.
    AIJA
    AIJA --- ---
    AXTHEB:
    Globus má kvalitnější, ale nakupuju u řezníka. U balených mi vadí i to, že to jaksi teče...stejně jako balené šunky.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    AIJA: Balená lidl:
    vepřové maso 47 %
    hovězí maso 14 %
    vepřové sádlo 10 %
    světlá žemle
    pitná voda
    bílé víno suché jakostní (Mueller-Thurgau) 6 %
    mléko
    skopové střívko
    koření (pepř černý mletý, muškátový květ mletý, hřebíček mletý)
    sušená vaječná melanž

    Kde máš "tolik chemie a dalších konzervantů"? (mimochodem maso je opravdu maso, žádný separát)
    AIJA
    AIJA --- ---
    FERRYH:
    Hlavně nekupovat ty zabalené v marketech. Chce to koupit u řezníka, není v nich tolik chemie a dalších konzervantů
    GALE
    GALE --- ---
    FERRYH: Nejlepší je z Lidlu. Má chuť a není tolik mastná. Stačí ji rozdělit do šneků dle porce a opéct na troše oleje na pánvi.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FERRYH: na mě je smažená už moc mastná, takže ji stočím do koláčové formy, propíchám vidličkou a peču v troubě dozlatova.
    zdroj neporadím, chodím si pro ni k řezníkovi a je rozhodně lepší než ta z LIDLu (jiné velkoobchody jsem nezkoušela).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Je to jídlo plané nakyslé chuti. Stejně jako taliany jsou jemný. Někdo to tak má rád...
    JAEN
    JAEN --- ---
    FERRYH: ja jsem zkousela pecene na panvi skoro nasucho, obalene v trose mouky (stocene jako sneky), na grilu i v troube, z maleho reznictvi i nejakou jakoby lepsi snad z Billy, a vzdy to bylo hrozne tezke jidlo plane chuti. Pak jsem jednou opekla na grilu salsicciu a rozhodla jsem se, ze vinnou klobasu uz nikdy kupovat nebudu.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    FERRYH: Mně poslední dobou chutná Authentic z Košíku. Když si přecteš složení, chceš, aby v tom bylo maso pokud možno ne ze separátu, a víno.

    Já ji jen obalím v hladké mouce a opeču na sádle na pánvi. Dělám z ní menší šneky, který spíchnu kovovým špicholákem. Ale jde udělat i jednoho velkého šneka, kterého otáčíš naráz.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ty vinne klobasy - priznam v tom jsem nepolibeny panic :O)
    poradte!
    mati to delavala za komousu obalovane jako sneky v trojobalu ... me to nechutnalo a odmital jsem byt jen kousek pozrit... pak nejak v dospelosti uz jsem to ani nikdy nezkusil...

    kdybych si chtel testnout (TED v drsnem kapitalizmu) "kvalitni" nebo alespon standardne chutne vinne klobasy, tak jake?
    a berte do uvahy, ze nejsem ve velkem meste a tak spis jen nejake ty Lidl, Billa, a podobne velkoobchody... tech je i u nas kvantum a chybi snad jen Tesco :O))

    a jakej zpusob upravy je nelepsi?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Byl jsem původně kupovat něco úplně jiného, ale nakonec jsem vzal i vinnou klobásku.

    S bramborem a domácím kysaným zelíčkem oběd tak akorát.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JESTEDMAN: To zkusím, paseného hovězího z Vysočiny mám ještě zásoby a už taky, kolikrát, nevím.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    TOOMIX: Sauerbraten, klasika se naloží až na 3 týdny, pak se to teda peče a jak to bylo dlouho ložený, tak se to peče celkem rychle, ale blíží se to tvému zadání
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KEMENTARI: Maso klidně přes noc, mrkev na poslední dvě hodiny, když ju nechcu umučenou. Hrášek tam prdnu až ve finále.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jak delas to hovezi s mrkvi a hraskem v krokousi?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TOOMIX: osso bucco, short ribs, beef birria, brisket, proste jakejkoliv pot roast z tuhyho prorostlyho masa
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TOOMIX: Hovězí s mrkví a hráškem, hovězí na černém pivu. V Crockpotu i kus špikovaného masa vcelku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam