• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TRISSIE: Nejsem věrný jedné značce. Beru, co je kde zrovna v akci. Třicítku, čtyřicítku, jindy goudu... vše marno.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCKINEZ: zkusit eidam jiné značky / tučnosti nebo goudu?
    jestli třeba problém není konkrétně v téhle značce?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    o jsem se zas nasral. Chtěl jsem udělat obalovanej sýr a ta kurva zase vytekla. Máte nějakej fígl, jak tomu zabránit?

    Vyzkoušeno a nefunkční:

    - mražení po obalení před smažením
    - dvojitý trojobal (no, to funguje částečně, ale furt to vytejká)
    - polohrubá mouka smíchaná se strouhankou (doporučoval šéfkuchař Lokálu zde)
    - experimenty s teplotou - je fuk, zda to dělám zprudka, pomalu nebo na střední oheň, stejně to vyteče

    Jedinej zatím funkční způsob: vysrat se na to a buď místo posranýho eidamu obalit filé nebo hermelín, nebo si na něj zajít do hospody.

    Sere mě to, protože dřív mi smažák jako banální jídlo nedělal žádnej problém ani po 8 pivečkách ve dvě ráno, zato teď to vyteče úplně vždycky.

    Díky za tipy :D
    ZCR
    ZCR --- ---
    VSICHNIMAME, RUTHLESS: sry, asi terminologické nedopatření - oproti frankfurtské je tam ale fakt navíc 'jenom' to zelí, jinak všechno sedí. Každopádně se povedla.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZCR: To mi spis zní jako zelnacka s párkem :-D
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ZCR: frankfurtska se zelím?
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZCR: (zbylo mi v pekáči docela dost zelí, využil jsem na frankfurtskou polívku)
    ZCR
    ZCR --- ---
    LADY_MYSKA: ano, ano, něco takového :-) (příjemný recept, zelí měkké a celkem i jemné, k tomu kuřecímu to jde překvapivě dobře)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    RUTHLESS: to teda, ale aspon to vyvazujou obsahem
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MUTHA: mě fascinuje, jak maj italove pokazde uplne nechutny webovky :-) Tendle zelenkavej styl :-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    prosim, jeste moje lednice obsahuje kruti prso s kuzi, co s tim? Myslim si asi na nejake pomale peceni a ryzi. Zeli bude dnes s kuretem a brambory.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    mozna sem objevil ameriku, ale kdo jako ja radi zkousite autenticky recepty: https://www.accademiaitalianadellacucina.it/

    zrovna chci vyzkouset klasicky bolonsky ragu, netusil sem, ze v nem nema bejt cesnek ani zadny bylinky
    ZCR
    ZCR --- ---
    DOCKINEZ: zelí jsem důkladně prokoriandroval, přidal kmín, trochu chilli vloček, slaninou pokladl!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZCR: O to víc se budeš muset pochválit, jak se ti to povedlo :)
    ZCR
    ZCR --- ---
    DOCKINEZ: bohužel fotodokumentaci neprovozuju - stará věrná předpotopní nokia to neumí a foťák jsem asi deset let nebyl schopný dát opravit :]
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Super, nezapomeň se pak pochlubit!
    ZCR
    ZCR --- ---
    DOCKINEZ: již se peče, brambory budou taky zvlášť... :-]
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    a uz od vikendu mam chut na slane rohlicky ( plnene zelim a uzenim, jen v nedeli toho bylo nejak hodne, vcera nebyl cas, tak snad dnes by to mohlo vyjit)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DOCKINEZ: vyborna inspirace a snad i muj dnesni obed
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JAJITA: Když nejsem línej nebo nespěchám jako včera, tak postupuju ještě jinak – kůži na každém stehnu dvěma prsty nadzvednu a pod kůži šupnu plátek slaniny a trochu cibulky a česneku. Když se to pak vypeče, je výsledkem naprostá mana, doporučuju!

    BRUKEV: Jsou to moje vlastní vypěstovaný a nakládaný jalapeňa, ty se hodí naprosto je všemu :)
    ILTU
    ILTU --- ---
    DOCKINEZ: Já míchám do zelí uzený bůček a cibuli. Kuře kmínuji. Zrovna mám ještě zvytek v lednici 😊
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DOCKINEZ: A když ta stehna před dopečením ještě lehce přikryješ plátky anglické, tak je to chuťová bomba ;-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: Ty papričky tam pořád nedokáže můj mozek zpracovat a vyslat mi nějaký výsledek, jak to s nimi může chutnat :D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    VOY: Remosku jsem vystlal kyselým zelím (slovenská značka HH, jde koupit v Tescu nebo Albertu), na to pokladl osolený, okmínovaný a opepřený stehna. Přiklopil a nechal dělat, až to bylo hotový.
    VOY
    VOY --- ---
    DOCKINEZ: To bych skoro vyzkousel, muzes nahodit nejaky triky jestli si neco delal specialne? Nebo si to jen zprudka opekl, okorenil a hodil na to zeli? A pak do trouby?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BRUKEV: Brambory jsem dělal sólo, ale i tak to bylo super. Díky za inspiraci.

    XAJA
    XAJA --- ---
    ILTU: ale myslim, ze u vas (urcite aspon na morave) to tiez nebolo nezname. udenim sa zo zabijacky vsetko nekonzervovalo, ani sa vsetka slanina nevytapala na mast. solenie bol dost rozsireny sposob konzervacie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam