• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KURE
    KURE --- ---
    LADY_MYSKA: já to mám tak, že když si nejsem jistý, tak to vyhodim.
    Protože bych furt zkoumal jestli to jídlo smrdi/nesmrdi a vůbec bych si to neužil. Za to mi ušetřena stovka za balíček mletého nestojí.
    ILTU
    ILTU --- ---
    Může to bejt trochu cejtit mrazákem, ale dobré koření to přerazí.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    LADY_MYSKA: šla bych do toho, gulášovka i sekaná bude v pohodě.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Jedna se o mix veproveho a hoveziho
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    LADY_MYSKA: to uz je docela dlouho. Zalezi na teplote a na zpusobu skladovani, ale tuky postupem casu oxiduji/zluknou . Nebude ti z toho blbe, ale mozna to nebude dobry.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    SMOKY: divala jsem se a stitek hlasi, ze rok 2022
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    LADY_MYSKA: Záleží, jak dlouho to bylo v tom mrazáku
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHLESS: to snad ne, myslim si na gulasovou polivku a pripadne sekanou
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LADY_MYSKA: Vůbec zadnej strach. Jen to v tý lednici nenech dva týdny
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHLESS: asi se castecne bojim, abych si rozmrazovanim nevychovala nejakou nechteniu farmu.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LADY_MYSKA: Proč by jsi je měla vyhazovat? Určitě použit. Nic tomu nebude.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Zjistila jsem, ze mrazak obsahuje dve vanicky s mletym masem. Staci kdyz je dam rozmrazit do lednicky a nebo radeji vyhodit? Jedna se o puvodni baleni z obchodu
    ZCR
    ZCR --- ---
    ELIZHANNAH: mám z okouna recept na náplň na koláč, už x-krát provedený - 2 tvarohy, 90 g cukru (nebo míň), 2 vejce, 50 g másla, 1 pudinkový prášek - utřít, přidat 200 ml mléka. Výsledná směs (docela řídká) se nalije na máslem vymáznutý plech vyložený těstem s okraji (tohle je tak na plech 20x30 cm akorát: původní recept počítá s variantou lineckého - 170 g hl. mouky, 90 g másla, 50g cukru, 1 menší vejce, 5 g prášku do pečiva - ale líná vohrábla, která nemají linecké v paži (já) bez uzardění a ke spokojenosti nahradí koupeným vyváleným křehkým těstem (v mém případě křeké z Alberta, haj hou). Peče se na nějakých 170, dokud to nechytí barvu.
    Ta náplň snese různé variace - dávám míň cukru (nebo část vanilkového), někdy místo mlíka smetanu (nebo směs), minule jsem tam třeba ještě navíc rozmixoval banán... ovlivní to chování při pečení (jak moc nabyde) a konzistenci (jak moc tuhne ještě při pečení, a jak pak ztuhne po vychladnutí - které je podmínkou zachování důstojnosti při konzumaci), ale dobré je to furt velmi, náplň ovšem hodně "těžká" - je to spíš řez/zákusek než buchta.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ELIZHANNAH: posílám pár tipů, třeba některé už znás...

    Strouhaná buchta
    http://www.pradobroty.cz/2012/02/strouhana-buchta.html?m=1

    Tvarohový koláč | Roman Vaněk
    https://www.rohlik.cz/chef/54-tvarohovy-kolac

    Buchta Himaláje - recept od D. - TopRecepty.cz
    https://www.toprecepty.cz/recept/23185-buchta-himalaje-recept-od-d/

    Tvarohový koláč tříbarevný, příjemně vzpomínkový - Gurmánka.cz
    https://www.gurmanka.cz/2013/08/tvarohovy-kolac-tribarevny-prijemne-vzpominkovy

    Míša dort
    http://www.pradobroty.cz/2013/09/misa-dort.html?m=1
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KURE: vidis, unavene jabka, kterych si tu nikdo nevšímá tu jsou, ze by jejich sance?
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    ELIZHANNAH: já tam vrazila celý :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ELIZHANNAH: Ten recept z netu bude jemnejsi, kolacovitejsi,(víc mouky a hodně másla) to co jsem popsala teď je takové skvěle tvarohové a vláčné. Vlastně tvarohová náplň co drží tvar :⁠-⁠D
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ZUZKAOU: Dík. Dcera miluje věci s tvarohem (ale zase ne všechny, některé jí chutnají víc, některé míň), tak sháním tvarohové recepty.
    PAKOBYLKA: Tohle mě hodně zaujalo a míním taky vyzkoušet upéct to ve formě muffinů :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ELIZHANNAH: to mám z toho že jsem byla líní jít hledat do kuchařky, ale našla jsem nějaký přibližný recept na netu, kde paní nemá prdpoeč v surovinách a má ho v postupu. Ale zjevně to fuguje i bez něj - jen to bude hutnnější, což ale neva, ono je to celkem hutné, měkké a vláčné i tak.


    500 g tvarohu z papíru - tužší než ve vaničce
    60 g másla (když vezmeš tučný tvaroh, netřeba přidávat máslo, ale s máslem je všechno lepší)
    150 g mooučkového cukru
    3 vejce
    30 g hrubé krupice
    5 g vanilkového cukru
    5 g prášku do pečiva
    100 g hrozinek namočených v rumu

    Rozehřát toubu na 180°C, vymazat formu.
    Utřít máslo s cukrem a žloutky, smíchat s tvarohem. Smíchat krupici, prdpopeč a vanilkový cukr, přmíchat do tvarohvé směsi spolu s hrozinkami. Ušlehat tuhý sníh, opatrně zamíchat do těsta a přendat do formy. Babička připsala poznámku přikrýt raději alobalem, ale když to člověk trošku připeče, tak z tho má baskický koláč.

    Jak na největší sladký hit současnosti – Basque burnt cheesecake | Apetit Online
    https://www.apetitonline.cz/recept/basque-burnt-cheesecake
    KURE
    KURE --- ---
    ELIZHANNAH: já nedal zadnej. :D a dobrý.
    Ne úplně záměrně, prostě jsem v tom "fofru" úplně zapomněl něco takového řešit. Řešil jsem jak nejlépe do toho vpravit jabka, který bylo potřeba zpracovat. Krájení na pěkné kousky mi moc nešlo, tak vyhrál mixér a prostě jsem to vmichal do té hmoty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam