• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    CERMI_FOX: tuku nemusíš moc, stačí trochu a pak osušit na ubrousku. zadny litry oleje se nekonají

    klasickej cernobilej svet
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    LYNCH: no právě. Smažený na tuku. To už je jak ten friťák ve výsledku - stejně to bude příliš mastný. A jestli se někomu daří smažit zelňáky či bramboráky bez tuku, tak všechna čest, mě se to nikdy nepovedlo uspokojivě, bez vrstvy tuku ta pánvička hřeje na každém kousku úplně jinak, takže půlka je spálená, druhá půlka syrová. Nebo neustále pootáčet, ale to už mi přijde celkem pracné a stejně tam vždycky budou hotspoty.

    Ale samozřejmě každýmu to chutná jinak :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MOIRAIN: podle me to tam je proto, ze to nikdo nekupuje. aha! :-)

    Nicmene v tech hospodach asi jo no, to je nejspis z fritaku, to mne nikdy nenapadlo. Naivne jsem si myslel, ze to ohrivaj nejak jinak :D ale moc nevim ted jak. Fritak je nejjednodussi reseni asi no.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LYNCH: heh a proč se ptáte mně, je to v obchodech, takže asi jo
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    CERMI_FOX: překvapivě na pánvičce člověče
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MOIRAIN: on to někdo kupuje?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    RUTHLESS: hospody nebo stánky. Jak to dělají lidi doma, nevím, k nikomu vařit nechodím.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ONDRAT: v mrazáku v obchodech ano
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MOIRAIN: To se vyskytuje i mimo hospody?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    RUTHLESS: možná takové ty kupované?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Jakoze nekdo dava bramborak do fritaku? coze?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    CERMI_FOX: díky za názor
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JAJITA: jsem poněkud optimističtější než ty, neboť ála "fritovaná" jídla připravuju 3, v zásadě tak 10x do roka, přičemž
    - (čerstvě udělané) bramboráky / zelný bramboráky jsou super a lepší jak z friťáku díky absenci litrů oleje
    - (mražené z obchodu) krokety jsou skoro stejné jako z friťáku
    - (mražené z obchodu) smažáčky jsou horší kvůli špatnému opečení z ostatních stran
    Poslední dvě položky dělám jen když se mi nechce nic vařit a potřebuju jednu porci a stejně nemám čas. Fritovaná jídla, krom zelňáků, nejsou žádná pochoutka, ale fast food doma.

    Pokud se dostanu na úroveň "je to v pohodě", tak vzhledem k četnosti použití friťáku je to good enough - ušetřím peníze, něco málo místa a hlavně výčitky svědomí.
    VOY
    VOY --- ---
    Prodáváte to tady dost efektivně :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    CERMI_FOX: Obávám se, že v troubě to půjde ztěžka. Mám sofistikovanou troubu a grilované/fritované věci jsou lepší z HF.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MOIRAIN: teoreticky ano, prakticky jsem při současných cenách elektřiny spočetl, že bych měl návratnost přes 10let a tak spíš chcu sehnat jen nějakou jemnou mřížku, kterou bych postavil do normální trouby, aby jednak věci nepropadly normální mřížkou, jednak aby věci byly hezky ofritované z obou stran.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    DOOMBRINGER: koupené věci s trojobalem z HF vychází dobře, domácí jsem nezkoušela
    ZUZKAOU: ořechy! Ano!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TRISSIE: Aj karbenátky, holanďáky a čevapčiči. :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: já ještě doplním, že se v tom skvěle dělají masové kuličky. Mám spoustu receptů, kde je potřeba nejdřív kuličky osmažit a pak přilít omáčku a dusit. Smažení kuliček, aby byly ze všech stran a rovnoměrně, je pekelnej oser, HF se o to postará a pak už je jen sesypu do omáčky :-)
    KURE
    KURE --- ---
    ZUZKAOU: cha! Proc mě to nenapadlo, rosti. Dik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam