• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FRAKIRA: americke polotovary, ale kdyz na to kliknes, je tam recept na domaci verzi :-)
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    TRISSIE: pls, co je "the cream of soup mixture and dry onion soup seasoning"?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KEMENTARI: záleží, jestli budete u jídla sedět nebo spíš užírat - na to "užírání" bych volila buď to trhané maso, nebo chili con carne (bez chili); na společné jídlo mám ráda třeba:
    - vepřovou v mléce
    - vepřovou na česneku a cibuli (podle knížky Loudavé vaření, můžu nafotit)
    - a hrozně dobrý je tohle: https://tastesbetterfromscratch.com/slow-cooker-pot-roast/ - zkoušela jsem s vepřovým i hovězím.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    KEMENTARI: Co udělat v tom pomalym hrnci nějaké trhané maso a pak z něj třeba poskládat sendviče? My máme doma nejradši krkovici, ale určitě to půjde i z jiného druhu…
    MRTVYKOTE
    MRTVYKOTE --- ---
    KEMENTARI: na pomazánku jako základ používam ricottu, hořčici a trochu vody z kyselých okurek.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KEMENTARI: Vajickova, mnam

    Ja asi klasika
    Vajicka
    Lucina
    Majo
    Dijon
    Sul, pepr
    Mozna jarni cibulka, kdyz mam chut
    Petrzelka

    Asi si rano budu muset udelat 😀
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    O víkendu mě čeká větší rodinná akce, na kterou si potřebuju nachystat dostatek jídla. Teď jsem ve fázi ideologické přípravy. :) Poraďte mi prosím:
    1.) jak a hlavně z čeho děláte ultimátní vajíčkovou pomazánku.
    2.) jakou variaci masa z pomalýho hrnce zvolit? nejradši dělám líčka na víně (+- boeuf bourgignon), ale tentokrát bych se chtěla vínu vyhnout. strávníci nejsou nijak zvlášť odvázaní a jsou mezi nimi děti. vždycky k masu do pomalýho hrnce naperu mix kořenový zeleniny, cibuli, někdy česnek, a ve finále to rozmixuju na hladkou omáčku. možná mi uniká nějakej dobrej twist?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FERRYH: to asi taky půjde.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ZUZKAOU: ...me zas blesklo hlavou - krupice? at to ma takovou hrubsi texturu? mozna jen trosku...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: chceš, ale opravdu je potřeba se podělit, protože to je cukr, vejce, olej a pak další cukr a vejce a tuk z vaječňáku. Ale jak je to sladké a mastné, tak se tam úplně v pohodě dá narvat celozrnná mouka, aby tam bylo alepsoň trošku vlákniny.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: babovka s vajecnakem?! to chci
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BTW - dneska je mezinárodní den pěstouství a slaví se bábovkami :-D

    _
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Základ bábovky co není suchá je dostatek tuku. Jinak preferuju buď z vaječného koňaku a nebo oříškovou


    Ořechová bábovka | Apetit Online
    https://www.apetitonline.cz/recept/orechova-babovka
    (tady dělá kouzlo ten jogurt)

    Bábovka s vaječným likérem
    https://recepty.cuketka.cz/babovka-s-vajecnym-likerem/

    a ta fakt není dietní.
    PETATA
    PETATA --- ---
    FRAKIRA: moje tato https://vikendovepeceni.cz/2019/01/babovka-s-mascarpone/

    Bábovka s jablky a vlašskými ořechy | Prima Fresh
    https://fresh.iprima.cz/babovka-s-jablky-a-vlasskymi-orechy

    A vygoogli si prezidentskou bábovku, o té tady často čtu
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    LYNCH: rychle :) když jsou oplatky horké, dají se tvarovat. Nejen do kornoutů, můžeš je stocit do rourky nebo třeba udělat oplatkové tacos (pres vařešku a lehce ohnout). Jo a oplatky s kakaem nebo skořicí jsou taky skvělý vynález.

    On je vlastně dnes den dětí! Hm. Chtěla jsem jim udělat karamelový popkorn, ale asi jsem sama sebe namotivovala na oplatky :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NELLAS: Pro takovy lidi ji nedelam 🤷‍♀️😀
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    LYNCH: Taky mě to zajímalo :) v odkazu jsou obrázky ze kterých je to zřejmé - zatepla natočit na ten přiložený jehlan a než se upeče další tak tenhle vychladne.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    BONEMINA: jak se v tom dělají ty kornouty??:O
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KASUMI: Na rozinky pozor, překvapivě velké množství lidí je nesnáší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam