• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ILTU: uvařené fazole + slaný nálev a dvakrát 20 minut sterilovat (není to kyselé, takže ptřebuješ fakt důkladně. Ale pokud máš mrazák, tak prostě uvař fazole, nasyp do ziplckových sáčků patřičný počet porcí a zamraž to.

    15 nebo 20 minut je už celkem jedno.
    ILTU
    ILTU --- ---
    TRISSIE: Doporučuji koupit ve slevě 2 za cenu jedné, mít radost z úspory a zbytek si šetřit na chandry.
    Protože chlast na chandry taky něco stojí a prospívá zdraví výrazně míň. 😊
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám děsný dilema!
    tenhle víkend jsou Apetit kuchařky se slevou 50%
    Knihy
    https://www.burdastore.cz/produkty/knihy?route=product/category&language=cs-cz
    (kdyby někdo chtěl, kód je DM24).

    já koukám po několika z nich, a průběžně, když mám blbej den, chandru nebo tak, tak jdu a po cestě z práce si nějakou koupím a svět je o trochu lepší místo.
    No a co teď - mám si jich koupit víc najednou a ušetřit, ale riskovat, že si příště nebudu mít jak spravit den, nebo si přiznat, že nákupní antidepresivum holt bude něco stát? :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GENEVIEVE: co bylinkový máslo na zimu? hezky s česnekem a solí, ideálně kdybys přidala i jiné bylinky, ale i s tou bazalkou to půjde...
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KASUMI: ok, tohle je hodně zajímavý! To dělám se zázvorem, teda bez oleje. Díky!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GENEVIEVE: Mrazim do kostek v oleji na zimu
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KOCHANSKA_CH: a mě zrovna přistála cuketa od kolegy! Díky!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Zrovna se na ni chystám, mám přebytky cukety aj bazalky.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    nějaký tip co se spoustou bazalky? Udělám pesto (uvítám i zajímavý recepty), ale tý mrše se na okně hodně daří, tak přemýšlím co tak s tím.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRISSIE: IMHO nejlíp vyniknou v ratatouille nebo caponatě... ale to není nic objevnýho, jen hezkýho:-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Koupila jsem oranžové minililky (no prostě se mi líbily, no! :-) a teď nevím, co s nima. Zkoušel jste z nich někdo něco vařit?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RUTHLESS: u Vicenza něco je

    How to Make TOMATO PASSATA Like an ItalianVincenzo's Plate
    https://www.vincenzosplate.com/tomato-passata/

    How to Make ITALIAN TOMATO PASSATA at Home (Small Batch Tomato Sauce)
    https://www.youtube.com/watch?v=9El7rYzCtwQ
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RUTHLESS: Klasicky omilanej Vincezo’s plate ma recepty z navstevy u italsky babicky, je tam i nejaka predstava o mnozstvi, ale jestli mas k dispozici pasirovac, velke nadoby a dost mista, tak bych koupil rajcat vic.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ahoj,


    jdu si pro radu.


    Po losnkem nultem rocniku letos chci "naplno" rozjet tradici a na chate s kamosema delat italsky "den rajcat" (sejdou se a delaj rajcatovou passatu a tak podobne).

    Mate nekdo odhad z kolika kilo rajcat je kolik passaty? pripadne kecupu? Asi budeme delat dve tri verze... Zasadni na tom je to, ze zitra beru auto a pro ty rajcata pojedu nekam do italie na trh. jeste ani nevim kam teda :D ale nekam jo. Takze proste netusim, kolik toho koupit. Jestli 30 nebo 50 kilo. Odhaduju, ze nas bude treba 8 tech, co si neco odvezou, tak aby to nebylo tak, ze si kazdej vezme tri sklenice jenom :-)

    Pripadne tipy na "ulitimatni" passaty beru taky! Tesim se, ze tu nekde najdu tu s maslem, ta byla naprosto famozni loni.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZUZKAOU: díky, M.S.G = King of flavor!

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jinak ta marináda masa či tofu předem do směsi škrobu a vajíčka je pozůstatek toho, když čínskou restaruaci ve vodičkové vedi čínští soudruzi - googlowacz velveting, jen se tam teda nedává žloutek, ale bílek - kvůli bílkovinám. A pak je ptořeba to prudce srazit - ať už v tuku, nebo ve blanšírováním.

    https://www.seriouseats.com/chinese-velveting-101-introduction-water-velvetinghttps://www.seriouseats.com/chinese-velveting-101-introduction-water-velveting
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX: Jinak mu tam chybí klíčový trik co používají v asijských bistrech - dostatek cukru do omáčky + glutamát.

    Česká čína se Zdeňkem Marcínem: Hotová je šuphup
    https://www.youtube.com/watch?v=eNQ9YGOhWuI



    jinak k tommu prostě nemůžu nepřidat nevyžádané stir fry techniku :-D

    Stir Frying 101, Chinese Stir Fry Techniques Using Pork and Chili (青椒肉丝)
    https://www.youtube.com/watch?v=WujehK7kYLM
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    TOOMIX: top recepty nebo apetit online určitě nezklamou
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Máte prosím někdo recept na takovou tu českou čínu?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    VSICHNIMAME: to je fakt, vody vyteklo vic jak ze starych brambor, ale na funkci to nemelo vliv
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam