• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZUZKAOU: díky, M.S.G = King of flavor!

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jinak ta marináda masa či tofu předem do směsi škrobu a vajíčka je pozůstatek toho, když čínskou restaruaci ve vodičkové vedi čínští soudruzi - googlowacz velveting, jen se tam teda nedává žloutek, ale bílek - kvůli bílkovinám. A pak je ptořeba to prudce srazit - ať už v tuku, nebo ve blanšírováním.

    https://www.seriouseats.com/chinese-velveting-101-introduction-water-velvetinghttps://www.seriouseats.com/chinese-velveting-101-introduction-water-velveting
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX: Jinak mu tam chybí klíčový trik co používají v asijských bistrech - dostatek cukru do omáčky + glutamát.

    Česká čína se Zdeňkem Marcínem: Hotová je šuphup
    https://www.youtube.com/watch?v=eNQ9YGOhWuI



    jinak k tommu prostě nemůžu nepřidat nevyžádané stir fry techniku :-D

    Stir Frying 101, Chinese Stir Fry Techniques Using Pork and Chili (青椒肉丝)
    https://www.youtube.com/watch?v=WujehK7kYLM
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    TOOMIX: top recepty nebo apetit online určitě nezklamou
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Máte prosím někdo recept na takovou tu českou čínu?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    VSICHNIMAME: to je fakt, vody vyteklo vic jak ze starych brambor, ale na funkci to nemelo vliv
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ja kdyz jsou malo skrobove, tak proste nedelam na celou panev, ale holt udelam mensi. A nebo holt pridam trosku mouky, se svet nezbori.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    LYNCH: Nové brambory mají málo škrobu. Kamarád to v případě nutkavé chuti na bramboráky řeší přidáním trochy škrobu do směsi.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    LYNCH: nové brambory jsou "ridke" a veci, co mají držet pohromadě a "lepit", tak se z nich dělají obtížné.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    já moc nechápu ten dotaz, můžu poprosit o vysvětlení? proč by to nešlo? jaký zažívací potíže etc?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    FAT: bramborák. Dopadlo to skvěle, zmizly během chvilky, nikdo neměl zažívací potíže.
    FAT
    FAT --- ---
    Už jste někdo dělali knedlíky nebo pekli bramborák z letošních brambor? Jak to dopadlo?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KURE: ale bylo, bambilion kuchařek + různé specializované sešity, ale i tak byly volné listy kuchařky popsané dalšími recepty a polepené výstřižky
    KURE
    KURE --- ---
    MOIRAIN: dyk v tý době nic jinýho nebylo :D
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ILTU: to musí být nějak generační, protože moje matka taky
    ILTU
    ILTU --- ---
    FIFI: Jé, máma celý život používala kuchařku Chutně, zdravě, hospodárně a chovala se k ní úplně stejně :-) Včetně těch mých výtvorů. Včetně mnoha sešitů receptů psaných i vystřižených.
    Jako dítě jsem si v ní strašně ráda listovala a prohlížela se dorty. Teď si listuju těma sešitama a vzpomínám na mámu a vypisuju si z nich recepty na jídla, který jsem od mámy milovala. :-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    Pamatuješ na anketní otázku o kuchyřkách TRISSIE: ?

    Podívej, co vyjde: https://www.kosmas.cz/knihy/537893/kuchyne-ve-sluzbach-lidu/ - třeba by to bylo zajímavé ? Nevím, no.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BRUKEV: a já doufal, že to je na baterky
    VOY
    VOY --- ---
    ZUZKAOU: Rozhodne zajimava kniha. Rozposlouchal jsem a asi koupim elektronickou knihu, nemam bohuzel uplne nervy na poslouchani tech nactenych rozhlasovych knih pres webovy prohlizec a v rychlosti nez to zmizi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam