• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VOMAJDA: To vaření potvrzuju jako dobrou cestu pro všechny déle se vařící luštěniny. Připadá mi teda, že jsou z mrazáku víc rozbředlý a používám je spíš do pomazánek, polívek a nákypů, ale zas je to bezpečný. Když chci mít perfektní konzistenci luštěnin, prostě dám nabobtnat a pak vařit celé kilo, použiju potřebné množství a zbytek zamrazím.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ILTU: uvařené fazole + slaný nálev a dvakrát 20 minut sterilovat (není to kyselé, takže ptřebuješ fakt důkladně. Ale pokud máš mrazák, tak prostě uvař fazole, nasyp do ziplckových sáčků patřičný počet porcí a zamraž to.

    15 nebo 20 minut je už celkem jedno.
    KURE
    KURE --- ---
    VOMAJDA: hmm, říkám si že fazole jsou vařený, sterilní osoleny a pak ještě zavřený. To by fungovat mohlo, ale nejsem zavařovací odborník.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    KURE: To je právě to jediný, co jsem našel :)
    A říkal jsem si, jestli to zavařování na 2x15 min není málo.
    KURE
    KURE --- ---
    VOMAJDA: tohle vypadá pricetne. Ale nezkoušel jsem.
    Domácí fazole ve slaném nálevu | Chatař v kuchyni
    https://youtu.be/YtelyDS8IWU?si=bxrqcCkrOKC_Ulqg
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Kup si je a schovej bez nakukování do skříně. A až ti bude nehezky a šedivo, náhodně sáhni do skříně a jednu z nich vyndej.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Sklízím právě fazole a napadlo mě, že bych je zavařil ve slaném nálevu, abych je pak při vaření jen vylil do jídla jako takové ty konzervované z obchodu, ale nevím jak na to a internet moc nepomáhá. Nemáte někdo nějaké tipy/recept? Musí se to zavařovat nadvakrát? Jak dlouho tomu bude stačit?
    ILTU
    ILTU --- ---
    TRISSIE: Doporučuji koupit ve slevě 2 za cenu jedné, mít radost z úspory a zbytek si šetřit na chandry.
    Protože chlast na chandry taky něco stojí a prospívá zdraví výrazně míň. 😊
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám děsný dilema!
    tenhle víkend jsou Apetit kuchařky se slevou 50%
    Knihy
    https://www.burdastore.cz/produkty/knihy?route=product/category&language=cs-cz
    (kdyby někdo chtěl, kód je DM24).

    já koukám po několika z nich, a průběžně, když mám blbej den, chandru nebo tak, tak jdu a po cestě z práce si nějakou koupím a svět je o trochu lepší místo.
    No a co teď - mám si jich koupit víc najednou a ušetřit, ale riskovat, že si příště nebudu mít jak spravit den, nebo si přiznat, že nákupní antidepresivum holt bude něco stát? :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GENEVIEVE: co bylinkový máslo na zimu? hezky s česnekem a solí, ideálně kdybys přidala i jiné bylinky, ale i s tou bazalkou to půjde...
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KASUMI: ok, tohle je hodně zajímavý! To dělám se zázvorem, teda bez oleje. Díky!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GENEVIEVE: Mrazim do kostek v oleji na zimu
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KOCHANSKA_CH: a mě zrovna přistála cuketa od kolegy! Díky!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Zrovna se na ni chystám, mám přebytky cukety aj bazalky.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    nějaký tip co se spoustou bazalky? Udělám pesto (uvítám i zajímavý recepty), ale tý mrše se na okně hodně daří, tak přemýšlím co tak s tím.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRISSIE: IMHO nejlíp vyniknou v ratatouille nebo caponatě... ale to není nic objevnýho, jen hezkýho:-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Koupila jsem oranžové minililky (no prostě se mi líbily, no! :-) a teď nevím, co s nima. Zkoušel jste z nich někdo něco vařit?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RUTHLESS: u Vicenza něco je

    How to Make TOMATO PASSATA Like an ItalianVincenzo's Plate
    https://www.vincenzosplate.com/tomato-passata/

    How to Make ITALIAN TOMATO PASSATA at Home (Small Batch Tomato Sauce)
    https://www.youtube.com/watch?v=9El7rYzCtwQ
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RUTHLESS: Klasicky omilanej Vincezo’s plate ma recepty z navstevy u italsky babicky, je tam i nejaka predstava o mnozstvi, ale jestli mas k dispozici pasirovac, velke nadoby a dost mista, tak bych koupil rajcat vic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam