• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    FAT
    FAT --- ---
    MOODYCAT: V čem ho přechováváš?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MOODYCAT: ...dukaz kvalitni pouzite chemie... :O) sorry to sem si nemohl odpustit :O) ostatne plati to i o krajenem chlebu a podobne...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ölz toustak je v podstate jediny pecivo, co domu kupuju, a jako velkou vyhodu vidim to, ze vydrzi i mesic neplesnivet :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    HUGILA: jasne ze jo. u nas na vesnici ani jinej neprodavaji..teda jednota ma nejakej pokus o toastak ale to je hnus
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele tousťák je fakt jednoduchý upéct, pokud má člověk pekárnu nebo robota co umí těsto. Tím že se peče ve formě se dost minimallizuje možost průseru a pokud tam člověk dá méně droždí a nechá to kynout pomalu, tak to bude chuťově fakt výborné - bo se začnou rozjíždět zábavné enzymatické procesy v moouce a zároveň škroby budou řádně nacucány vodu a nebudou dělat přípdnou neplechu při zažívání.

    Základní recept, když se tam dá jen 3-4 g droždí a žádný cukr, tak to poprvé nakyne tak akrorát přes noc.

    Toastový chléb
    https://recepty.cuketka.cz/toastovy-chleb-videorecept/
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Jak si ten italskej tousťák stojí v porovnání s Ölz tousťákem? Ten bereme domů my a imho je fakt dobrej.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    HUGILA: Asi souhlas
    Ja beru ten italsky lehky toastak na rohliku a je to nebe a dudy oproti obyc toastaku
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    BRUKEV: Subjektivně..... ten italský má asi větší zbytkovou vlhkost, je vláčnější a chuťově lepší. V sendvičovači/toustovači má pak tendenci dělat rychleji křupavý povrch, tím se "uzavřít" a držet vlhkost uvnitř, takže méně vysychá a zůstává vláčnější.. Klasický tousták tohle moc nedělá, takže povrch je prostě suchý (to cítím hned na jazyku, opravdu suchý jak cesta)) než aby byl křupavý, a je následně vysušený i uvnitř. Prostě taková suchá hmota, bez chuti a vůně:) Ono je to hodně znatelné, když si opeču toust třeba k nějaké krémové polévce, nebo k červené řepě s kozím sýrem. Tam to není nijak ovlivněno náplní, máslem, čímkoliv a ukážou se vlastnosti samotného chleba.

    VOY: u nás je mají (obvykle Colussi, Roberto dlouho neměli) normálně v supermarketu /Terno/ , ale v jiných řetězcích sem si jich nevšiml.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    87HIGHFLYER: ten italskej má 10 ingrediencí JFI
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BRUKEV: složení, ten italskej má asi 4 ingredience, normální Penam toustak asi 15
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VOY: vietnamské večerky to mívají, aspoň ve Vršovicích.
    VOY
    VOY --- ---
    HUGILA: dá se koupit jinde než online?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HUGILA: to mě zajímá. V čem je rozdíl?
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    MOIRAIN: sem omylem smazal příspěvek, tak znova.
    Se vrátím s dovolením k toustům. Nezaznělo, že důležitý je chleba. U nás už používáme jenom italské toustáky Colussi nebo Roberto, semolinové a cereální https://www.foodora.cz/darkstore/l1hl/foodora-market-chodovska/product/8634144 ...rozdíl oproti českým toustákům je jasný na první kousnutí, opravdu to vyzkoušejte. At už v sendvičovači nebo toustovači.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    VSICHNIMAME: no ze to jsou alkoholici uz od narození. víno se musí prodávat, prachy se musí tocit atd atd
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    GRETKA: a pointa?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    REDSNAKE: On se ti dost může změnit pohled na tudle víru jak píšeš, když vaříš pro rodinu a tvoje jedno/dvou-roční dítě ti chce ochutnávat z talíře nebo i dokonce jíst jako ty… nebo taky ne. Pár generací zpět frantíci dávali vinný střik i ve školní jídelně. 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Male mnozstvi alkoholu je prirozene skoro ve vsem tekutem, co ma cukr a nema kilo konzervantu na litr. Takze treba v dzusu. Pasterizace je sice ucinna, ale neni stoprocentni - kdyby byla, ma dzus trvanlivost roky. Clovek tak male mnozstvi alkoholu nevnima, ale stopove mnozstvi to je ...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MOODYCAT: Ja to mam uplne stejne jak ty. Jen bez těch dvou posledních slov :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VOY: S vinem varim a leju tam dary :)
    VOY
    VOY --- ---
    Jasne, to ja respektuji, ze jsou lidi, kterym i stopovy mnozstvi muze vadit. Vim, ze kolega muslim (bral viru hodne vazne) by to v zadnem pripade neakceptoval. Ja proste nechci jen menit stav vedomi skrz alkohol, to je cely.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JESTEDMAN: na druhou stranu do toho vstupuje spousta dalších faktorů, jako třeba do čeho se ten alkohol nasákne, jak velká je pánev/hrnec...

    nejde říct "nic tam nezůstalo", jde říct "nezůstalo tam dost, aby to mně stálo za řeč", a je fajn respektovat, že jsou lidi, pro které i to "málo" je moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam