• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ILTU
    ILTU --- ---
    FERRYH: My ho měli za socíku, sedmdesátá léta.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FERRYH: My mame pudinkovej hrnec z mamincina detstvi, ona je r. 1957 :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    TRISSIE: nojo to sou ty kapitalisticky vymozenosti!!
    😉

... jinak ale ej stejne zazrak jak dlouho se v domacnostejch jeste drzi /a vydrzi/ to hlinikove nadobi - ja mam jeste doma malou hlinikovou panvicku... a mam ji rad dodneska - je tak akorat na tri vajicka "volske oka" coz je presne moje porce, kdyz mam chut na volske oka :O)
    a kupodivu se na tom odrenem hliniku ani moc ty vajicka nepripaluji a jdou pekne vyndat :o)
    ... coz se mi ne vzdy povede na stare teflonce ...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: V pohodě, někdy to holt dojde po druhém přečtení :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    A jinak se omlouvam, holt mobil nekde diakritiku doplni a nekde ne :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FERRYH: dneska uz je delaj z nerezu :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    NELLAS: ja taky!! 🤔 a rikal sem si - copak to ti soudruzi meli za plast, ze to slo dat na plotnu?
    az za hoodne dlouho mi doselo, ze asi jde o ten ten klasika hlinikovej dvoj-plášť ...😃
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: To jsme mívali, když jsem byla malá. Ale u nás se v tom vařilo jen mlíko nebo rozpouštěla čokoláda a tak :))
    Tenhle: https://www.sbazar.cz/dana.lu0/detail/210229531-retro-mlekovar

Teda nejdřív jsem četla s dvojitým plastem a divila se :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VOY: no dovnitr lejes jen vodu, ze!
    VOY
    VOY --- ---
    TRISSIE: To musi byt nemozny vycistit kdyz se to vevnitr nejak zasvini, ne?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: stroj uplne ne, nema to vlastni pohon ani zdroj tepla, ale prakticky jo, no ;-)
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: jo.
    TRISSIE: docela dobře mě pasuje miska na hrnec, tak to nebudu hrotit :) alespon do doby než budu mít dvojčata
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: takze stroj na vodni lazen :-) To neni nic jinyho, ne?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TRISSIE: Ony se v tom dají i dělat různé jiné kaše (ovesná), pudink, rozpouštět čokoláda…

Kakao si teda dneska dělám v mikrovlnce. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: ja mam na kasi mlekovar. Takovej ten hrnec, col ma dvojitej plast a do mezery nalijes vodu.
    Nejvic slavy zazil v dobe, kdy jsme tu kasi vařili kazdej vecer pro dvojcata, ale svoje zaslouzene misto ma v polici furt :-)
    KURE
    KURE --- ---
    ALEXIS: zkoušel jsem mixer z lidlu kterej umí vařit polivku a vysledek byl dost kalamita. ale možná jsem zvolil blbej režim, jenže nemam koule na to to opakovat :D
    ILTU
    ILTU --- ---
    KURE: Vodní lázeň je kouzlo :-)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KURE: Kamarádka tvrdí, že nejlepší kaše je z pekárny. Prostě to nasypeš do nádoby, zapneš program a za chvíli krásná kaše. :D
    KURE
    KURE --- ---
    já vam tady do toho guilty pleasure vlezu s takovou "novinkou".
    mam novou indukční desku a bojoval jsem s krupičnou kaší.
    Připalovala se mi. Jakože dost. Což je celkem otrava.
    Nevim jestli to je novou deskou nebo tim že krupička je pohanková.
    Tak jsem včera zkusil udělat to ve vodní lázni (hrnec s vodou na sporák a do něj nerez miska s mlikem a krupičkou.
    To je bomba, nutnost míchání se snížila tak asi 10x a nic se nepřipaluje.
    VOY
    VOY --- ---
    RUTHLESS: Budu s tebou souhlasit, ze Mila neni uplne vrchol zdrave vyzivy, ale v ramci zanru vyrobili pro vas potravinarsti technologove z rostlinneho tuku je to lahodna guilty pleasure. Nejlepsi je koupis si ten sacek s individualne balenymi jednoporcemi ;-).
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    RUTHLESS: Mila ze je hnusna? Bez pryc :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ILTU: To je stejný, jak lidi milujou Milu. Která je tak na hraně nezdravé věci, že je takřka rakovinotvorná snad :-D (a navíc je hnusná :-D)

Chutí neporučíš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam