• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ILTU: za mě objev roku. cokoliv sem od nich mel tak všechno skvělý. mléko, sýry, pečený fazole, rajčata v plechovce všechno bylo boží a za super cenu
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    ILTU: zkusím, díky :)
    ILTU
    ILTU --- ---
    LOVE_DALI: Hele, mile mě překvapila privátní značka Rohlíku - Kitchin.
    Dodávají jim to Maďaři, Rege.
    Srovnatelné s Bonduelle a za polovinu.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    mi docela chutnaji jak bile, tak cervene fazole probio, ale na strankach je ten nemohu najit, takze si pomuzu pecivem
    Probio BIO Fazole bílé Cannellini sterilované
    https://www.rohlik.cz/1308129-probio-bio-fazole-bile-cannellini-sterilovane
    Probio BIO Fazole červené Rossi sterilované
    https://www.rohlik.cz/1308133-probio-bio-fazole-cervene-rossi-sterilovane
    ( mam pocit, ze cast veci probio je privatni znacka v Albertu - Nature’s Promise BIO a ne vsechno, jen tam nakupovat nechodim, tak nemam uplne prehled)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ALEXIS: DM privatni znacka je prevlecena Alnatura a ta je v globusu, na rohliku a snad i v rossmannovi
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    ALEXIS: hmm, to zní rozumně. Ty DM věci jsou fajn. Kupuju tam ty jejich stavy :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    LOVE_DALI: kupuju střídavě Freshonu (Lidl) a v DM drogerii jejich privátní značku
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    LOVE_DALI: Klasika je Hamé. A obchody se zdravou výživou a ukrajinský obchody mívaj fakt dobrou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    hm - overnight chia tiramisu je ve skutečnosti překvapivě velmi chutné.

    Deckou kávy z mokka konvičky jsem zalila tak dvě lžíce chia semínek, osladila to a přlila tam tršku tmavého rumu pro vůni. Tak tři deci řeckého jogurtu jsem osladila vanilkovým cukrem. Do sklenic jsem dalal vrstvu jogurtu, vrstvu semínek, která už nabobtnala tak, že to neteklo, vrstvu jogrutu a na to nasypala kakao a nechal přes noc v lednici. Sladid by to určitě šlo čekankovým sirupem, pokud už je člověk navyklý na inulin a do jogurtu dát jen vanlilku či vanilkový extkrakt, aby to bylo low carb. Takhle to je velmi chutná kombinace bílkovin vlákniny a kofeinu. Zejména ta chia namočená v kafi velmi mile překvapila.

    Dvoudecová porce spolu s hrnkem silného čaje je velmi funkční ,co se dostatku kofeinu týče.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    RUTHLESS: já v drtivý většině případů taky, ale ta kvalita je občas mizerná. Proto se ptám, jestli má někdo tip na něco podobnýho a nebo klidně i lepšího.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LOVE_DALI: Beru cokoli jinyho už skoro tři roky. Fakt cokoli.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Co byste doporučili jako alternativu nakládané zeleniny ala Bonduelle? Podnikaj v ruSSku, srat na ně.
    ILTU
    ILTU --- ---
    RUTHLESS: Já bych to klidně zamrazila.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mam dotaz... Da se cibulovej zaklad zamrazit? Rikam si, ze delat cibuli na gulas/cibulacku hodinu je vlastne dost skoda, kdyz toho clovek neudela uplne kotel, respektive, ze by slo proste udelat ten tmavej zaklad, tkerej se dela fakt mega dlouho, ve velkym hrnci treba z 5 kilo cibule... To by nemel byt problem, ne? a pak zamrazit po "porcich" a ty jen nasledne vyndavat z mrazaku... To musi jit, ne?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Is expensive Pasta worth it?
    https://www.youtube.com/watch?v=onn-dl86p70



    Interesting. Nebudu spoilerovat výsledek.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    VOMAJDA: az neco vyberes, muzes mi poslat viteze? Mame asi stejne pozadavky, jen misto divocaku to ja vyuziju na jehneci.
    SWIST
    SWIST --- ---
    VOMAJDA: Viz odpověď níže, plus bych tedy ještě doporučil zvážit pořízení vakuovačky s externím odsáváním (nebo jak to nazvat) - dělají se krabičky s ventily, na ty se připojí odsávání a máš to.. Myslím si, že to docela zvětší četnost použití a zbytečně negeneruješ bordel. Otec je třeba používá na uzeniny nebo sýry, vydrží déle a je to rychlejší než se dělat s pytlíky.
    Mám dražší, ale už starší od FoodSaveru (pokud jsi z Prahy tak klidně půjčím na vyzkoušení), u té jsem měl ziplock sáčky s takovým pseudoventilem. Ty se dají použít i víckrát a používal jsem je přesně na maso do mrazáku.. Ale vydržely tak 5 použití, pak to přestalo těsnit.
    Teoreticky se dá použít i jakýkoliv jiný sáček víckrát - jen ho prostě zkrátíš.
    KURE
    KURE --- ---
    VOMAJDA: imho je problem jen v případě že chceš vakuovat tekutiny, tam to chce nějaky štelovací přístroj aby ti nevypil tu tekutinu. Ty bejvaj drahy.
    Ale obyč vakuovačka z lidlu, na maso funguje dobre.
    rozdil mezi tou "folii" a "pytlikem" je ten že folie je tunel, kterej se ustřihne na dylku co potrebujes a zavaří na obou koncích. trochu víc oser nez predpripravenej pytlik, ale zase si udelas velikost podle potreby.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Napadlo mě, že bych si koupil vakuovačku na potraviny, ale jak jsem začal googlovat, zjistil jsem, že vlastně nevim, co chci a potřeboval bych poradit 😀

    Zjistil jsem např., že je asi rozdíl mezi vakuovačkou a svářečkou pytlíků, byť to maj na e-shopech v té samé kategorii. Některé sváří pytlíky, pro jiné jsou nějaké roličky, ty pytlíky jdou mýt v myčce (wut? Myslel jsem, že je to v podstatě kus igelitu).

    Nechci za to dát moc peněz, ročně rozbourám pár divočáků, které bych chtěl do mrazáku vakuovat. Ale zase po tom vakuu netoužím tak moc, abych za ten přístroj nechal v krámě pět tisíc.

    Co bych teda asi chtěl je přístroj, do kterého dám pytlík s kusem masa, ten vycucne vzduch, pytlík zavaří a já to dám do mrazáku. A to celé co nejlevněji, ale zase aby se to za rok nerozpadlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam