• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ADELHAIDA: kupuju casto. Das ho vsude tam, kam davas cele kulicky. A nikdy ho nerozkousnes! Uzasna vec.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    My jsme jednou na vikend pro 70 lidi koupili misto celyho pepře mletej… to bylo fakt dost komplikovaný to poslepovat zpět do kuliček.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    FERRYH: to se z mleteho dela blbe :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: Do omacek, kam bys ho normalne dala cele a pak lovila, do dusenych veci.
    FAT
    FAT --- ---
    ADELHAIDA: Do zabijačkového guláše.
    😉
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA:
    GROUND ALLSPICE
    Similar to whole berries, you can use ground allspice when you’re looking for a fragrant, somewhat peppery note for sweet and savory dishes. Ground spices are more intense than whole berries. We recommend using ground allspice for desserts, such as pumpkin cake or pie, spice cakes, and gingerbread for easier mixing.

We love ground allspice in molasses cookies, where it’s often mixed with cinnamon and nutmeg. It’s excellent in baked custard as well. We suggest dusting the jiggly surface of the custard with ground allspice as soon as you pull the dish from the oven. You’ll have a dish that looks, smells and tastes irresistible.

Its ability to balance fruit’s sweetness with zesty warmth makes ground allspice a perfect addition to fruit pies and homemade preserves. We love adding just a hint of it to homemade jam for the fragrance, as well as the taste.

Caribbean cuisine features allspice in many dishes, including meat and sweet potato stews. It’s also a must-have in Jamaican jerk seasoning, a zesty blend of allspice, cloves, cinnamon, nutmeg, thyme, garlic, brown sugar, ginger and salt.

Throughout the United Kingdom, allspice lends spicy fragrance to the holidays. English Christmas pudding, winter gingerbread and fruitcakes combine the peppery warmth of allspice with cinnamon, cloves and nutmeg. Allspice is also a popular spice in Greek cuisine as it is used with cloves, nutmeg, cinnamon and cumin to season tomato sauce and marinades.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Ahoj. Máte někdo tipy, co s mletým novým kořením? Táta ho omylem koupil a máma otevřela a chtěli ho vyhodit. Já ho dávám do vánočky a do indických jídel, ale zajímalo by mě, kam ještě by to šlo dát. Díky.
    ILTU
    ILTU --- ---
    DA_NIELA: Dočetla jsem se, že je okřehek pálivý a hořký. Ale neochutnávala jsem ho.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Does washing your rice actually do anything?
    https://www.youtube.com/watch?v=IjjdAheuNKs
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GINGERCAT: V pohode, ja to vyvazim tim, ze si tam davam krokety a ty laciny minidezerticky :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    další pokus - to je divné, to musím zkusit dopadl překvapivě skvěle.

Ramen and Almond Coleslaw Recipe
    https://www.midwestliving.com/recipe/ramen-and-almond-coleslaw/

Instantní nudle v zelném salátu jsou fakt skvělé.

vinaigrette + ochucovadla z kuřecí instatní polévky, k tomu najemno nastrouhané a spařené zelí, mrkev a jarní cibulku, slunečnicová semínka a ramen nudle. Nechat chvíli proležet. Posypt buď sekanými mandlemi a nebo část nudlí nedat do salátu nasáknout zálivku, ale nasucho opéct, pak to bude krásně křupat.

Dávala jsem balíček udlí na velkou mísu salátu pro 4 lidi.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GINGERCAT: sestro?
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    DIVER: občas se vyskytnu na running sushi. Myslím, že kdyby tam všichni snědli takové množství wakame salátu, jako jsem schopná já, tak by přehodnotili cenovou politiku :-/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Jo, mně to roste na hladině akvárka dost slušnou rychlostí. Jíst by mě to asi úplně nenapadlo, čekala bych tam dost dusičnanů.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DIVER: S okřehkem bych asi neměla problém, stejně jako s bršlicí, medvědím česnekem nebo mladýma kopřivama. Zřejmě se dá pořídit v oboru akvaristiky a rychle roste. :-)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    DIVER: vzhledem k tomu, ze okrehek je sladkovodni a pro ucely jidla bude pestovam v hydroponii, predstavuju si, ze to bude jako rericha nebo polnicek. Neutralni zeleny cosi.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DIVER: Wakame salát jsem si jednou, na zkoušku, koupila v rybárně. Vůbec mi nechutnal. A to byla varovná reakce těla, protože za pár minut mi naskákaly svědivý fleky na čuni.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    já to jedla dvakrát ve stejný restauraci, poprvé dobrý, podruhý vůbec. žabinec bych vyzkoušela, ale naděje na úžasnej zážitek si zrovna nedělám.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Myslím, že wakame fakt všichni znají :-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    pro neznalé, nemyslím sušené řasy, ale tuhle křupavou lahůdku :)

Wakame - salát z mořské řasy, kořeněný, mražený 225 g - Asian Choice :: Pinoys.cz
    https://www.pinoys.cz/p/wakame-salat-z-morske-rasy-koreneny-mrazeny-225-g-asian-choice?gad_source=1
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam