• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    ADELHAIDA: Já vím, že to neni úplně odpověď na tvou otázku, ale když to nakrájíš na kostky 2x2x2 cm, přidáš k tomu cibuli a česnek, okořeníš římským kmínem, solí a pepřem, tak jsou z toho super výpečky.

    Cca 2-3 hodiny na 150 přikryté, pak nechat udělat kůrčičku cca půl hodinky odkryté na vyšší teplotu.
    ILTU
    ILTU --- ---
    ADELHAIDA: Čím to budeš péct déle a na míň stupňů, tím bude šťavnatější. Ale musíš to vyzkoušet, jestli už je dost.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ADELHAIDA: Pomohlo by maso nadělit na menší kusy, pokud není potřeba nějakého efektu krájení velkého kusu před stolovníky. Pak bych to nejdřív pekla pomalu a pět hodin by mělo stačit.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Prosím, jak dlouho a na kolik byste pekli 3 kg kančí kýtu? Mám obyč troubu, žádný konvektomat, a mám na to max 5 hodin. Díky.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mam zcela zasadni dotaz.

    Delame rekonstukci na chate cely kuchyne a tak potrebujeme novy spotrebice.

    Prosim vas, tip na troubu/konvektak/parni troubu, nemel byste nekdo?

    Jde o to, ze tam bude trouba a mikrovlnka vestavne, dve ruzne veci. Ale ja jse ten, kterej hlasuje proto, abychom koupili konvektak. Hlasy proti jsou, ze to nikdo nebude pouzivat. Coz rikam, ze je jen o zvyku. Ale ano, horkovzduch tam byt normalne musi... Libi se mi treba todle, nestoji to 40k a hodnoceni je skvely https://www.alza.cz/gorenje-bsa6747a04xwi-d6928185.htm?idp=5258&banner_id=64226

    Ale kdybyste nekdo vedel o necem lepsim, rad si necham poradit.

    Diky!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ILTU: to je zajimava varianta. Jelikoz to bude hlavne pouzivat mamina moje a jelikoz snad 14 dnu zpet vzpominala na stare Remosky, je to asi jasna volba.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: a ted koukam, ze za 900 maj i jednoplotnu. To je super. Jen nevim, kam to uz doma budu davat :-D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SAT_ANN: tykraso, to si mozna koupim domu na vyvar a jako dalsi pridavna plotynka nekam... To je fakt za par supu, za 1800...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    BEBERA: a od jakého výrobce? Kamarádka má ten nejlevnější LIDL a je spokojená, vozí to s sebou i na dovolený do apartmánů, aby se tam nemusela vztekat nad normální sklokeramikou :-)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BRUKEV: Vařím na tom při rekonstrukci kuchyně, doporučuju velmi
    TILLREDA přenosná indukční varná deska, 2 zóny bílá - IKEA
    https://www.ikea.com/cz/cs/p/tillreda-prenosna-indukcni-varna-deska-2-zony-bila-70593121/
    Funguje mi na tom všechno starý nádobí včetně smaltu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BRUKEV: S uspechem jsem tri roky zila a veskere sve kulinarske umeni tvorila na dvoukolaku za 899,-
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BEBERA: dvouplotynku s litinou mame nyni a prave nas moc nuspokojuje. Rozpalene i vedle plotynek, nehlede na velmi pomale rozehrivani. Ale je to nejaka marketovka stara.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    87HIGHFLYER: ECG BI 18VI
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BEBERA: nevedela bys primo model?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BRUKEV: Mám indukční jednoplotýnku v letní kuchyni a jsem s ní hrozně nespokojená. Nedrží konstantní výkon, ale chvíli vaří jak o život a chvíli vůbec. Konstruktéři asi doufali,že se to zprůměruje… takže tohle bych si pohlídala… možná by klasická dvouplotýnka s litinovými plotnami byla lepší. S obyč sklokeramikou zkušenost nemám. Zvažuju místo plotýnky koupit nějaký ten hrnec Tesla…
    ILTU
    ILTU --- ---
    A nebo tohle se mi líbí
    Remoska® R302001 Jednoplotýnkový vařič Maria - Remoska
    https://shop.remoska.eu/elektrospotrebice/remoska-r302001-jednoplotynkovy-varic-maria/?gad_source=1
    ILTU
    ILTU --- ---
    BRUKEV: Smaltované nádobí na indukci funguje. Já bych si vybrala indukci.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Potrebuju koupit na chalupu nejaky varic. Mame nejaky starsi krumpl, ktery se dlooooouho rozehriva, na coz mamina nema nervy.

    Vyuziti: uvareni klobasek, parku, oprazeni topinek, prihrati trochy gulase... Klasicke vareni nebude, na to je sporak na drevo, ktery ovsem behem leta skoro nepouzivame.

    Co jsem zatim omrknul, asi staci jednoplotynka. A ideal nejaka sklokeramika, at na to jde dat jakekoliv nadobi. Nejake tipy, triky od mistnich chataru/chaluparu?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ADELHAIDA: kupuju casto. Das ho vsude tam, kam davas cele kulicky. A nikdy ho nerozkousnes! Uzasna vec.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    My jsme jednou na vikend pro 70 lidi koupili misto celyho pepře mletej… to bylo fakt dost komplikovaný to poslepovat zpět do kuliček.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    FERRYH: to se z mleteho dela blbe :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: Do omacek, kam bys ho normalne dala cele a pak lovila, do dusenych veci.
    FAT
    FAT --- ---
    ADELHAIDA: Do zabijačkového guláše.
    😉
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA:
    GROUND ALLSPICE
    Similar to whole berries, you can use ground allspice when you’re looking for a fragrant, somewhat peppery note for sweet and savory dishes. Ground spices are more intense than whole berries. We recommend using ground allspice for desserts, such as pumpkin cake or pie, spice cakes, and gingerbread for easier mixing.

    We love ground allspice in molasses cookies, where it’s often mixed with cinnamon and nutmeg. It’s excellent in baked custard as well. We suggest dusting the jiggly surface of the custard with ground allspice as soon as you pull the dish from the oven. You’ll have a dish that looks, smells and tastes irresistible.

    Its ability to balance fruit’s sweetness with zesty warmth makes ground allspice a perfect addition to fruit pies and homemade preserves. We love adding just a hint of it to homemade jam for the fragrance, as well as the taste.

    Caribbean cuisine features allspice in many dishes, including meat and sweet potato stews. It’s also a must-have in Jamaican jerk seasoning, a zesty blend of allspice, cloves, cinnamon, nutmeg, thyme, garlic, brown sugar, ginger and salt.

    Throughout the United Kingdom, allspice lends spicy fragrance to the holidays. English Christmas pudding, winter gingerbread and fruitcakes combine the peppery warmth of allspice with cinnamon, cloves and nutmeg. Allspice is also a popular spice in Greek cuisine as it is used with cloves, nutmeg, cinnamon and cumin to season tomato sauce and marinades.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Ahoj. Máte někdo tipy, co s mletým novým kořením? Táta ho omylem koupil a máma otevřela a chtěli ho vyhodit. Já ho dávám do vánočky a do indických jídel, ale zajímalo by mě, kam ještě by to šlo dát. Díky.
    ILTU
    ILTU --- ---
    DA_NIELA: Dočetla jsem se, že je okřehek pálivý a hořký. Ale neochutnávala jsem ho.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Does washing your rice actually do anything?
    https://www.youtube.com/watch?v=IjjdAheuNKs
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GINGERCAT: V pohode, ja to vyvazim tim, ze si tam davam krokety a ty laciny minidezerticky :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    další pokus - to je divné, to musím zkusit dopadl překvapivě skvěle.

    Ramen and Almond Coleslaw Recipe
    https://www.midwestliving.com/recipe/ramen-and-almond-coleslaw/

    Instantní nudle v zelném salátu jsou fakt skvělé.

    vinaigrette + ochucovadla z kuřecí instatní polévky, k tomu najemno nastrouhané a spařené zelí, mrkev a jarní cibulku, slunečnicová semínka a ramen nudle. Nechat chvíli proležet. Posypt buď sekanými mandlemi a nebo část nudlí nedat do salátu nasáknout zálivku, ale nasucho opéct, pak to bude krásně křupat.

    Dávala jsem balíček udlí na velkou mísu salátu pro 4 lidi.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GINGERCAT: sestro?
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    DIVER: občas se vyskytnu na running sushi. Myslím, že kdyby tam všichni snědli takové množství wakame salátu, jako jsem schopná já, tak by přehodnotili cenovou politiku :-/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Jo, mně to roste na hladině akvárka dost slušnou rychlostí. Jíst by mě to asi úplně nenapadlo, čekala bych tam dost dusičnanů.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DIVER: S okřehkem bych asi neměla problém, stejně jako s bršlicí, medvědím česnekem nebo mladýma kopřivama. Zřejmě se dá pořídit v oboru akvaristiky a rychle roste. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam