• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    THAIGRR: kšá
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: to je nadherny shrnuti :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    takže zpátky k tématu: včerejší debata v babicáriu mě navnadila na něco na tenhle způsob:

pravou paul bocuse soup z černých lanýžů samozřejmě dělat nebudu, ale zkoušel jste někdo něco podobného? s jakým výsledkem? jakou základní polévku a z jakého těsta tu pokličku?
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    TRISSIE: s tím souhlasím, jsou jiná vhodnější auditka, ale když už se to rozjelo tady... to se holt na diskuzních fórech taky děje

nicméně tady: kňučíš na něco jiného
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    THAIGRR: původní post sem patřil hraničně, následná debata vůbec, od toho jsou jiné kluby.
    když se v klubu o cyklistice od stížnosti na čokla překážejícího na cyklostezce stočí debata k hodnocení vodítek, taky to tam nebude mít co dělat.
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    TRISSIE:
    nyx v kostce
    tazetel: chce pravidelný přísun kofeinu s nejmenším možným vynaloženým úsilím a financema.
    diskuzní fórum nyx: po týdnu se diskuze na téma káva stočí k něčemu jinému, zcela nezávisle na původním tazateli
    trissie: kňůů, co tady volně diskutujete, když tazatel chtěl něco jiného

btw až teď jsem si přečetl původní post a moje "je OK kupovat mletou kávu" s tím nijak nekoliduje
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    VOY: ruční hario maj skvělej poměr cena/výkon, ale to především tím, že cena je dost nízko, u ručních bys musel mířit někam výš (timemore, comandante...)
    u elektrických to bude podobně, čepele jsou úplně out, ale i obyč mlýnky s kamenama nejsou žádná hitparáda

a ano, koupit si kilovku a pak z toho dělat jedno kafe za den, tak to nevydrží, koupit si čtvrtkilo na dvě kafe za den a vyjde to v pohodě
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: od toho nyx je :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nyx v kostce
    tazetel: chce pravidelný přísun kofeinu s nejmenším možným vynaloženým úsilím a financema.
    nyx konsensus: je potřeba koupit drahý specializovaný přístroj a objednávat do něj vybrané blendy a pak kolem toho tancovat jak kolem panny, když ji chce frajer poprvý dostat do postele.

:-)
    VOY
    VOY --- ---
    THAIGRR: Tak asi kdyz si koupis par porci a velmi rychle to spotrebujes tak mozna, ale kdyz toho mas kilo tak neexistuje podle me zpusob jak to ochranit po dobu co ti to bude lezet doma. A jasne, pokud mas mizerny elektricky mlynek s cepelemi tak ten asi moc dobrou praci neudela, ale pokud se bavime treba aspon o nejakym levnym rucnim Hariu tak to uz bude rekl bych vzdy lepsi nez mit to namlety z prodejny. Jak dlouho realne muze i nejlepe skladovana a umleta kava vydrzet kvalitni?
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    ONDRAT: tím chci říct, že může být fajn, koupit si výběrovku mletou

pokud to myslíš tak, že si chceš koupit nový mlýnek a potřebuješ si to jen něčím nebo před někým ospravedlnit... ANO nutně potřebuješ nový mlýnek!
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    THAIGRR: Tim chces rict, ze si musim koupit novy mlepsi mlynek?
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    VOY:
    HREBICK:
    EXCITE: mnoho lidí by s vámi nesouhlasilo...
    tl;dw - i několik dnů stará káva namletá v dobrém mlýnku (což v kavárnách a prodejci výběrovky mají) je lepší, než čerstvě namletá v ne tak dobrém mlýnku
    $50 Coffee Grinder Vs Pre-ground From A $3,500 Grinder
    https://www.youtube.com/watch?v=NxklrAQfupw

to, že umlít si kávu čerstvě je hezká součást rituálu přípravy kávy rozhodně nepopírám
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    HREBICK: Já bych to opravil na "Výběrovka se kupuje vždy nenamletá ;)"
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    HREBICK: Každá druhá pražírna nabízí mletí na požadovanou hrubost.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZUZKAOU: Díky za video. Zkusil jsem dneska zlepšováky a zdá se, že pokud tam je nějaký rozdíl, tak ho nepoznám. Za mě byl výsledek stejně špatnej jako bez nich :)

Ale to je fuk, na nakopnutí v domácím kanclu to stačí i tak.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Vsak nepíše ze nema penize, vzdyt zrovna koupila kavovar. Pise ze nema mentalni schopnosti, nezvlada vypnout moka konvicku. Vy chcete at rucne mele 🤦🏻‍♀️ To je jak na nyxu tady. Nehledame dobrou kavu, chceme prednamletou z retezce, cerne horke rychle bezpracne.
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    LADY_MYSKA: Výběrovka se prodává vždy nenamletá ;)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    FRENNET: mi chutna kafe od Pikoly, i nejake baleni prodavaji, ale nejsem si jista, jestli to jsou zrna a nebo uz pomleta
    Kafe Pikola ⎟ e-shop s výběrovou kávou
    https://kafepikola.cz/
    ILTU
    ILTU --- ---
    VOY: To právě není hraběcí řada. Nemajíc dostatek tisícikorun na kvalitní elektromlýnek, zakoupila jsem za stokoruny opravdu kvalitní ruční mlýnek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam