• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: Jak vypadá kostickovac? Předpokládám, ze to bude neco jiného než to kolečko s mřížkou :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JESTEDMAN: a to víš, že jedna z těch komplexnějších verzí braun tyčáku má udělátko na tvorbu kostiček ze zeleniny?
    tak na tu si dělám zuby já, až odejde buď tyčák, nebo kostičkovač (ten mám z LIDLu) :-)

vůbec totiž nevím, jak jsem mohla žít bez udělátka, které tvoří dokonale pravidelné kostičky z okurky, vařených brambor, vařené mrkve a tak dále (na syrový celer to není, na tom už jsem jeden kostičkovač zničila). Výroba vánočního bramborového salátu, nebo letních obilných salátů s okurkou, se konečně stala zábavou, a nikoli otročinou u prkýnka!
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ONDRAT: jsem překvapen, že nejsem jediným, který oceňuje Braun, u jednoho mi odešel motor po 6 letech, druhý mám už snad 10, má na sobě víc nerezu než předešlá verze a regulaci otáček přítlakem a furt jede, OK využívám ho tak jednou týdně, ale jsem s ním velmi spokojen. Kromě holícího strojku jsem snad v životě jiný Braun neměl.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    DOOMBRINGER: dušenou kapustu s bramborem a uzeným.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOOMBRINGER: Cibule na slanine do zlatova, k tomu cesnek a kapustu najemnou, restovat do mekka - pripadne trosku podlit, sul, pepr. Do hotoveho zamichat uvařené testoviny.
    Pripadne zapect s vejci a smetanou. Ale samotne nezapecene je to skvele - vylepsit to jse jeste opecenou strouhanou.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    DOOMBRINGER: polévka; zapečená; na mozeček
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DOOMBRINGER: holubce
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Mám tu krásnou kapustu.
    Ale co s ní (mimo karbanátků)?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: jo tak:D to nemam bookly :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Myslel jsem místního auditka :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FRAKIRA:
    TRISSIE:
    PETATA:

diky
    promyslim a uvidime

RUTHLESS: tak to asi nesplni ani jeden ucel hele :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    VOY: jako na tohle se asi uplne neptas, ale ja jsem minule zkusila myslim tyhle, bezlepkove, a byly prekvapive fakt dobre.. asi je udelam rano
    Bezlepkové vafle | ETA Blog - Tady je doma
    https://www.eta.cz/tadyjedoma/recepty/bezlepkove-vafle/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VOY: delam tyhle:
    Lívanečky v sendvičovači | Apetit Online
    https://www.apetitonline.cz/recept/livanecky-v-sendvicovaci

Jo, 2007, to byly doby, kdy Apetit mel recepty, co na ne clovek nemusel pulku surovin objednavat ze specialky pres internet :-)
    VOY
    VOY --- ---
    Mate nejaky overeny recept na vaflove testo? Ted jsem udelal z pul kila jakesi smesi (150g masla, 2 vejce) a jestli sem udelal 8 nedomrlych vafli, je to moc. Chtel bych nejaky co lepe skaluje a zaroven do toho neprijde pul kila masla. Existuje nejaky takovy?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Jdi do cukrárny spis :-)
    PETATA
    PETATA --- ---
    KASUMI: můj nejoblíbenější recept je z Pradobrot
    Doporučuji neválet úplně natenko a nepřepéct, pak jsou fakt nádhernè měkké

Perníčky ihned měkké
    https://www.pradobroty.cz/2015/12/pernicky-ihned-mekke.html?m=1
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI:
    Kudlančiny medové perníčky
    instantně měkké
    Recept:
    500 g hladké mouky, 200g cukr moučky, 200 g tekutého medu, 2 středně velká vajíčka, 1 lžička sody a 1 lžíce koření do perníku
    Postup:
    Mouku smícháme s cukrem, sodou a kořením do perníku. Vše promícháme. V míse si uděláme jamku, přilijeme tekutý med a rozšlehaná vajíčka. Vypracujeme těsto, zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici vyzrát nejméně 2 dny. Potom na pomoučeném válu znovu prohněteme. Rozválíme na potřebnou výšku – asi tak 3 mm a vykrajujeme formičkami tvary. Perníčky klademe na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 10 minut při teplotě 200oC. Po vyjmutí z trouby perníčky potíráme rozšlehaným vajíčkem.
    Bílá cukrová poleva:
    Ušleháme jeden bílek se 150 g moučkového cukru, který 2x prosijeme. Jsou různé fígle na to, aby se poleva neloupala z perníčků dolů: někdo přidává 2 kapky oleje, jiný zase citronovou šťávu. Z jemného papíru nastříháme trojúhelníky, které svineme do kornoutku. Naplníme polevou, ustřihneme špičku kornoutku a můžeme zdobit.
    Žádný spěch, hezky si tu pohodu s perníčky užijte a nebojte se zapojit do tvoření i děti. Nezlobte se na ně, že budou mít mouku až za ušima a budou vám uždibovat těsto, výborně se zabaví a budou šťastné :-) Přeju vám všem, aby se vám krásně peklo, perníčky se povedly a všichni jste byli "šťastní a veselí"!
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    KASUMI: u nas se pecou jen legislativni pernicky, protoze vetsinou peceme par dni pred vanoci, pokazde se povedou a mam je nejradeji: https://www.apetitonline.cz/recept/legislativni-pernicky

Kazdopadne taky pockam, jestli tu nema nekdo recept na opravdu skvele pernicky, co je potreba nechat odlezet...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    dobre... potrebuju prosim recept na skutecne dobre vanocni pernicky.. chci je zkusit pect s ditetem :)
    trissie, spoleham na tebe, ale jestli nekdo mate jinej, klidne napiste!
    diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam