• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ILTU
    ILTU --- ---
    FERRYH: Úplně v pohodě.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: jenže si musíš vzpomenout včas, že to máš rozmrazit :-)
    výhodou hotového je, že to jde rozmrazit v mikrovlnce a přinejhorším se to dodělá na pánvi. Jo, večery jsou u nás občas opravdu náročné.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: aha. Ano, syrové. Je to pak hned.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: takze zy mrazis jeste syrove? Ja prave uz hotove, pro zrychleni procesu.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: Jde to dobře. Zrovna o víkendu jsem rozmrazovala maso naložené na butter chicken, které jsem musela nouzově dát do mrazáku. Spousta koření, citronová šťáva, jogurt, zázvor, česnek... A po rozmrazení úplně v pohodě.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    FERRYH: Jestli děláš čínu z kuřete, jsou ta krůtí prsa velmi podobná. Naopak mnohem míň suchá než to kuře. Stehna jsou spíš podobná vepřovému.
    Mým dětem kuře bohužel smrdí :-( Když byly malé, neměli jsme přístup k dobrým kuřatům, zato k domácím krůtám ano. A teď už si na kuřecí maso nějak nemohou zvyknout. Praktické to není, ale nedaří se mi to změnit.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: jogurtovou marinadu a pak zamrazit? A je to ok? To by me nenapadlo, ze jde...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    LORAIN: ja vlastne nikdy kruti maso na cinu nezkousel ... da se to? treba nejobvyklejsi prsa kruty? neni to moc suche?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: Nic moc objevného.
    Obměňuji tuto:
    2 lžíce olivového oleje
    1 lžička sladké papriky
    ½ lžičky uzené papriky
    ½ lžičky římského kmínu
    ½ lžičky sušeného česneku
    ½ lžičky sušeného oregana
    sůl
    citronová nebo limetová šťáva
    Je taková neutrální pro děti, co nemají rády výrazné chuti. A jak chlapci stárnou a přijímají nové věci, přidávám chilli, česnek, cibuli, med... vždycky podle nálady a chuti. Někdy dělám jogurtovou se zázvorem.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: mas treba na tu mexickou kuchyni nejakou oblibenou marinadu?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: Dělám to podobně s krůtou a využívám jako rychle dostupnou univerzální bílkovinu. Používáme taky na wrapy, tacos, k těstovinám, do rizota, do salátů nebo k jídlům, kdy ti, co jedí krevety, mají krevety.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILTU: medovo-česnekový kuře mám v mrazáku taky :-)
    ale tohle je taková univerzální bílkovinová složka, co se dá dochutit podle potřeby.
    ILTU
    ILTU --- ---
    TRISSIE: K zázvoru a sojovce se skvěle hodí ještě med a česnek. 😍
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale jinak teda zpět k tématu klubu, aneb co se mi v poslední době osvědčilo a šetří mi to nervy:

namarinované kuřecí kostky (v mém případě pouze zázvor a sojovka, protože děti), orestované a zamražené po porcích, poslouží jako velmi použitelný základ pro rychlou čínu, smažené nudle/rýži, nebo podobné jídlo ve dnech, kdy jde všechno prdelí hore a stejně je potřeba naservírovat rodině (či jen sobě) večeři.

experiment byl původně nezamýšlený (takový to, když člověk rozmrazí velký balení masa, ale pak se stane život a najednou je potřeba ho rychle zpracovat a ne hned k jídlu), ale vyšel dobře a teď je to stabilní výbava mrazáku.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    No bóže, každý má čas od času něco vařeného. ("Na bílých pláních dalekého Středočeského kraje, kam lidská noha takřka nevstoupí...")

O Matyldě s náhradní hlavou (1985)
    https://www.youtube.com/watch?v=V5omF4LAo5g
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Očividně je tu pečená vařená, když se ptá tady...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jo, do vařených cestujících zbývá ještě minimálně 4 měsíce! :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    kššššššc!! kšááá...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KEMENTARI: Z toho asi moc neuvaris.

Jízdné a tarif | Pražská integrovaná doprava Pražská integrovaná doprava
    https://pid.cz/jizdne-a-tarif/#region-kratkodobe
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ERGOSUM: ADD postřehl jsem, že poslední stanice Prahy je zároveň první stanice regionu takže jízdu začínáš v pásmu 1.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam