• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    LUCIASHECK: Vlastně mi všechny recepty, které jsem našla, připadají dost podobné. Dělám tyto, protože je tam bílé víno a chilli papričky https://www.bakaliko.cz/recepty/krevety-saganaki
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LORAIN: Podle jakeho receptu delas shrimp saganaki? Zatim hledam ten top
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    TRISSIE: já takhle zalila dítěti jednou kaši a rozčilovala se, že to nechce jíst i když je to kaše kterou vždycky ji. :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XARGH: Ano, i s vodou ve ktere je budes varit. A hod do toho trochu kminu, bobkový list a nove koreni. Vody jen trochu.
    XARGH
    XARGH --- ---
    prosim poradte: varil jsem bramboracku, ale zapomnel jsem tam ZASE dat mrazeny houby (blansirovane 3m a zamrazene)

vytahl jsem je z mrazaku, staci je povarit bokem 10m a hodit je ke zbytku?
    ILTU
    ILTU --- ---
    TRISSIE: Mno, to bych nemusela vařit počítám minimálně 20 let, ne-li na doživotní 😜
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILTU: a když je uvaříš, nebudeš je muset krmit! :-)
    ILTU
    ILTU --- ---
    TRISSIE: Maso z krků je moc dobré ☺️
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já bych vám jen dneska doporučila neředit omáčku vodou z rychlovarky, kde jste zrovna svařili kyselinu citronovou na vyčištění od vodního kamene.
    jsou různé funkční life hacky, ale tenhle není jeden z nich.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: coz jsi mi pripomnela, ze mama delala skvelou polivku z krku, srdicek a zaludku kurecich, mnam
    musim si nekdy udelat
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILTU: z krků dělávala moje matka polívku a obraný maso do rizota! :-)
    ILTU
    ILTU --- ---
    KASUMI: Doma mám 5 hladovejch krků 😜
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ILTU: nám přijedou rodiče, pro které vzácná ryba, takže dnes krevetové saganaki a zítra treska s celerovým pyré a k večeři nějaký květák. Asi pečený.
    A pak pro sportovce ještě masové kuličky s rajčatovou omáčkou a hovězí vývar
    MIST
    MIST --- ---
    ILTU: ja potrebovala vycistit lednici, takze u nas bylo raznici a pecena zelenina
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ILTU: Já jdu dělat asi panenku na horčici.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ILTU: Tak aspon rekni, co mas doma 😂
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    ILTU: Chilli con carne
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ILTU: Krůtí kari? Květákové placky? Vývar? Pečené kuře na bramborech?
    ILTU
    ILTU --- ---
    Co mám uvařit zítra k obědu!?
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    RUTHLESS: taky sem po shlednuti tohodle videa zacal delat v tlakaci.

Akorat jsem udelal trochu variaci – kure upecu sam, vokrajim a snim prsa/stehna a dam do *maleho* tlakace (rek bych cca 1-1.5l tekutiny?). Jim to jako polevku, takze dost casto pridam i klasickou zeleninu. Vysledek se da za me redit az 1:1 s vodou.
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    RUTHLESS: Přesně kvůli tomuto videu jsem si koupil v prosinci tlakáč a od té doby dělám rychle perfektní vývary :) nemusím je vařit tolik hodin :-) srovnatelné s vývarem taženým 12 hodin.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam