• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILTU: z krků dělávala moje matka polívku a obraný maso do rizota! :-)
    ILTU
    ILTU --- ---
    KASUMI: Doma mám 5 hladovejch krků 😜
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ILTU: nám přijedou rodiče, pro které vzácná ryba, takže dnes krevetové saganaki a zítra treska s celerovým pyré a k večeři nějaký květák. Asi pečený.
    A pak pro sportovce ještě masové kuličky s rajčatovou omáčkou a hovězí vývar
    MIST
    MIST --- ---
    ILTU: ja potrebovala vycistit lednici, takze u nas bylo raznici a pecena zelenina
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ILTU: Já jdu dělat asi panenku na horčici.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ILTU: Tak aspon rekni, co mas doma 😂
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    ILTU: Chilli con carne
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ILTU: Krůtí kari? Květákové placky? Vývar? Pečené kuře na bramborech?
    ILTU
    ILTU --- ---
    Co mám uvařit zítra k obědu!?
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    RUTHLESS: taky sem po shlednuti tohodle videa zacal delat v tlakaci.

Akorat jsem udelal trochu variaci – kure upecu sam, vokrajim a snim prsa/stehna a dam do *maleho* tlakace (rek bych cca 1-1.5l tekutiny?). Jim to jako polevku, takze dost casto pridam i klasickou zeleninu. Vysledek se da za me redit az 1:1 s vodou.
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    RUTHLESS: Přesně kvůli tomuto videu jsem si koupil v prosinci tlakáč a od té doby dělám rychle perfektní vývary :) nemusím je vařit tolik hodin :-) srovnatelné s vývarem taženým 12 hodin.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    $6 Michelin Stock in 60 Minutes (Costco Hack)
    https://www.youtube.com/watch?v=3k20zFlbFfE

Krasny vidoe o vyvaru. Bavi me, protoze je od Hestona :-)
    REONA
    REONA --- ---
    ZUZKAOU: Od chvíle kdy jsem včera uviděla recept na buffalo květák jsem na něj měla chuť. Před chvílí jsem ho dojedla a je to neskutečně dobré!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VOMAJDA: Zeleninu, co nikdo nechce jíst, nejlépe zpracovat do placiček: https://karolinafour.cz/recepty/kvetakove-placicky/

Když to dobře okořeníš, květák nebude moc znát. A dá se to vzít i studený na svačinu. Je tam sýr, ale ten se dá sehnat bezlaktózovej snadno, tak to snad nevadí.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    VOMAJDA: když byla řeč i o karí, tak z květáku miluju tohle:

Rychlé květákové karí – Pixynergia
    https://pixy.cz/pixynergia/2012/07/17/rychle-kvetakove-kari
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    ZUZKAOU: A ta neni paliva?
    MIST
    MIST --- ---
    VOMAJDA: nakrajet na ruzicky, osolit, popeprit, olej, namackany cesnek - tim nesetrit. Na plech do trouby 200C na +/- 25 minut az kvetak zkaramelizuje. Po vyndani pokapat citronem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: dobrý vědět, já dostala urputnou chuť na zelené kari a nechce se mi shanět suroviny :-D (ale nejspíš si na něj někam zajdu)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: To albertí jsem s kuřecím dělala a bylo to fajn
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    VSICHNIMAME: pamatuju i hluboce totalitní popis na verzi bez omáčky “na kuře dáme sůl, pepř, špetku kari a pečeme dozlatova”
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam