• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    naštěstí je jiná doba a lidi nemusej dávat děckám 4 dny starý řízky, zatímco stateční pánové s železnými žaludky je můžou kdykoli a nemusí kvůli tomu ani na vandr.
    chtěla bych tu vidět test, který ze zdejších zasloužilých trampů požije nejstarší řízek, aniž by se posral.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    TRISSIE: nejak tu imunitu trenovat musi :-) A aspon si u toho i natrenuji emergency kaleni v prirode s lopuchovym listem
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: hele ja nejsem mikrobiolog. Ja to jen jedl :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: jo, řízek dva dny při teplotě 30C, sen každého mikrobiologa!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ANABEL_LEE: tak to nechapu, ze nejsme vsichni mrtvy. 4 dny starej rizek je neco, co jim zcela bezne. 2 dny mimo lednici naprosto v pohode.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    RUTHLESS: řízek se za dva dny muze zkazit uplne epický, doporucuju precist si nejakou potravinarskou mikrobiologii
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mne todle prijde uplne bizardni debata hodna precitlivelych rodicu v roce 2026. Jak se probuh muze zkazit rizek za dva dny? jen bude tvrdej no. To samy bych se fakt nebal cekoholi uvarenyho v krabicce. Vzdyt my jsme to jedli porad a zijem. Ale docela jsem se tim pobavil :-) Predstava, ze si na vypravu beru nejakou ultra susenou stravu za 2 kila v pytliku nebo suseny maso... To bych se vlastne docela stydel.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ILTU: Ale já to vážně nepsal kvůli tomu jednomu výletu.
    ILTU
    ILTU --- ---
    ERGOSUM: Myslím, že už jsou z čundru zpět.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    PETATA: Ne že by nešlo jet na studené stravě, ale s vařičem v kapse to jde jaksi lépe.
    500g bochník chleba a termoska vařící vody není od věci.
    Čundr je také o tom, umět si poradit. Nech děti ať se zabalí. Třeba tě velmi překvapí.
    Dá se nachystat dobré jídlo, o je skladné a moc neváží. Ale to není tvůj level. Dám ti úplně snadný tip. Hotová jídla na ohřátí jsou sterilizovaná a většinou poživatelná i za studena (no jako když ti jídlo vystydne). Vyhni se všemu s hovězím a co se zapéká. 4 dny vydrží při pokojové teplotě a když je předtím dáš do mrazáku, ochladí i nějaké další potraviny.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    LUSINDA: kvůli tý chybějící čárce nad y sem to blbě pochopila a musela sem se smazat :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    PETATA: syrové šneky. Rychle se upečou a vydrží.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KURE: .. a nebo susene maso https://www.royaljerky.cz/maso/
    pripadne take susene ovoce k tomu jako dezert ...
    KURE
    KURE --- ---
    PETATA: asi to bude kontroverzní názor, ale "kempování" bez lednice je důvod proč máme ty uheráky a turisticky salamy. a tyčinky a tak :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    JAEN: teď mě napadly škvarkové placky, jak to píšeš
    JAEN
    JAEN --- ---
    PETATA: tohle jsem už taky hodněkrát řešila a je to fakt oříšek. Z věcí, co vydrží jen krátký čas, je zajímavé ještě onigiri nebo wrapy jako varianta k obložené bagetě. A na delší výdrž jsem pekla šátečky z listového těsta s balkanem a olivami (pozor na špenát, ten se kazí) nebo něčím jako pizza - nesmí to být moc vlhké. Jinak spíš pečivo/placky plus sušené maso, slanější sýry typu jadel, olivy… možná by vydržel kuskus jen samotný uvařený v krabičce a pak smíchat s něčím výš a třeba okurkou (případně jiné těstoviny), ale v těhle teplech je to asi taky risk.
    ILTU
    ILTU --- ---
    A teda ještě tu nepadla vařená vejce. Ale do pevné krabičky!
    ILTU
    ILTU --- ---
    PETATA: Když to dáš do takové izolační taštičky, tak to v pátek vydrží, přes noc se to vychladí a v sobotu do oběda zase vydrží.
    ILTU
    ILTU --- ---
    LADY_MYSKA: Rajčata ne, snadno se rozmáčknou a pak kvasí a je to hrozně blivajz.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETATA: hele, hlady neumřou, to půjde!
    přihoď ještě oříškové mixy a proteinovou tyčinku, jako zásobárnu energie pro případ nouze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam