• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    DOCKINEZ: mě zas nikdy nenapadlo je vařit v omáčce, u nás vždycky jen pečené.
    A s jakou přílohou se to u vás jí?
    Když dělám rajskou s hovězím masem, tak s knedlíkem, to dělám omáčku trochu víc do sladka. Když dělám s koulema z mletého masa, tak máme jako přílohu těstoviny. A když s paprikama, tak nechávám omáčku spíš kyselejší a s knedlíkem.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Z_RYBY_KOST: U nás doma se vždy vařily, v manželčině rodině na Ukrajině taky, tak holt mě nenapadlo to dělat jinak. Ale je to zajímavý nápad.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    DOCKINEZ: ty ty plněné papriky nepečeš, ale vaříš?! To jsou mi věci...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tohle je skvělé. Narvěte tam co nejvíc kaparů.

uvařená čočka, zbylé kuře, kapary, něco zeleného. K tomu jednoduchý jogurtový dressing. Je lepší to nechat odležet a zelené přidat těsně před podáváním.

Chicken and lentil salad | Jamie Oliver salad recipe
    https://www.jamieoliver.com/recipes/chicken/chicken-lentil-salad-with-caper-dressing/
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Sezóna laciných rajčat, paprik a vepřového si žádá činy.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Chia kaviar je dobra vec.

Chia seminka, sojova omacka, lneny olej, trocha cukru,
    , na co nejjemněji nadrcena morska rasa (pouzila jsem wakame, recepty rikaji nori, nejjednodušší budou dulse vločky), kdo ma dashi vyvar, da dashi vyvar, kdo ne vezme vodu.

Nechat par hodin nabobtnat (idealno je mit nahrubo nadrcene chia, aby se clovek dostal k omega 3 a rybi chutí uvnitr) a pak nandat na nejaky nosic s kysaným mlecnum produktem

Blina/topinka/jendohubka s maslem/zakysanou smetanou/tvarohem.

Na to trochu kopr/pazitku/cibulku
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    RUTHLESS: zalezi na pomeru :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MARIPOSA: a neni bramborovy salat se zelim nahodou coleslaw s bramborem...? :-)
    ILTU
    ILTU --- ---
    MARIPOSA: To zní podnětně!
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    ERGOSUM: Ja to zeli podusim a vmicham do flicku.

Jinak vybornej je i bramborovej salat s cerstvym zelim.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MARIPOSA: Právě k nejrůznějším variantám šunkofleků a rýži dávám kyselou okurku. Zelí dávám ke knedlíkům, nebo bramborům.
    FAT
    FAT --- ---
    KASUMI: A chce to dobře promasti sádlem. Je to hrozně žravé a díky za připomenutí, už jsem to nedělal docela dlouho.
    :-)
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    Nojo, je pravda, že ja znám těstoviny se zelím. Akorát jsem to vždycky dělala jen s kysaným zelím.
    Asi nějak zaimprovizuju s tím zapečeným
    XAJA
    XAJA --- ---
    ERGOSUM: ako pise
    MARIPOSA: fliacky s kapustou, slovenska klasika.

u mna teda musia byt domace vajecne, trochu hrubsie vyvalkane, uvarene na skus.

(a priznavam sa: milujem ich na tanieri trosku posypane praskovym cukrom:)
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    ERGOSUM: Ja to delam s flickama a uzenym, zeli bud bile nebo cervene.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KASUMI: Těstoviny + zelí mě nenapadlo. Zajímavá inspirace.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    Moc dobré je zelí prostě pečené v troubě, na osminky na takové měsíčky nakrájené, oliváč, na to nakonec třeba fetu. Nebo dip z tahini..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja miluju nudle se zelim, ale dela se to asi jen s bilym :( s cervenym jsem nezkousla.. ale kdo vi.. klasicky domaci nudle a k tomu na cibulce zkaramelizovat zeli na jemno nakrouhane
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    Coleslaw už jsem právě dělala, ale nějakou zapečenou variantu bych asi mohla zkusit
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    PAKOBYLKA: nebo zapéct...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam