• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MARKYSHA: Dobrá otázka, já si nemyslím,že pro přípravu dobrýho jídla musí člověk vaření jakkoliv milovat. Rychlé a jednoduché jídlo může být adekvátní seriózní jídlo, když se udělá správně.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tady asi není auditko pro lidi, co neradi vaří a chtějí rychlá a jednoduchá jídla, co?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ALEXIS: To dělám u všech receptů na sladké pečivo. Tak nějak standardně.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    NELLAS: u tohohle receptu mám poznámku "ubrat min 1/3 cukru" :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    A taky je dobrá do buchty.
    Čokoládový chlebíček s červenou řepou | Apetit Online
    https://www.apetitonline.cz/recept/cokoladovy-chlebicek-s-cervenou-repou
    Ale jinak buď na ty plátky nebo hummus.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ILTU: vetsinou se oloupe a pak vari, nebo se pece a pak se oloupe
    ILTU
    ILTU --- ---
    MART1NKA: Nepředvařuju, to je zbytečné s*aní navíc. Loupu, abych nemusela pak okrajovat tu slupku z každého plátku extra. Ale nezkoušela jsem to jíst neoloupané. Třeba to jde.
    ILTU
    ILTU --- ---
    KURE: A nebo nakrájet a dopéct.
    Mně chutná, jak je to připečené a zkaramelizované.
    Peču na 180 stupňů v horkovzdušné fritéze, tak mi nedělá problém tam hodit toliko jednu bulvu. Čas odhaduju podle toho, jak je to upečené ☺️
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MART1NKA: na hummus nebo buchtu to můžeš místo pečení uvařit - průměrně velkou řepu vařím za malého bublání asi hodinu, pak oloupu v míse nebo ve dřezu, nastrouhám, zpracuji.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Da se nastrouhat a spojit s cottage jako pomazanka/salat. Je to dobrý
    KURE
    KURE --- ---
    MART1NKA: imho kdyz ji upeces malo, nestane se nic horšího než že bude tvrdá, repa se da jist i syrova.
    Možná, že když je čerstvá a domácí, tak by stálo za to ji ochutnat syrovou :)
    na tenoucky platky nebo nastrouhat.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KURE: ja tiez kupujem tu hotovu, akurat ked to uz mama vypestovala a poslala, tak to nechcem dat zizalam :D
    KURE
    KURE --- ---
    MART1NKA: na 150-160° cca hodinu a pul až dvě podle velikosti a nalady. Daval k pekáči s kuretem. Ktery takhle peču.

Ted jsem kouknul na internet a tam pisou ze repu pecou na 200, to jsem nikdy nedělal, ale treba je to tak lepsi. Nemam pocit že ta moje repa byla nejak nepřijemě tvrda ale jak jsem psal, už roky kupuju tu predvarenou.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KURE: Ja tych bulvi mam 6, chcem to potencialne spracovat naraz.
    Jak poznam, ze to je upecene? Na kolko to peciete?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MART1NKA: ja je vetsinou upecu cely neloupany v alobalu a pak to svlines jak rajce zpareny. A az pak krajim
    KURE
    KURE --- ---
    ja to delam opačně. obalim do alobalu hodim do trouby (idealne s necim jinym at nepeču samotny dve bulvy) upeču, počkam až zchladne, oloupu a nakrajim.

a bud karpaco, ala Iltu, nebo kosticky a pridat do salatu ala šopák,

nebo hummus
    Hummus z červené řepy | zdravefitrecepty.cz
    https://www.zdravefitrecepty.cz/recept/hummus-z-cervene-repy

ale uprimně mě tohle zpracovani řepy sere, takže kupuju řepu oloupanou a předvařenou v igelitu v lidlu :D
    a loupani repy znamena ze budes mit fialovy ruce. delam to v dřezu abych co nejmin nacakal kolem. je to špinava prace :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ILTU: loupes to? mam to predvarit? ono je to sakra tvrde :D
    ILTU
    ILTU --- ---
    ILTU: Pochopitelně oloupat.
    ILTU
    ILTU --- ---
    MART1NKA: Nakrájet na platky, pokapat olivovým olejem, posypat oblíbeným kořením a upéct v troubě. Podávat s balkánským/kozím/fetou, i lučina by šla.
    Velká dobrota.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    matka mi poslala cerstvu cervenu repu. co s nou mam robit.
    idealne, aby to nezasralo uplne celu kuchynu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam