• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici


    Pouze pro NYXáky je zde k dispozici FTP s notama pro vzájemné vyměňování



    Pokud budete uploadovat své noty, uvádějte tam prosím celé názvy skladeb, nejlíp včetně autora (i když to bude v adresáři s autorem).
    Soubory, co patří k sobě, házejte do archivu (zip).
    rozbalit záhlaví
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MISERY: To sice ne, ale existují knihovny, které mají hudebniny, no ne? A kopírka se nějaká vždycky najde...
    MISERY
    MISERY --- ---
    Hmmm nepracujete nekdo v hudebninach? Nejlepe v nejakych, kde je hned vedle copy centrum? :-)))
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MISERY: No nejen ti... nepřej si vědět, kolik berou třeba orchestrální hráči, ale třeba i sólisté v opeře. Jeden by zaplakal...
    MISERY
    MISERY --- ---
    GOBERS: Ja vim no :( Ach jo...co si clovek neokopiruje, to fakt nema....jako kdyby muzikanti byli nejak extra bohati....teda ti, co maji hudbu spis jako konicek.....GRRRRR!
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MISERY: Noty jsou obecně odporně předražené...:-(((
    MISERY
    MISERY --- ---
    Hmm sem koukala, jestli tam nemaj naky noty od Tori Amos, ze bych koupila kamosce, ale.....dat pet stovek za noty.... :-///
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    SAJAGI: Tak si budu Preisnera objednávat z Velké Británie .. nechce se někdo s něčím připojit, ať neplatím poštovné ? (potřebuju nákup za cca 20 Euro)
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    Nemáte někdo v jakékoliv (pdf, papír, snad i midi) podobě noty k 10 Latwych utworow na Fortepian (10 Lehkých skladeb pro piano, 10 Easy Pieces for Piano) od Zbigniewa Preisnera ?
    CARLOS
    CARLOS --- ---
    GOBERS: Tak já se Ti zeptám ;)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    CARLOS: Nu, já ho neznám osobně, ale sleduju pražské koncertní dění...;-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    RAVENIUZ: Nu, však přesně to říkám, není to náhražka, je to jiný nástroj, totéž platí pochopitelně i s varhanama. Vždyť zvukově nejdou pořádně porovnávat ani akustické klavíry mezi sebou. Steinway zní jinak než Bösendorfer, nemluvě už o klavírech historických, nebo hammerklavieru, což už je v podstatě jiný nástroj...
    CARLOS
    CARLOS --- ---
    GOBERS: Přesně tak ;) Tak se ho na to můžeš zeptat... ;)))
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    co sa tyka stage pian a akustickych klavirov je imho nezmysel ich porovnavat. akusticky klavir ako taky nejde nahradit nicim. vsetky digitalne klavire su len kompromisom... cenovym, rozmerovym, praktickym (ozvucenie, sluchatka, midi...). pri sucasnej technike vsak tieto kompromisy vedia poskytnut velmi slusny klavirny support, aj mechanicky, aj zvukovo (kto si vyskusal napr. claviu nord stage, vie o com...).
    ja napr. cvicim striedavo na yamahe s80 a p90 (jedno mam doma, jedno v skusobni) a som uplne spokojny. samozrejme, ale ponorit prsty do velkeho kridla je uplne iny level a totalny balzam... ;)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    CARLOS: Marek Šedivý? ;-) Ad Clavinova - moderní klavír sice není úplně moje parketa (to je drzost, přiznat to v tomto klubu, že? :-D), ale co jsem jí měl párkrát pod rukama, tak to vůbec nebylo zlé. Docela by mě zajímalo slyšet od někoho, kdo jí má a hraje na ní často, jaké rozdíly pociťuje v úhozu oproti velkému klavíru.
    MISERY
    MISERY --- ---
    CARLOS: Jako ja mam taky eletrickyho Rolanda za 40k, tenkrat jsem si ho koupila, protoze me nebavilo porad znova a znova nechavat ladit normalni piano. A ted, kdyz bydlim u pritele, tak jsem rada, ze se mi sem vejde ten Roland, ale jakmile budu mit prilezitost jit zase do klasiky, tak pujdu, protoze se hudbou nezivim a zivit (pravdepodobne) nebudu, ale mam to jako konicek a odreagovani a proste klasickej klavir potesi ucho vic :-)
    CARLOS
    CARLOS --- ---
    MISERY: No třebamůj kamarád je exkluzivní klavírista (před čtrnácti dnama hrál v Rudolfinu s PKO Šostakovičův klavírák) a doma má Clavinovu...samozřejmě chodí cvičit do školy na piana, ale doma cvičí na tomhle a docela si to chválí...
    Já osobně mám kromě klasickýho klavíru doma Yamahu za 20, jiný kafe to samozřejmě je, ale tu nemám na cvičení, ale na skládání...a tam mi o nějakej super věrnej úhoz nejde. Kladívková mechanika to je...a to mi stačí.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MISERY: Nu, "ono" (čili totožné) to nebude nikdy, to je pochopitelné. Není to náhražka, je to jiný nástroj, který má své plusy i mínusy.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    BEN20UK: Což je principielně vždy pitomost! Myslím, že každé nahrazení je chybou. Ale když bych měl volit mezi variantou přestavba varhan s nějakou zvláštní dispozicí (aby byly použitelné pro běžný provoz) nebo ponechání dispozice + elektrický nástroj, tak volím jednoznačně druhou alternativu.
    MISERY
    MISERY --- ---
    GOBERS: Jasne no, ale na druhou stranu...IMHO to bude neco podobnyho jako s elektronickym klavirem. Oprav mne, jestli se mylim.
    Muzes si koupit elektronicky piano treba za 200 tisic, ale stejne TO NEBUDE ONO. Alespon zatim ne.
    BEN20UK
    BEN20UK --- ---
    GOBERS: Stejne to nebude nikdy uz z principu uplne ono, fajnsmekr to pozna, ale uznavam, ze timhle se ma smysl zabyvat jen v pripade uvazovani o nahrade opravdu kvalitnich varhan v dobrem stavu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam