• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    Hola, potreboval bych pomoct s jednou skladbou, kterou se momentalne snazim naucit. Najdete ji zde :
    http://www.youtube.com/watch?v=rn6c1u_T_HI
    Problem je takovy, ze k ni neexistuji noty (slozil ji ten typek z toho youtubu a noty nikdy nevydal), tak se ji snazim naucit pouze z odposlechu. Uspesne se mi podarilo reprodukovat prvni temer tri minuty skladby, ale pak jsem se dostal do uzkych. V case 2:41-3:22 je pasaz, kterou za boha nemuzu "dekodovat" :) V te pasazi je leva ruka jasna a jednoducha a pokud se nepletu tak hraje levou C,G,C a pak A,E,H, (toto se v te skladbe vyskytuje mnohokrat, tak snad v tom chybu nedelam) ale nejak nemuzu odhlalit jake akordy hraje pravou rukou. Byl bych vam moc vdecny, kdyby jste na to nekdo, kdo mate dobre usi mohl mrknou a napsat mi co on to vlastne macka. Dal za touto pasazi uz zas jedu normalne a dokazu to rozpoznat sam, ale tato pasaz, ve ktere je najednou souzvuk vicera klaves najednou mi nejak me usi nezvladaji, ovsem neda mi to a musim rozlousknout i tuto cast, ktera je prave jednou z nejlepsich pasazi cele skladby. Tak predem diky ! :)
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    ARZA: Co treba tohle ?
    http://fliiby.com/file/208090/19brj6e4ao.html
    Jen jsem zadal do googlu "Dream on Aerosmith piano music sheet" a naslo mi to plno odkazu. Vybral jsem tento, protoze to jde prohlizet primo z webu (je potreba mit nainstalovany Adobe Flash Player) a taky je tam dole odkaz na stazeni ve formatu PDF. Snad to pomuze :)
    ARZA
    ARZA --- ---
    Já zase za boha nemůžu sehnat noty na Dream on od Aerosmith ... :(
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    (btw. pro ty, kdo by si vzpomněli, že jsem tu kdysi měl ftp server pro noty - ano, je to tak .. server vyhořel s oběma diskama v RAIDu)
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    Tak tedy spoiler. Pokud by to někdo mohl hodit do záhlaví, byl bych mu velmi vděčný. Vzhledem k tomu, že v budoucnu budou noty patrně všechny na jednom serveru (aby se zamezilo nefungujícím odkazům), klub je a zůstane pouze privátní. Nedělám si iluze, že je to legální. Kdo bude mít zájem o přístup, pište do pošty, práva na 99% udělím.

    [ Anime Soundtracks - Noty ]

    Obsah klubu je doufám zřejmý =)
    HUSOKACHNA
    HUSOKACHNA --- ---
    Hledam učitele/ku klavíru. Jsem naprostý začátečník a doma v praze v paneláku mam jen klávesy. Mám za sebou několik let hry na flétnu, tři roky kytary
    a dva roky trubky. Již více jak čtyři roky ale na žádný nástroj nehraji a z hudební nauky jsem takřka vše zapomněl. Praha 4 u me doma na klávesy, ale raději u Vás na klavír. 200,-/hod. max. Díky za nabidky.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    CORNELA: tak ja vim ::D


    JIRAS111: proboha ::D jenom to ne. A prosim o toleranci vuci konzervatori, jak by asi meli hrat ti na HAMU a JAMU?
    JIRAS111
    JIRAS111 --- ---
    CORNELA: z cehoz ovsem vyplyva, ze na konzervatori, vzhledem ke sve technicke dokonalosti oproti beznym smrtelnikum, by meli vsichni zvladat hrat i s urizlejma malickama minimalne stejne dokonale jako bezny smrtelnik deseti :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    NIMUI: no levou rukou jo (ackoliv jsem pravak), ale ta prava je takova jako...ano zahraju, ale za kraje klaves
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    CORNELA: a navic vsichni neklaviristi tam maji povinny klavir - takze taky resi stejne problemy...
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    CORNELA: vsak to rikam ja, ze konzerva je nekde jinde, a rozsah tam nevadi.

    A ten rachmaninov :-D ono se to nehraje v originale, ale v hratelnych upravach, taky bych to zahrala i s tou malou rukou, ale neni to original (ten se da mimochodem i spatne sehnat), jsou to vsechno revize...


    MISERY: zalezi na fyzickych dispozicich, ale pokud je primerene siroka dlan, tak decima by mela jit - pokud se to rozpeti cvici, neni to o tom, co je jen tak pohodlne...
    JIRAS111
    JIRAS111 --- ---
    CORNELA: v cem je konzervator na jiny urovni ? taky se tam hraje na klavir ne... sice mozna casteji, ale jinak klaviatura je stejna, rozmer klavesy taky, takze i ten rozsah co clovek potrebuje je stejnej jako kdekoliv jinde...
    MISERY
    MISERY --- ---
    NIMUI: No ja nevim, ja teda merim 175cm a decimu nedam, nonu max.
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    CORNELA: decima je optimum, viac mi pripada nevyuzitelne. zahrat decimu v kazdej tonine je ale dost potrebne. neviem ako v klasike, ale v jazze je to priam nutnost.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    MISERY: muze dosahnout, ale rozhodne tohle neni v zadnem pripade rozhoujici predpoklad!


    CORNELA: bezna je decima - tedy oktava+ tri.
    Ale ja byla na konzervatori a vetsina slecen dala nonu. jenze vsechny jsem meli mezi 150 a 160cm vysku :-) jinak je u prumerne ysokeho cloveka fkticky bezna decima - tedy, pokud cvici. Protoze to je jako gymnastika. kdyz clovek cvici, provaz udela a nohama dosahne dal. kdyz necvici, neudela. Pokud se cvici na klavir vsechyn typy techniky, potom se roztahuji svaly dlane i meziprstove vazy bo co tam je :-)
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    CORNELA: jo, mel - a zrejme diky jakesi chorobe, tedy fyziognomicke anomalii - podobne jako paganini.

    znate? :D
    http://www.youtube.com/watch?v=ifKKlhYF53w&feature=related
    JIRAS111
    JIRAS111 --- ---
    CORNELA: nevim tedy jsem li nejaky abnormal, ale deset tonu od cecka do dalsiho ecka mi nedela problem.. a vim ze tu oktavu jsem mel, sic s problemy, ale vzdycky...
    MISERY: a tak ono to nemelo vyznit, ze se neda s mensim rozsahem hrat, jen to muze byt hendikep stejne jako u toho plavani trea, samosebou jinak to je vsechno otazkou drillu a talentu, hale jako dite jsem byl na koncerte, kde tehda hraly slepy japonsky deti improvizace na urcity zadani par tonu od nekoho z publika, a co ty deti tenkrat predvadely, to nechapu a nezahraju do dneska...jinak samosebou by u ditete, ktere ma zajem!!! hrat, nemela byt ucitelka tou, kdo ho bude od hrani odrazovat...
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    MISERY: sice jsem zacla hrat na klavir az ve treti tride, ale uz tehdy u prijimacek se mi divala moje ruska ucitelka na dlan a prohmatavala mi ji, potom mi po letech rekla, ze me stejne prijala jenom kvuli tomu, ze jsem se pekne smala 8). jinak muj rozsah se od treti tridy vyrazne nezmenil... v prave ruce oktavu hodne spatne ovladam a v leve obcas i nonu 8)
    MISERY
    MISERY --- ---
    JIRAS111: ale rekni mi, kdo v sesti letech dosahne na celou oktavu? Samozrejme, ze ted ma kamarad ruku jeste vetsi nez ja...
    Me to proste prijde blbost, hodnotit diteti propozice tela, kdyz se vyviji. To mozna pozna spickovy ortoped, jak dite poroste, ale ne naka ucitelka ze ZUSky.

    A i kdyby, tuhle jsem mezi svatkama koukala na televizi a tam byla reklama s tou holkou, co nema jednu nohu a plavala na olympiade.
    JIRAS111
    JIRAS111 --- ---
    MISERY: a tak hrat se da i s jednou rukou ukazovakem, ale kdyz nema rozsah ani oktavu, tak si myslim, ze je vhodnejsi vybrat jiny nastroj...taky nebudes hrat ledni hokej, kdyz ti bude chybet noha, ale trebas sachy..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam