GOBLIN: Za tuhle cenu uz bych radsi sel do toho zminovaneho "stage", jestli to spravne chapu, takovy to elektronicky piano jako celej stolecek, zkousel jsem nejaky v Yamaha shopu a za 18k (nevim presne jaky typ to byl, ale byl tutove nejlevnejsi co tam meli) se mi zdal docela pouzitelnej na cviceni vedle akustickyho piana pro nocni hodiny bych o nem treba i uvazoval jako o alternative silent systemu.
Jinak, moje piano jsem nakonec vyresil tak, ze jsem vyuzil super stesti v nabidce od nejakeho bohateho cecha, kterej se zbavoval krasneho rodinneho mezivalecneho Forstera, hledal spis nekoho, kdo k tomu bude mit vztah, nez penize, po ohlednuti odbornikem jsem ho koupil za deset tisic, pricemz hodnota alespon 4 nasobna, ted ma vnitrek na generalce a uz se hrozne tesim az si budu moct hrat na mem vlastnim nastroji v mem pokoji :)
Co se silent systemu tyce, zatim jsem si poridil poradny koberec, a zjistil, ze sousedi ze strany maji odhlucneni, takze jedine, co budu muset zkouset je sousedy dolu, pokud to bude slyset moc, tak teprve asi bude smysl premyslet o silent systemu, zjistil jsem totiz, po dukladnejsim vyzkouseni v tom Yamaha shopu, kde jeden maji, ze kdyz je ten silent system zapnuty, ten senzor zastavuje ty klapky 'niz' nez by delaly struny, a take se to od toho senzoru tak 'neodrazi' takze to hrani je takove trochu jak hrat do koberce.