• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    MANCINI
    MANCINI --- ---
    Mimochodem, shanim novy elektronicky klavir a zatim se mi libi Clavinova CLP-370. Mate tipy na neco, co by me mohlo v teto cenove relaci taky zajimat? Nestojim o 1000 zvuku a efektu, ale chci co nejvernejsi mechaniku a zvuk klaviru.

Diky za tipy
    EXKYBORG
    EXKYBORG --- ---
    Prosim, nemate niekdo kadenciu Mozartoveho 21. klavirneho konceru - C dur (467) od Fazil Saya?
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    MANCINI: ja ti toho korga klidne pohlidam, nez ho prodas :)
    MANCINI
    MANCINI --- ---
    ESTEN: To urcite prodam kolem konce roku, protoze si kupuju darek k Vanocum a nemam ho kam dat :-))
    MANCINI
    MANCINI --- ---
    MARWIN_KOVAREX: Dobra otazka :-) ... ma za sebou rok a kousek domaciho hrani a novej stoji nejakejch 26K.

Podle me neco kolem 20K je ferova cena ...
    MARWIN_KOVAREX
    MARWIN_KOVAREX --- ---
    MANCINI: Cena?
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    MANCINI: kdybys ho neudal a prodaval jeste tak za pul roku, tak se ozvi, treba uz na nej budu mit .)
    MANCINI
    MANCINI --- ---
    Prodavam bilej KORG LP-350 ve skvelym stavu ... mate nekdo zajem?

Digital Piano | MIDI | Korg LP-350
    http://www.korg.com/product.aspx?pd=440
    MATEJAK
    MATEJAK --- ---
    PETUL_KA: Tak jsem se nakonec rozhodl pro FOX 2171, a byl bych rad, kdyby jste mi dali opet nejake nazory.
    F0N
    F0N --- ---
    Mate prosim niekto nieco od Psich vojakov? Cokolvek. Nenasiel som nic okrem zakladnych akordov.
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    GOBLIN: co něco takového? http://hudebni-dum.cz/good.php?goodId:3318|-Yamaha-YDP-S31
    Už ho mám doma a jsem nadmíru spokojená. Dynamika úhozu, nastavení hlasitosti, 3 pedály, možnost připojení k PC, ...
    Já ale hraju jen pro radost, takže by to chtělo názor odborníka, zda je tento klavír dostačující pro i tvé potřeby :)
    MARWIN_KOVAREX
    MARWIN_KOVAREX --- ---
    GOBLIN: V tom pripade asi neni co resit, ale ja si nedavno tyhle "placky" zkousel nekde v kramu, a prislo mi to uplne nepouzitelny, vcetne tech co staly 100-200 tisic.

To stoleckovy elektronicky piano ma samozrejme i vyvod ven.
    GOBLIN
    GOBLIN --- ---
    MARWIN_KOVAREX: ja premyslim jen o stage pianu (ne klasickem pianu), nemam na nic jineho prostor a vyzaduji od toho mobilitu, krom toho od toho pozaduji elektronicke vystupy :)
    MARWIN_KOVAREX
    MARWIN_KOVAREX --- ---
    GOBLIN: Za tuhle cenu uz bych radsi sel do toho zminovaneho "stage", jestli to spravne chapu, takovy to elektronicky piano jako celej stolecek, zkousel jsem nejaky v Yamaha shopu a za 18k (nevim presne jaky typ to byl, ale byl tutove nejlevnejsi co tam meli) se mi zdal docela pouzitelnej na cviceni vedle akustickyho piana pro nocni hodiny bych o nem treba i uvazoval jako o alternative silent systemu.

Jinak, moje piano jsem nakonec vyresil tak, ze jsem vyuzil super stesti v nabidce od nejakeho bohateho cecha, kterej se zbavoval krasneho rodinneho mezivalecneho Forstera, hledal spis nekoho, kdo k tomu bude mit vztah, nez penize, po ohlednuti odbornikem jsem ho koupil za deset tisic, pricemz hodnota alespon 4 nasobna, ted ma vnitrek na generalce a uz se hrozne tesim az si budu moct hrat na mem vlastnim nastroji v mem pokoji :)

Co se silent systemu tyce, zatim jsem si poridil poradny koberec, a zjistil, ze sousedi ze strany maji odhlucneni, takze jedine, co budu muset zkouset je sousedy dolu, pokud to bude slyset moc, tak teprve asi bude smysl premyslet o silent systemu, zjistil jsem totiz, po dukladnejsim vyzkouseni v tom Yamaha shopu, kde jeden maji, ze kdyz je ten silent system zapnuty, ten senzor zastavuje ty klapky 'niz' nez by delaly struny, a take se to od toho senzoru tak 'neodrazi' takze to hrani je takove trochu jak hrat do koberce.
    GOBLIN
    GOBLIN --- ---
    JIKE, RAVENIUZ: dekuji za rady

Zkusime to jeste jinak. Jake jsou minimalni pozadavky na nastroj, na ktery se lze bez vaznejsich obtizi ucit hrat. S ohledem na to, ze by to bylo treba docasne reseni a pripadne bych casem treba upgradoval.

Pozadavky jak razu potrebnych vlastnosti tak cenove :)

A jeste jeden dotaz: http://midi.cz/ShowUser.aspx?i=8295&m=ca tohle uz predpokladam je dostacujici :)
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    CORNELA: klikni download. ak ho nahodou nevidis, tak si vytvor konto, uploadni tam akykolvek pdf file, akoze nieco ponukas, a malo by to ist.
    scribd je velka vec, na noty, na texty, na hocico. dufam, ze vydrzi co najdlhsie.
    ABAYO
    ABAYO --- ---
    CORNELA: ulozit jako
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    GOBLIN: nastroj z kategorie stage piano (kladivkova mechanika, aspon jej simulacia), desat tisich je dost nizka hranica, ale treba sledovat midi.cz kde sa moze za taku cenu objavit second hand.
    JIKE
    JIKE --- ---
    GOBLIN: čus Gobline. hele mám jedinou radu. prachy jsou problém, ale musíš vědět co a jak. je to asi 8 let, a dal jsem za CASIO s dynamikou ve dřevě asi 42tis hraje krásně, na tu dobu.
    tedy pokud ti to za to stojí, peníze nesmí být problémem.
    Pokud neseženeš z druhý ruky atp...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam