• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici


    Pouze pro NYXáky je zde k dispozici FTP s notama pro vzájemné vyměňování



    Pokud budete uploadovat své noty, uvádějte tam prosím celé názvy skladeb, nejlíp včetně autora (i když to bude v adresáři s autorem).
    Soubory, co patří k sobě, házejte do archivu (zip).
    rozbalit záhlaví
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    KRTINKA: Tu BGS nedoporučuji... pokud k tomu není potřebně vzdělaný učitel, tak z této školy je fajn jen pár skladeb a závěrečné čtyrřučky. Výklad techniky hry je ale překroucená jinak geniální příručka Kurzova... Ale bohužel, i fotky jsou zavádějící. Také kritika toho, že se zde jede velmi dlouho pouze s houslovým klíčem v obou rukách, je oprávněná, je to zbytečné podceňování žáků a přibírat po téměř třech letech basový klíč je větší problém, než s ním počítat od prvního roku...
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    ahoj klavíristi,
    scháním dvě učebnice pro začátečníky:

    Novou klavírní školu
    Nová klavírní škola 1 - Z.Janžurová, M. Borová | noty na klavír, na kytaru, písničky, akordy, zpěvníky, pesničky
    http://www.enoty.eu/nova-klavirni-skola-1-zjanzurova-m-borova-2880

    a Klavírní školu pro začátečníky
    Klavírní škola pro začátečníky - BGS | nakladatelství | Hudební Dům - Hudební nástroje
    http://www.hudebni-dum.cz/good.php?goodId:700%7CKlavirni-skola-pro-zacatecniky

    Nenajdete někdo doma?
    Odkoupím.

    díky a ať to hraje :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    REPLIKANT: Tak vtomto případě, můžeš zkusit antistatický hadr.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Lehce vodou navlhčeným hadrem.
    MANCINI
    MANCINI --- ---
    Ahoj, cim cistite cerny lak na klavirech? Vsechno, co jsem doma zkousel mi na tom nechava takovy hnusny smouhy ... idealne chci neco antistatickyho
    dik
    JANIS
    JANIS --- ---
    Ahoj, prosim neznate nekoho, kdo rozumi harmoniu? Mela bych zajem o jedno rozbite, ale potrebovala bych, aby nekdo posoudil, v jak moc spatnem stavu je... kolik by stala oprava atd. Dekuju moc.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    KOUMAK: Tak je to paráda, to bez řečí. Ať slouží a hlavně hraje! :)
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    REPLIKANT: No v ČR novej byl za 53k, následně kvůli tomu, že dovezli větší kontejner tak jen cca 46k. Za 40k jsem ho nikde neviděl a ani neslyšel. Hranej prakticky není, ani škrábaneček, všechny klávesy znějí stejně, žádná není "proklapaná", nezkoušel jsem tedy 100% funkcí jako třeba internetová rádia a tak, ale na to já to stejně nemám, že :-) Mám na něj ještě 6 měsíců záruky, takže já myslím... že nabídka co se nedala odmítnout :-) Hlavně NW klaviatura (vlastně GH3 s dřevěnýma klávesama) a slušnej zvuk. procesor, 128 polyfonie, dynamický pedály atd. atd.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    KOUMAK: Cena novýho byla kolik, co sem koukal tak cca kolem 40k. Mno nevim jak to chodí s klavírama, ale čekal bych za použitej možná míň, ale nadruhou stranu, jestli je jako novej a nehranej a líbí se ti, tak bych to už neřešil, konec konců pár tisíc sem tam, když se jedná o kvalitní nástroj v této cenové relaci je fuk, kór když se nový nedá sehnat (nedělam si legraci).
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    PAKOK: Zdá se Vám to moc?
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    PAKOK: neni to tajne, byl z druhe ruky, ale mam dojem, ze nebyl skoro hranej za cenu 35k, velkym "problemem" je barva Mahagon :-)
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    KOUMAK: Za kolik, jestli to není tajné? Kamarádka teď bude shánět něco pro syna a sebe na učení se.
    MANCINI
    MANCINI --- ---
    KOUMAK: to rozhodne nemam ... hraju rok a pul :-)
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    MANCINI: Děkuju. Pořád tomu nemůžu věřit. Nemáš náhodou někde noty na skladby od Georde Winstona ? Mám rád jeho klavír...
    MANCINI
    MANCINI --- ---
    KOUMAK: gratuluju ... mam to samy a je to kraska :-)
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    All: Tak to dopadlo úplně všechno jinak. Naskytla se mně nabídka, která se neodmítá a tak zbývá jen říct "Welcome home baby, welcome home" (Yamaha CLP 370MH)

    Jediný co nechápu je to, že jsem ať jsem hledal jak jsem hledal, nenašel jsem za ty peníze v tom pianu žádnýho učitele :-)))
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    BIGGEMSKI: Děkuju za Tvůj názor...
    BIGGEMSKI
    BIGGEMSKI --- ---
    Hariból. Mám YAMAHU YDP 161 C - dobrá klaviatura ( není tak měkká, tedy simuluje dobře klaviaturu akustického klavíru a efektivne se na ni cvičí ), zvuk taky poměrně navozuje pocit z opravdového piana. Cena v pohodě. Cvičím na něj klasickou hudbu a nestěžuju si.
    Samozřejmě to není jako akustické piáno, takže nevylučuji, že zvuk může v některých momentech esteticky váznout, to nic nemění na tom, že se na nástroji dá zažít i opravdový hudební zážitek.
    Rád naň cvičím polyfonii, jelikož všechny hlasy hezky výrazně vyzní a je možné je sluchem sledovat.
    Hovořil jsem o prvním klavírním rejstříku, ostatní moc nepoužívám, a když, jen tak oddechově, ze zvědavosti. Varhanní rejstřík mi nepřijde moc povedený.
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    RAVENIUZ: No vidíš, ani jsem nečekal takovejhle příspěvěk. Děkuju moc. Doporučuješ Yamahu, hmmm ale moje finance jsou prostě omezený na cca 30k MAX. Do toho seženu v Yamaze jen GH a né GH3 klaviaturu a v Rolandu jen tu PHA II bez escapmentu. Ono to je výsledech mého pátrání ten Roland, já původně přemýšlel o Yamaze P95, lehký, přenostný, stojan na obyč klávesy doma mám takže i bez dalších investic, možná na naučení ideální. Jelikož asi nikdy už nepůjdu do klasického piana, tak nemusím řešit tvorbu tónu atd. Prostě chci hrát pro radost. Dál jsem postoupil k Yamaha YDP-161 kvůli lepší klaviatuře GH (raději upozorňuju, že 500 zvuků a mnoho rytmů není to co hledám). Došel jsem se na ní kouknout a musím říct, že dílensky se mě to moc nelíbilo, pak taky byl ve výběru Kurzweil mark pro two a nakonec i three, ale tam jsem nebyl schopen zjistit jakou klaviaturu to má, ani u distributora, takže jsem si řekl, když výrobce nechce dodat konkrétní informace, tak holt asi není na takové výši aby jsem si ho zasloužil, připadalo mě to jako "nefér" když zákazníka nechá kupovat zajíce v pytli. Zatím jen vybírám a doma cvičím na keyboard, ale je to pech, už tomu vrzaj klávesy a myslím, že si zasloužím lepší nástroj. No a když jsem uviděl toho Rolanda, tak se mně prostě líbil, klaviatura je stále podle mně měkká proti klasickému pianu, ale odezva a zvuk solidní a za cenu 26,5k je i ten Roland malý a vejde se. To je tedy další plus. Nechci říkat "vezmu ho" ale spíše zatím mně zaujal nejvíce, zatím, ještě se chci zaject podívat na toho Kurzweila MPThree, ale to je zatím daleko tak pracuju s tím co vím.

    Ještě jsem chtěl obecně podotknout, že na netu, tedy na českém netu není moc k nalezení právě takováhle diskuze, tam lidi napíšou "chci levné dig pianáno na naučení " a odpovědějí je samozřejmě "kolik do toho chceš vrazit a jdi do Yamahy, tím neprohloupíš" sem tam se ozvou lidi s Korgem a taky i že Casiem neurazíš, ale co jsem si šahal tak nevím nevím. Yamaze se nebráním, ale u toho Rolanda se mě zdál lepší trochu zvuk. Také jsem se dočetl, že Yamaha u takhle "levnějších" nástrojů sampluje pouze každou druhou klávesu a třeba Roland každou atd. atd. Takže tak. :-)
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    KOUMAK: ja mam toho viacero, a viacero dalsich mi rukami preslo. na prenasanie yamahu p 90, na doma yamahu clp 440, v studiu kurzweil pc3, yamahu s80, ci motif xf (ale ten neni kladivkovy). netvdim, ze roland nedokaze dat kvalitny nastroj (nekvalitne nastroje su v kategorii medeli, orla a pod...), ale v danej kategorii by som radsej siahol po yamahe alebo kawai. ak by mi nezalezalo na vahe, a rozmeroch a cene, isiel by som do yamahy cp-1, alebo kawai mp-10.
    a nemam pocit, ze by som rd300 vynasal do nebies. da sa na nej dobre smirovat, to je fakt :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    Neprodáváte někdo tyto noty:

    http://www.muzia.cz/nikolajev-adie-russische-klavierschule-band-2sik-2-2116 ?
    Nebo zde:
    DIE RUSSISCHE KLAVIERSCHULE 2 | eNoty.eu - noty, hudba, písničky, akordy, texty, melodie
    http://www.enoty.eu/die-russische-klavierschule-2-3992
    Ruská klavírní škola je dvoudílná publikace, která Vám nabízí možnost poodhalit tajemství slavné ruské klavírní školy, která dala světu mnoho výborných klavíristů. Jazykové provedení publikace je v němčině, ale textu je zde velmi málo a většina v sešitě uvedených cvičení a skladeb je bez jakýchkoliv komentářů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam