• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FIFI: my máme klavír (pianino) v obýváku a musela jsem se rozhodovat, jestli klavír nebo krb, obojí bych tam nedostala. Vyhrál klavír :)
    U nás (zatím) hraju jen já a i to jen málo, ale batole to zbožňuje (můj nejvděčnější posluchač), tak doufám, že časem by mohl sám začít chtít hrát. Teoreticky bych mohla mít pianino i v pracovně/knihovně, ale nějak mám ten klavír v obývacím pokoji zafixovaný jako "něco, co mají v dobrých rodinách" - přestože vlastně v celé rodině nikdo klavír nemá.
    FIFI
    FIFI --- ---
    Moje dcera hraje podle mne tak nejak normalne, samozrejme neni zadny virtuoz, prehravky pro rodice asi stresuji hodne deti, ale nejak to zvlada, tady je kousek: http://www.youtube.com/watch?v=LPeIYMWsq8Q

    Mozna to v dome udelame jak pise NIMUI: v jednom vedlejsim pokoji v prizemi, ktery je planovan jako takovy treba pro navstevu. Domek totiz bude maly a v tom obyvaku nam tvrdej, ze kdyz tam bude jidelni kout a nejaka sedacka, ze klavir, ac digitalni, ze by tam prekazel. Tak jsem z toho byla trochu rozpacita, ale tohle digitalni se da opravdu behem par minut premistit (kdyz by bylo potreba treba prave na koledy apod.)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MISERY: dcera na něj hraje, proto ho máme...pokud jde o mě, tak pro mě to byla v dětství velmi nepříjemná zkušenost a rozhodně bych si ho sama domů nikdy nepořídila. nicméně když doma je, tak něj občas sama pro sebe ráda hraju. jen prostě nesnáším veřejné produkce jakéhokoliv rázu....od dětství dosud....v hudebce to nikdy nepochopili a když tě tak čtu, tak někteří to zjevně nechápou dosud...nicméně dneska mi to je už jedno....já se tomu vystavovat nemusím a pokud si to mé děti nebudou vyloženě přát, tak je tomu taky vystavovat nebudu.
    MISERY
    MISERY --- ---
    MEDVED007: Já se někdy divím, že vůbec máte doma klavír, tedy podle toho, co píšeš. Já mám zkušenost naprosto odlišnou, kdekoliv jsem zahrála, tak byli posluchači nadšení a ani bych neřekla, že to od těch lidí byla falešná slušnost, protože kdyby se jim to nelíbilo, tak by se nedožadovali dalšího a dalšího hraní. A to prosím zdaleka nejsem klavírní virtuoz.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    FIFI: kamarádka mi před koupí radila, že nejlepší místo je obývák, že to je centrum domu a děti na něj tím pádem i často hrají, když ho mají na očích....na druhou stranu já obýváku klavír zažila jako dítě a nebylo to nic moc....občas se prostě ty činnosti tloukly....navíc to byl klasický klavír, žádné ztlumení nebo sluchátka nepřipadaly v úvahu :-) já se přiklonila k tomu, že klavír je nahoře v patře, momentálně ho máme v ložnici, která je ale hodně velká a nijak tam nevadí, ale do budoucna se přestěhuje do pokoje dcery....až tedy zrušíme hernu a děti v pokojích rozdělíme. rodinné muzicírování provozujeme jen jako rodina bez návštěv a je nám tudíž fuk, že je to v ložnici....osobně jsem od dětství po zkušenostech velkým nepřítelem produkcí pro návštěvy a svoje děti tomu nehodlám vystavovat. je to trapné pro všechny.....děti to stresuje a dospělé prudí.
    MISERY
    MISERY --- ---
    FIFI: A co to nechat na dceři? Jestli jí doteď nevadilo cvičit v obýváku, tak by jí to nemuselo vadit i nadále, ale probrala bych to s ní a pokud by byla raději, kdyby klavír měla u sebe v pokoji, tak bych jí vyhověla. A pokud by měla přijít rodinná sešlost nebo Vánoce, tak bych přesunula klavír na tu chvíli do obýváku, jak píše NIMUI.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    FIFI: Tak ještě zvažte, zda nějak nerozdělit např. posuvnou příčkou pokoje - je fajn se někdy sejít. Ale i ten klid je třeba. A to i pro rodinu, chce-li v obýváku dělat něco jiného, k čemu se cvičení na klavír moc nehodí... Záleží, kolik máte prostoru. Jesli je možné mít klavír v jiné místnosti, který také může fungovat jako případně společenská (např. hostinský pokoj? Kuchyňský prostor oddělitelný od obýváku? obyvatelná chodba? Zasklená zimní terasa?... Nebo nechte klavír dítěti v pokoji a pro společné muzucírování zachovejte KORG a občas je umístěte do obýváku... :-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    MISERY:
    MEDVED007: ja se jdu zrovna na tohle zeptat. Kam byste umistili klavir v rod. dome?
    U nas hraje dcera (12 let), uci se sedmym rokem, mame zatim byt a KORG se spravnym uhozem (ucitelka ZUsky se na nej byla hned ze zacatku podivat a schvalila to) v obyvaku, muze si to dat na sluchatka, ztlumit zvuk apod., ale je to pokoj, ktery se sousedy nesousedi a nikomu hrani nevadi.
    Druhe dite hraje na pricnou fletnu a do letoska hrala dcera i na zobcovou a altovou fletnu a to tedy bylo v pokojich, kde bezne sousedi na zdi mlatili, takze jsem pak deti posilala cvicit do obyvaku, ktery s nikym z boku nesousedi, popr. do kuchyne, kde to taky nikomu nevadilo. Syn s prickou hraje tak max. do 20,15 hodin, dele by nas asi vynesli v zubech.

    Ted ovsem resim ten budouci dum, z hlediska zvuku je to samozrejme jedno, ale jde mi o to, ze jsem si myslela, ze by klavir mel byt prave v obyvaku, v "centru rodiny", tak, aby se rodina sesla u klaviru a treba se zpivalo, druhe dite muze hrat na svuj nastroj atp. Ale nevim, zda neni prave vhodnejsi dat klavir do jine mistnosti, kde bude mit dite klid na cviceni (my mu s klavirem vubec neporadime, umi nejlepe z cele rodiny).

    Co myslite?
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Moc se v tom tedy nevyznam, ale nestaci proste napsat gogolovi?
    Ladící klíč na piano K&M 166 hvězdice - YAMAMUSIC Slováček Praha, hudební nástroje nejen YAMAHA
    http://dhn.cz/ladici-klic-na-piano-km-166-hvezdice-17028
    MISERY
    MISERY --- ---
    My jsme si ho vysoustružili, jestli se dá koupit, to nevím.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    BASOFON: To by mě taky zajímalo, rozlaďuje se pořád jedna nová struna, zrovna C3... podobnej problém.
    BASOFON
    BASOFON --- ---
    Nevíte někdo, zdali se dá jednoduše v obchodě s hudebními nástroji sehnat ladicí klíč na piano? Rozladily se mi trochu 2 struny a nechci kvůli tomu volat ladiče. Kombinačky jsou bohužel moc velký. Dík
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    MYSKAZBRISKA: Objednavam si teda vacsinou od Talacka, pripadne hladam (zdarma) na nete. Mozno by som skusila tu: http://www.bookdepository.com/Piano-Works-1994-2003-Yann-Tiersen/9790215202979 - kupujem tam len knihy, postovne zdarma, ci je vyhodna cena posud sama.

    Podla ISBN je to toto: http://www.forsyths.co.uk/sheet-music/composers-t/106887-yann-tiersen-piano-works-1994-2003-9790215202979.html
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    Ahoj, neznáte nějaký internetový obchod s notami nebo kamenný obchod v Praze, kdy by měli na skladu Piano Works od Yanna Tiersena? (Asi dvakrát jsem se pokoušela je objednat z Talacka (http://www.talacko.cz/index.php), ale nikdy jim ze zahraničí nějak nepřišly)
    VITI
    VITI --- ---
    REPLIKANT: :-) doufam, ze plati smajlik na konci vety :-) jinak je to dost zvrhla myslenka ;-)
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    MEDVED007: Já také v paneláku hrála 12 let v nejlepších letech 3-5 hodin denně a nějak se to dalo - jen jsem se domluvila, že nebudu hrát od doby večerních zpráv a v době, kdy sousedi dávali po obědě spát mimčo... Vše je o domluvě.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Ono taky hodně záleží jak kdo cvičí, když si držíš rytmus, tak i nekonečné opakování pěkného motivu nemusí tolik vadit, ale když někdo necitlivě pořád mění rytmus a nedohrává a tak, tak věřim že sousedům můžou často bouchnout saze ;)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    CORNELA: ty bláho, 4 hodiny denně, to se divím, že tě sousedi nevynesli v zubech :-O bydlela jsem až do svých 33 let v paneláku, ale naši sousedi byli vesměs zcela v pohodě....
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Co se stran motivace týče, tak vidim jak moje matka přistupuje k neteři, strašně si přející aby se Nila realizovala v hudbě a v tanci vůbec, často adoruje jakýkoliv projev 5ti leté slečinky, která je hodně vnímavá, a poslední dobou je to tak, že třeba včera se vrátila z muzikálu Popelky, a pořád si "pozpěvovala" nějaký úryvky, jelikož matka není žádný velký hudení talent, moc to u netře kvitovala "že si to tak pěkně pamatuje a skvěle zpívá", což nebyla pravda, bylo to doslova kňučení a intonace jenom tak lítala sem tam... Co teď, v momentě, kdy nejde vysloveně o lekci zpěvu, nemá cenu zasahovat a "kazit" dobrou náladu, ale nadruhou stranu, si pak takovej špunt může myslet, že to jeho jekotání je pěkný, což není. Co stim? Třeba na piáno už bezhlavě nešahá a nemlátí o stošest (což byli tendence zezačátku), důrazně vždy zasáhnu, a začnu historku o tom, že když to neladí, tak to piáno moc bolí, a brečí, že má rádo dobré zacházení a libozvučné tóny, neteř hned spozorněla a už piánu "neubližuje", nýbrž se snaží pochopit co tam strejda dělá, a zjišťuje, že tanec je pro ni mnohem snaží sebevyjádření.
    VITI
    VITI --- ---
    CORNELA: nechci obtezovat sousedy (na oplatku to same ocekavam od nich ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam