MISERY:
MEDVED007: ja se jdu zrovna na tohle zeptat. Kam byste umistili klavir v rod. dome?
U nas hraje dcera (12 let), uci se sedmym rokem, mame zatim byt a KORG se spravnym uhozem (ucitelka ZUsky se na nej byla hned ze zacatku podivat a schvalila to) v obyvaku, muze si to dat na sluchatka, ztlumit zvuk apod., ale je to pokoj, ktery se sousedy nesousedi a nikomu hrani nevadi.
Druhe dite hraje na pricnou fletnu a do letoska hrala dcera i na zobcovou a altovou fletnu a to tedy bylo v pokojich, kde bezne sousedi na zdi mlatili, takze jsem pak deti posilala cvicit do obyvaku, ktery s nikym z boku nesousedi, popr. do kuchyne, kde to taky nikomu nevadilo. Syn s prickou hraje tak max. do 20,15 hodin, dele by nas asi vynesli v zubech.
Ted ovsem resim ten budouci dum, z hlediska zvuku je to samozrejme jedno, ale jde mi o to, ze jsem si myslela, ze by klavir mel byt prave v obyvaku, v "centru rodiny", tak, aby se rodina sesla u klaviru a treba se zpivalo, druhe dite muze hrat na svuj nastroj atp. Ale nevim, zda neni prave vhodnejsi dat klavir do jine mistnosti, kde bude mit dite klid na cviceni (my mu s klavirem vubec neporadime, umi nejlepe z cele rodiny).
Co myslite?