• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    MISERY
    MISERY --- ---
    MICKEY_MOUSE: Pokud to beres vazne a podle toho, co pises, tak to vazne beres, tak se ti to opravdu drive nebo pozdeji bude hodit ;-)
    MISERY
    MISERY --- ---
    A ja mam mozna trochu pokrivenej pohled, protoze ja chodila na klavir od 4 let, ale ZUSka je az od 1. tridy povinne skolni dochazky, takze kdyz jsem tam nastoupila, tak uz jsem mela za sebou asi 2,5 roku hrani u soukrome ucitelky. Nekolik mych spoluzaku melo pripravku spolecnou (skupina 4 deti) a ja uz dostala ucitelku samostatne.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MISERY: Ja pro to bezel, kdyz jsi to tu doporucovala REPLIKANTovi, kterej jestli jsem pochopil je taky uplnej zacatecnik. :) Rozhodne ale dik za tipy, sikovney noty se neztrati.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Ale nejsem pedagog a teda popravde uz si moc nepamatuju jak moc je to technicky narocny, kdyz to clovek nedava. Pak od 2. rocniku jsem milovala noty Klasikove a jejich soucasnici, to ma 2 dily a jsou tam nadherne skladby, ktere si nostalgicky rada zahraju jeste ted, kdyz na ty noty narazim pri prohlizeni sveho archivu :-D
    MISERY
    MISERY --- ---
    Zapomnela jsem dodat, ze prvni kniha je snad az od 2. rocniku, ale je tam par lehcich, ktere se daji zahrat uz v 1. rocniku IMHO.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MISERY: tak jsem vyrazil pro to Album etud, a zodpovedne rikam - je to hezky a tesim se na to moc, ale prechod z Vrabcaka je to sakramentskej. :) Cili na uplnej zacatek pro toho, kdo nesahl na klavir bych to nedoporucoval. A jeste lip jsem si nabehl s "Progressive piano Baroque", tam jsem tu uvodni skldbu ani nedohral, to bylo trapeni. :) Aspon ze nove koledy jsem odehral relativne se cti.
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    MICKEY_MOUSE: inak v tejto suvislosti davam do pozornosti program ear master pro. sice plateny, ale skvely nastorj na cvicenie zapisu a citania not, rytmu, cvicenia usi, harmonickej analyzy apod..
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    REPLIKANT: nene, je to uplne jednoduchy web, kde si klikanim zobrazuju noty a hadam, co to je zac. ja to pouzivam v kanclu na notebooku, kdyz mam volnou chvili. ale i na mobilu mi to funguje v pohode: http://maestro.clovecenebojse.cz
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MICKEY_MOUSE: Prosimtě, to notové udělátko je přesně co? Nějaká aplikace na chytrej telefon, či co?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MISERY: na to jsem taky koukal a rikal si, ze to muze byt fajn.
    MISERY
    MISERY --- ---
    REPLIKANT: Album Etud I - V
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MICKEY_MOUSE: kombinuje to s já písnička, aby se naučila hrát písničky s doprovodem, což jsem ráda.....
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MEDVED007: díky za info, to jsem teda zvědav, kdy tu osmdesátku pokořím, zatím jsem u 55. a hraje dcera ještě z jiných not, nebo zatím jen ta BGS v prváku?

    REPLIKANT: já jsem se naučil být nadšenej z toho, že mám podle čeho hrát a uživám si i prstový cvičení nebo stupnice. neřeším teď vůbec co hraju, ale JAK to hraju a bavím se tím, jak vnímám pokroky. u tebe bude asi rozdíl v tom, že už na jinej nástroj rutinně hraješ a tudíž spousta věcí co je v BGS pro nováčka zajímavých je pro tebe rutinní nuda a šeď. já jako skutečněj začátečník v BGS cítím, že mě to doopravdy postupně vede.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    FIFI: Půlka z těch odkazů mi bohužel nejde otevřít a zbytek do jednoho jsou dětské zpěvníky. Jako nechci bejt nevděčnej, ale tři čuníci už mě dávno omrzeli a vlastně mě vůbec nebaví zpívat ty český vodrhovačky, na piáno se chci naučit a chci se u toho i bavit, né trpět táborovky, to sem si užil dost už v mládí kdy sem neměl moc na výběr.

    Nějaké kusé party z klasiky? Které by se dali opakovat, pomalu, pak rychleji? Nemá nikdo nějaký tip?

    MICKEY_MOUSE: Abych pravdu řekl, tak s toho "BGS" nejsem nějak moc nadšený...

    Jinak co se týče teorie, tak jak už sem zmiňoval ABC Hudební nauky; Zenkl, sice je to učebnice jedním fontem a jednoduchou grafikou, ale vše je tam perfekně popsáno a i přehledně znázorněno, hlavně stupnice, akordy a obecně teorie. Jinak nápodobně, můžu doporučit hodiny teorie s učitelem, který ti dá ten potřebný výklad k textu, který ti, jako samoukovy, není jasný.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MICKEY_MOUSE: dcera teďka vrabčáka s vrabčicí hrála :-) co vím, tak do konce prvního ročníku má dojít do čísla 80....vím to od učitelky, protože jsem dceři fotila jen ty listy, které bude letos potřebovat, aby to nenosila celé....
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Mimochodem - BGSka se tuším používá i v Liduškách. Na kolik ročníků v lidušce je plánovaná? Já jen abych si udělal představu podle svého progresu, kolik let s tím strávím a na jaké úrovni lidušky se cca budu nacházet, jestli to takhle jednoduše jde odvozovat.

    Jinak bych moc ocenil nějakou šikovnou knihu hudební teorie. Něco šikovně napsaného a zároveň praktického pro člověka, který nehodlá hrát v orchestru - prostě věci, které využiju a dají se z toho dobře pochopit. Já jsem si koupil jednu knihu, kterou se celkem prokousávám, protože spousta věcí mi tam přijde pro mě úplně zbytečných a bohužel i graficky to je jak samizdat, nepřehledné, všechno jedním písmem, takže se z toho učit je děsběs. Možná se samozřejmě pletu a ukáže se časem, že to bylo potřeba. Ale jako začátečník to těžko posoudím, proto uvítám šikovný tip. Můj cíl je naučit se hrát nejen z not, ale i z hlavy, dokázat zahrát melodie, doprovázet se, improvizovat aby to znělo atd., čili věci okolo harmonie a jak vůbec na to. Tohle určitě chci v sobě rozvíjet a zatím nemám vůbec představu jak.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MISERY: Jo, to je tuším hned někde na začátku, ten název mi něco říká a to jsem teprv na straně 35. Já momentálně ujíždím na "Vrabčákovi" a děsně mě potěšilo, že když jsem pak otočil stránku, našel jsem tam pokračování "Vrabčák s vrabčicí". :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    MICKEY_MOUSE: Já z BGS milovala čtyřručně tu skladbu V národním tónu, ale to mi bylo asi 5 let, když jsem to hrála :-)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MEDVED007: Mně jako "hráči horních not" se vždycky nejvíc líbilo právě to, jak složitou skladbu jsme s učitelem odehráli. :) To mi právě dělalo největší radost, i když jsem věděl, že moje jsou čtyři celý noty a z něj padá ten zbytek. Takže možná s tímhle záměrem je ten spodek dělanej. V očích začátečníka je to symfonie, ze které pak další týden vnitřně žije. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam