Ja mam nejak jednoduse pocit, ze rodic, ktery sam na klavir neumi ani na zadny jiny nastroj neumi, vubec nemuze diteti pomoci a dite bude za chvili ze ZUS vyhozeno. Copak ja vim, jak je to s basovym klicem a krizky a s rukou a palcem atd.? Kdyz me male dite neco nevi ohledne not, jde se zeptat starsiho, kdyz to nevi ani on, tak bud si na to nejak dite prijde nebo ma smulu.
No a vcera tam jeste dostala holka vynadano, ze ma nalakovane nehty. Ehm, ja vim, ze ma prisernou barvu, ale necham to plynout, nezakazuji nic, je mi jasne, ze obdobi desnych barev odezni, proste puberta.. a vetsinou, nez jde na klavir, nehty odlakujeme, na vcerejsek to dceru nenapadlo odlakovat, mne taky ne a dostala sprdunk.
NIMUI: dcera hrala z Borove Od peřinky ke školičce, pak Janžurová Nová klavírni skola a Nova klavírní skola 2. Vsechny noty jsme kupovali a kolikrat mela na hodine dve tluste knihy, k tomu dva zpevniky Ja písnicka a mela to na zada tezke, az se prohybala. Takze chapu Medveda, ze noty kopiruje.
Jenze mam pocit, ze nejsem schopna hlidat, ze dcera ma cvicit tohle takhle, tady ma udelat toto, nejsem schopna v notach nic precist, kdyz hraje a stojim u ni, vubec nevim, kde hraje. Takhle uz roky. Nevim, jak ma skladba znit spravne, nektere chyby nepoznam - jo poznam tak kdyz se zasekne :), nepoznam rytmus.. A presto vsechno ma dcera timhle zpusobem dosla do pateho rocniku, hraje 7 let - skoro dva roky pripravka a pak pet let a prakticky vsichni, co s ni zacinali, uz nechodi. No tak nevim, kolik let jeste bude chodit, kdyz zazemi doma nema a ke vsemu ma ten blbej klavir.