MEDVED007: Já si před pár dny koupil jedny koledy, který jsou vcelku fajn, ale je tam jen pár krátkých koled. Za jeden večer jsem je v podstatě rutinně zvládl hrát (samozřejmě můžu dál pracovat na hudebním projevu), myslím ale, že jsou pro mě už moc jednoduchý, i když při prvním druhém hraní jsem si musel každou skladbu "očichat", nebylo to tak, že bych sednul a celé to hned z fleku odehrál.
Já sám zatím bohužel zjistím až u klavíru, jestli jsou noty pro moji úroveň nebo je to zatím na mě moc, takže v hudebninách moc nepořídím, leda stylem pokus-omyl. Tyhle koledy jsem kupoval spolu s jinýma notama pro začátečníky, úroveň nula, a ty naopak cítím, že nezvládám, trápím se mnohem víc než když postupuju podle nějaké klavírní školy a většinu toho vyloženě nedávám. Takže řídit se jen těma pěti úrovněma které se na notách udávají asi není úplně berná mince. A nechci jít cestou, že nakoupím haldu not jen abych testoval, co je pro mě a co ne, o tom to není. A hledal jsme i na internetu noty ke stažení, ale co jsem našel byl úplný odpad.