• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    ROOCZA
    ROOCZA --- ---
    pokud je tu nekdo, kdo si tyhle dny, stejne jako ja, lame hlavu nad klasickym notovym zapisem, nasel sem celkem povedenej program na uceni... je to mala ale sikovna java aplikace jmenem Jalmus, a muzete na tom pocvicit temer vse, co se cteni not tyce... funguje to i s midi klapkama samozrejme :]
    Jalmus Musical Instruments - Music learning and muscical instruments guides
    http://www.jalmus.net/?lang=en
    Jalmus : free sight-reading software - How to read piano music - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=dr5_kAQ8OGg
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Ahoj, shanim nekoho na vyuku hry na klavir. Pripadne jestli byste mi nekoho doporucili ? Praha
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    Ahoj,
    je tady někdo, případně znáte někoho, kdo by měl zájem vyučovat klavír v ZUŠ? detaily v poště. Díky!
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    MICKEY_MOUSE: :-)) Jenom tedy takové vybavení u nás mají jenom velké zušky... a jen pár z nich :-/ A pořád není tak úplně běžné, že se u nás učí populár v takové míře.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Je to trochu OT, protože to není až tak o klavíru, ale "jen" o lidové škole umění. Už pět dní mi běhá mráz po zádech z toho, jak jsou ty děcka úžasný:

    46 and 2 by Tool / Presented by Aaron O'Keefe - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=mYKLvYGqaC0

    Number of the Beast by Iron Maiden - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=BP0JFPZT0x4

    Painkiller by Judas Priest - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=Iq-RdcTMfi8&list=UU2IJbt-vtn0E2Yn8O_iWmbQ

    NIMUI
    NIMUI --- ---
    FIFI: Ne - vůbec nekritizuju situaci, kdy toho děcka mají víc - ale kdy toho mají tolik, že nestíhají plnit své povinnosti. Některé zvládne 3 kroužky, některé jen jeden. Ale hlavně je potřeba vědět, co kdo z "vedoucích" očekává. ZUŠ prostě není kroužek a já očekávám, že dítě bude 3x týdne moci trénovat. To samé očekává trenér basketu (a dokonce vyžaduje mnohem víc času). A rodič i dítě musí zvážit, zda mají ten čas, který se po nich chce. Pokud ano, tak ať hraje na tři nástroje a chodí do dvou pohybových kroužků. Pokud ne, ať dělá jen to, co stíhá. JInak je to podle mne k ničemu oběma stranám.
    FIFI
    FIFI --- ---
    NIMUI: to moc nechapu. Takze mit dva nastroje nevadi, ale mit nastroj a nejaky pohybovy krouzek vadi?
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    FIFI: u nás mají také dva nástroje, tak třetina mých žáků má dva nástroje, dva bratři dokonce 3 a další chodí místo druhého nástroje do výtvarky. Ale už nechodí do basketbalu nebo na tenis, ani do angličtiny nebo do tanců... Pokud stíhají to, co mají, ať mají třeba pět nástrojů :-)
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    MEDVED007: No, pozor - různorodost je fajn, ale v tom případě nevolit ZUŠ, ale kroužek při škole nebo soukromou výuku. Učitel zuš musí s žáky projít stejné "minimum" látky jako učitel na zš třeba v češtině nebo biologii. A od toho se odvíjí požadavky na časovou náročnost. Takže by i toto měl rodič zvážit. My už na to u přijímaček upozorňujeme, máme to i ne výňatku školního řádu, protože jinak máme my problém, když "nestíháme" probírat látku. Je to prostě základní vzdělání (i když trochu nástavbové), ale není to kroužek. K jinému přístupu slouží ty kroužky - umožní větší volnost, pestrost a pomalejší tempo.
    FIFI
    FIFI --- ---
    No a letosje zase klavirni, takze zase soutezit bude.
    FIFI
    FIFI --- ---
    MEDVED007: no presne.
    Moje dite melo na prvnim stupni dokocne dva nastroje a stihalo oba. Navic treba souteze se stridaji kazdy rok - jeden rok jsou dechove, druhy rok komorni, treti rok klavirni a pak se to zas opakuje. Soutezila tedy snad kazdy rok, vyjma pate. V prime(seste) zase byla dechova a to uz tedy fletnu nemela. Navic mela dalsi krouzky, treba anglinu povazuji do zivota rozhodne za dukezitejsi nez klavir.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    ahoj,
    doufam ze me neukamenujete dotazem. Rad bych se zacal ucit hrat na klavesy, jsem uplny zacatecnik co nikdy na zadny hudebni nastroj nehral. Ale k hudbe mam velmi blizko od mala a 11let se aktivne venuju DJingu. Doporucite mi nekdo prosim nejaky hodiny pro zacatecniky, at uz v nejakem kurzu nebo u nejakyho lektora, soukr. hodiny, kamarada apod. ?
    klidne posta, diky
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    NIMUI: no , teď právě předvádíš typický postoj učitele ZUŠ :-) já osobně jsme zastáncem různorodosti...nechci aby byla dcera viruos stejně jako nechci, aby byla špičkový sportovec....pokud by tedy k jednomu nebo druhému neměla očividné super nadání.....dětství považuju za dobu, kdy si dítě osahá hodně věcí a něco z toho ho třeba chytí....ale když řekneme, že buď nástroj nebo to ostatní, tak potom dítě hrozně omezujeme.....byť z pohledu učitele ZUŠ to samozřejmě chápu.....ale stejně to bere většina trenérů libovolných sportů.....hlavně ať dítě trénuje x krát týdně a na nic jiného nemá čas.....jen tak si něco dělat pro radost je dneska silně nedostatková věc :-(
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    MISERY: :-)) No, to rčení je omyle jakéhosi britského "vědce" někdy z doby baroka - chudák procestoval především ta místa, kde kantoři vedli u škol i sbory a obstarávali kostelní kůry... Ale vlastně je to víc pravda, než v cizině. Jen si někdy říkám, jestli to, že je tenhle typ vzdělání dostupnější, není vlastně na škodu proto, že si ho potom moc nevážíme.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    MEDVED007: Jo, pořád máme docela levné a dostupné "služby". I když třeba je otázka, jestli mít 5 kroužků je fajn. Třeba ten nástroj tím vyloženě trpí, to není moc kroužek - chce to soustavnou přípravu, alespoň minimální, a to s víc než jedním dalším kroužkem většinou moc nejde :-/
    MISERY
    MISERY --- ---
    Tak proto co Čech, to muzikant! :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    NIMUI: no ani vzhledem k platům to OK není.....zatímco v čechách děti lítají z kroužku do kroužku, tak konkrétně ve Vídni má dítě tak jeden, dva kroužky max a zbytek času tráví v družině....která je teda taky pěkně mastná a navrch se platí nonstop 12 měsíců v roce, i když jí člověk o prázdninách ani nechce využívat.....a to nejde o žádnou čtvrť chudáků, spíš je to něco jako ořechovka....
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    MEDVED007: Jo, to je tak nejběžnější si myslím. V tom zahraničí mne překvapilo leccos - 20 euro je přesně ta běžná cena. Je to docela ok (na tamní plat). Jen je rozdíl v úrovni. Kamarádka šla na konzultaci k pedagogovi z konzervatoře a tamní VŠ a ten si řek o 400 euro. Taky normální cena na této úrovni - já své profesorce v Čechách ve stejném případě nesla bomboniéru a pugét kytek... :-) Opravdu si myslím, že není rozdíl v kvalitě, ale v tradici. Tady je to prostě "běžné", tedy nikoho nenapadne vysolit mimořádnou částku. A já jsem za to ráda a kéž nám to Pánbůh (a naši politici) ráčí zachovat. Ale je fajn vědět, jak se to cení jinde, kde je to vlastně docela nedostatkové zboží.
    FIFI
    FIFI --- ---
    MORGYSZ: u nas 1700 za pololeti. Pokud se dite v minulem skolnim roce umistilo dobre v soutezi, plati mene.
    Pokud jsou na hodine dve zaci (treba fletna), plati se 1300.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MORGYSZ: teď zrovna jsem to dceři platila...2000 za půlrok, ale je v tom jak nástroj (45 min) tak sbor (90min) týdně...a souhlas se zahraničím....kamarádka ve vídni platí za jednu hodinu učiteli 20 EUR, blbá flétnička, žádné velké umění.....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam