• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    JAKUBVLASAK: neodporucam to. Jednak moze pri neodbornom zasahu prasknut struna po takej dlhej dobe bez ladenia. Potom klavir ma aj tri struny na klavese, s cim si ladicka v mobile neporadi. Vacsina ladiciek je robenych na 440, klavir sa vacsinou ladi 442-443... Skratka vela dovodov, preco nie...
    JAKUBVLASAK
    JAKUBVLASAK --- ---
    zdravim, chtel bych si naladit piano sam, to by nemel byt problem, kdyz mam ladicku ne? (myslim provizorne, je 20 let neladeny, tak ze bych ho naladil sam a ladic by pak jen doladil a nemusel by ladit dvakrat...) koupil sem z ebaye ladici klic za 80 Kc a ladicku mam v telefonu :D :D
    nevite jak postupovat? ktery struny/klapky prvni atd? diky
    JANICA
    JANICA --- ---
    Prosím vás, nemáte někdo doma k dispozici noty od Oscara Schustera? Na netu se mi nedaří nic najít o něm samotném, natožtak něco od něj! :) Děkuju moc!
    BONIE
    BONIE --- ---
    RAVENIUZ: diiiky moc! :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    Právě melodii ani moc nechci, ta se zpívá, spíš to, co se tam fakt hraje, noticku po noticce :) Ale tak kdyz si vzpomenes, az budes mit odstehovano, tak to vis, ze za to budu rada. Diky ;)
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    MISERY: bohemian je tiez easy harmonia, akurát je tam toho vela. ja mam niekde upravu pre klavir, teda aj sprievod aj melodiu v hratelnom aranzmane, len sa teraz stahujem a mam to niekde v krabiciach, tak potom by som ti to pozrel...
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    BONIE:
    sloha:
    | Bbmi | Bbmi / Ab | F#maj7 } Fmi7 | 2x
    ref:
    | Eb | Bbmi | Eb | Bbmi | Eb | Bbmi |Eb , F | Bbmi |

    presnu formu si pozri, okolo týchto kil sa to stale mota.
    potom to cele zmoduluje o ton vyssie do Cmi. Melodia sa mota furt okolo kvinty, prve tony su Eb F F F ... dalej to uz chytis, je to na 3 tonoch cele
    MISERY
    MISERY --- ---
    Hmmm, to je ještě v pohodě, já se snažím odposlouchat Bohemian Rhapsody a to je teprve něco. Kdyby tu náhodou někdo měl noty tak jak to opravdu je, ne žádný ty rádoby úpravy, a podělil se o to, bylo by to super.
    BONIE
    BONIE --- ---
    P_M: tyjo .) díky.. teď nevím, co je pro mě složitější :) ale možná se hecnu.. pro mě je nejtěžší prostě odchytit ty první noty.. pak už se chytnu a metodou pokus omyl se doklepu..
    P_M
    P_M --- ---
    BONIE: Prepisovat se mi to nechce... :) Ale muzu poradit... Z YouTube udelat MP3, to otevrit ve Widi recognition system (widisoft.com) a vytvorit midi soubor. Midi soubor otevrit v nejakem SW na psani not - napr. MuseScore, Finale, Sibelius... Pak uz se v tom jenom vyznat a opravit ty noty do citelne podoby... Neni od veci si to uz v tom Widi trosku projit/upravit, pak jsou ty noty trochu rozumnejsi. Pripadne si to manualne prepsat do not primo podle toho widi - graficky to zobrazuje, ktera klavesa zrovna hraje.
    BONIE
    BONIE --- ---
    prosím vás, není tady někdo, kdo umí odposlouchat akordy a nebo přímo mělodii a napsat k tomu noty? chtěla bych zahrát tuhle skladbu, ale vůbec se mi to nedaří.. https://www.youtube.com/watch?v=4k2WjjZ9wjc (musím si teda i nechat naladit klavir, ale i tak).. kdyby náhodou díky.. stačí začátek, zbytek už si najdu..
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Já zas potřebuji naladit piano v Sázavě - nevíte prosím o někom v Sázavě či v okolí Benešova?
    JAKUBVLASAK
    JAKUBVLASAK --- ---
    Nevite prosim o ladici pian v Praze? Chybi mi struna a nefunguji pedaly, takze ladic/opravar :D diky moc
    P_M
    P_M --- ---
    KOSMAS: Obecne Casio neni moc dobra znacka, ale mozna by to na nejakou chvili vystacilo. Jestli znas nekoho, kdo na klavir uz hraje, tak ho vem s sebou do obchodu, vyzkousejte par pian v cenove kategorii do ktere se chces vejit a vyberte co bude nejvic vyhovovat. Jestli nikoho neznas, tak obejdi par obchodu a ptej se prodavacu a ostatnich nakupujicich, co povazuji za dulezite. Ridil bych se radou zkusenejsich, ale i osobni zkusenost a vlastni dojem dela hodne pro radost ze hry.
    KOSMAS
    KOSMAS --- ---
    Je tohle dostačující pro začátečníka ?
    Casio PX 730 alternativy - Heureka.cz
    http://digitalni-piana.heureka.cz/...BEiQANA3IBwzJNiHhyNtUOcMYdOA3pqsbeErGpofPPGR7fQruuWoaAkWZ8P8HAQ
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    FIRGO: ak len midi, tak doepfer je najvac
    FIRGO
    FIRGO --- ---
    nejaky tip na MIDI only klavesy (88 klaves+) s kladivkovou mechanikou ? diky :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    učit se na piano bez piana imho nelze :/
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    Ahoj, mám dvě prosby.

    1. Sháním trpělivou a hodnou hráčku na klavír z Prahy, která bude ochotná mne v mém hraní zdokonalit, naučí mě noty atd. Sám klavír/piáno nevlastním, takže ho musíš míti Ty. Cenu si vrozumné míře urči sama, na všem ostatním se domluvíme v poště.

    2. Pokud se mi nikdo nenabídne, nevíte tu čistě náhodou o místě v Praze, kde vás nechají zadarmo nebo i malý poplatek zahrát? Vím zatím o restauraci U sudů, o Veganské restauraci Plevel a pak jsem si samozřejmě božsky zahrál v hudebním muzeu Karmelitská, ale na žádných z těchto míst nejde hrát o samotě a trénovat. Piana na hlaváku a v teplých měsících na Náměstí Míru ani nezmiňuju páč jsou věčně obsazené a rozladěné. Jinak díky za případné rady!
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    JUNGLER: oceňuju, že jsi si dal práci převést ten odkaz na bit.ly :-)
    hudebka.cz vypadá jako slušnej zdroj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam